Ultima actualizare: azi, 17:25

Locale

El este elevul care a luat 10 la Bac, fără să meargă la examen

După cum am anunțat, un elev din județul Satu Mare a luat nota 10 proba de limba maternă a examenului de Bacalaureat fără să se prezinte. Este vorba despre Kovacs Peter Zoltan, din Carei, care nu a mai fost nevoie să meargă la examen. El are o serie de premii obținute la olimpiade iar cu ajutorul diplomelor i-a fost echivalată nota de la Bacalaureat.

Kovacs Peter Zoltan are 18 ani, a absolvit cu media 9,82 Liceul Teoretic din Carei, profilul matematică-informatică, la secția maghiară. La examenul de Bacalaureat, din cele patru probe scrise, tânărul susține doar trei. La cea scrisă din limba maternă a avut asigurată nota maximă.

“Procedura se numește echivalare. S-au echivalat rezultatele mele luate la diferite olimpiade cu nota 10 la proba de limbă maghiară. Mi-a părut foarte bine că am scăpat de acest stres și era foarte liniștitor ca în ziua aceasta să stau acasă și în acest fel am putut să mă pregătesc pentru cealaltă probă.“, a explicat olimpicul, pentru Digi 24.

El a participat la peste 20 de concursuri și olimpiade naționale și internaționale, în clasa a zecea obţinând locul I la Olimpiada Internațională de limba, literatura și cultura maghiară.

“Este foarte bine pentru că, de fapt, ei au muncit timp de 3-4 ani destul de mult ca să echivaleze proba de Bacalaureat şi, în felul acesta, li se ușurează puțin sfârșitul liceului”, susţine Ștefania Kovacs, mama olimpicului.

“Eu zic că este un lucru bun, pentru că acești copii au demonstrat că la aceste materii, ei stăpânesc foarte bine materia respectivă și îi scoate în evidență, pe undeva, pe ei față de ceilalți”, este de părere Sandor Zsido, directorul Liceului Teoretic Carei, tot pentru Digi 24.

“Au posibilitatea de a-și echivala, la cerere, proba scrisă la examenul de Bacalaureat, la disciplina la care au participat la olimpiade și au obținut premii, cu nota maximă. Deci pot să obțină, din oficiu, nota 10”, a precizat Adriana Dîngă, purtătorul de cuvânt al IȘJ Satu Mare.

Tot în baza premiul întâi obținut la Olimpiada Internațională de limba maghiară, Peter a fost declarat deja admis la Facultatea de litere din cadrul Universității Babes Bolyai din Cluj Napoca, la specializarea maghiară-engleză. Tânărul visează acum la o carieră la catedră, cel mai probabil ca profesor de limba maghiară.

2 comentarii

  1. GB Răspunde

    Bravo tinere să ne trăiești. În voi ne e speranța.”Mă închin”

  2. avu Răspunde

    … care nu a mai fost nevoie… probabil candidatul şi-a scris singur ştirea…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.