Ultima actualizare: azi, 18:24

Locale

FOTO. Craterele din asfalt care pot cauza o altă tragedie. Lângă Livada

Craterele din asfalt care pot cauza o altă tragedie lângă Livada. Sunt tot mai multe voci care spun că dacă drumul nu ar fi fost atât de denivelat, tragedia de lângă Livada putea fi evitată. Sătmăreanul George Cosma a trimis redacției PortalSM un set de fotografii, realizate pe drumul dintre Livada și Dumbrava, județul Satu Mare.

Deși drumul cu pricina este bun, ca din senin, în mijlocul drumului, au apărut niște cratere, ceea ce reprezintă un real pericol pentru șoferi, mai ales pentru cei care nu cunosc drumul.

”Aceste poze sunt făcute pe drumul dintre Livada și Dumbrava. Întrebare: Dacă într-o noapte vine ambulanța, Smurd-ul, pompierii, pt că este o urgență, șoferul nu cunoaște drumul, groapa fiind în mijlocul drumului, nesemnalizată… Se poate produce un accident? Dacă Doamne ferește se întâmplă, tot soferul îi vinovat că nu a adaptat viteza la condițiile de drum?”, spune George Cosma.

Nu puține au fost cazurile când s-au produs accidente, unele chiar mortale, din cauza acestor cratere apărute în asfalt. În cazul prezentat aici situația este și mai rea. Cum drumul este bun, orice șofer are intenția de a accelera. Gropile apar în mijlocul unui drum fără denivelări. Șoferii care nu cunosc drumul văd tîrziu aceste gropi, nu mai apuca să decelereze și de aici se poate întâmplă o altă tragedie.

Portalul eşti tu!

Fii reporter PortalSM! Tot ce trebuie să faci este să fotografiezi un eveniment, cu telefonul mobil, și să trimiţi pozele la [email protected] sau pe pagina noastră de facebook https://www.facebook.com/PortalSM.ro/, însoțite de o scurtă explicație, pentru a deveni o știre.

De asemenea, puteți semnala și telefonic o știre, la nr. 0771 677 210. Putem fi contactaţi atât pe WhatsApp, cât şi pe Viber.

Aşadar, fii reporter! Portalul eşti chiar tu!

7 comentarii

  1. Anonim Răspunde

    Craterele din asfalt nu este o scuza pentru vitezomanul tanar care a cauzat decesul a 4 persoane (2 adulti si 2 COPII!!!) Daca drumul este rau, plin cu gropi sau cu deniveleri nu maduc cu autovehicolul cu 140 km/h ci doar la 60-70 km/h sau si mai incet casa pot evita orice pericol. Deci viteza se adapteaza conditiilor de drum. Decizia e a mea: maduc “tare ” si pun in pericol viata mea si a altora din trafic, sau maduc maicalm,mai incet dar in siguranta.
    Va intreb domnule Cosma cat este limita de viteza maxima admisa pe portiunea de drum unde a avut loc accidentul? Si daca se poate reduce viteza cu o franare si daca observ mai tarziu? Adica nu-l am observat am intrat in gropi sau denivelari, am trecut peste ele si nu reduc viteze sa ma deplasezi mai departe cu siguranta? care dintre soferi mentine viteza mare daca drumul este plin cu gropi sau denivelari? Accidentul a a vut loc dupa 300-500 metri dupa denivelari adica rezulta si daca a avut viteza mare putea sa incentineasca.
    Nu are rost sa mai dezbatem tema asta,ca nu vom invia pe ce care si-au pierdut viata in acest accident tragic.

  2. ei, da Răspunde

    Nu, nu si nu!!!! Nu craterele cauzeaza accidente! Nu stiu cine va plateste sa puneti astfel problema, poate poate il scoateti basma curata pe criminalul ala, insa nu faceti decat sa informati prost oamenii despre adevaratele cauze ale tragediilor pe sosele: inconstienta celor de la volan.

  3. M Răspunde

    “Sunt tot mai multe voci care spun că dacă drumul nu ar fi fost atât de denivelat, tragedia de lângă Livada putea fi evitată. ”

    NUUU, ASTA DOAR VOI O SPUNETI SI NU STIU DIN CE MOTIVE VRETI SA DATI VINA PE DRUM!! VA PLATIT CRIMINALUL CARE A OMORAT 4 OAMENI??

    Sub articolul cu drumul in proportie de 99% toata lumea acuza vitezomanul, iar voi ne prostiti aici. Nu mai merge fratilor!!

    Drumul celalat spre Baia Mare spre Odoreu a fost prastie cel putin 15 ani, au fost kilometri buni unde nu puteai merge nici cu 30, totusi nu a murit nimeni.

    Degeaba analizam drumul cand stim ca pe acest sector idiotii merg cu 200. Cate accidente au mai fost in zona Ciuperceni? Zeci si zeci. Din pacate acolo vor mai muri multi oameni pana cand autoritatile nu vor inventa ceva bariere sau alte mijloace de a stopa cretinii care nu se multumesc cu 90-100 pe ora.

  4. Pop Ioan Răspunde

    Cosma asta este purtatorul de cuvint al cretinului sau expert in musamalizare? Se ZVONESTE prin sat ca in momentul impactului,SUV a fost la o inaltime ce zeci de centimetri deasupra solului (drumului) si a ras habitablul celeilalte masini. Ar trebui sa iasa politia cu un comunicat DETAILAT ,real , privind detaliile.

    • x Răspunde

      Eu prefer să nu mai aflu detalii despre accident că mi se face rău. Eu aș propune ca sentința pentru cretinul ăla să fie dat sau măcar să fie consultați de către familiile îndoliate. Așa măcar odată în viață să tremure cretinul și poate rămășițele de neuroni de sub țeastă îl ajută să conștientizeze ce a făcut.

    • Eu Răspunde

      Bai asta, nu sunt avocatul nimanui! Daca esti bou cu B mare si nu sti sa citesti nu sunt eu de vina. Niciodata nu am zis ca ala ii nevinovat, dar am spus ca viteza si starea drumurilor impreuna pot provoca accidente. Iar pana la urma am dreptul la opinie ca ii democratie, si nu inseamna ca ii iau apararea. Daca tu esti multumit de ce drumuri avem in 2017 ii fix problema ta.

      • Norick Răspunde

        Si tu amu’ care filozof esti ?? Ai scris 3 comentari cu 3 nume diferiti… Asta numai la tara este la moda , in oras scorul de obicei este 1:1… Altfel te pari neconvingator…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.