Ultima actualizare: ieri, 19:37

Locale

FOTO. Indicatorul care îi alungă pe șoferi. Amenzile de parcare pot deveni istorie

Indicatorul care îi sperie pe șoferi. Iată una dintre cele mai ilare invenții din Satu Mare. Aceste fotografii au fost surprinse lângă Școala Gimnazială Constantin Brâncoveanu și ne demonstrează că lupta împotriva parcărilor neregulamentare nu are limite.

Este limpede că într-un oraș aglomerat, așa cum este Satu Mare în special la orele de vârf, locurile de parcare au devenit un lux, pe care de multe ori doar șmecherii și le permit la orice oră. Cum în centrul orașului e aproape imposibil de găsit un loc, atenția se îndreaptă către zonele mai liniștite, unde însă îi găsim pe proprietarii caselor care stau la pândă pentru a-i surprinde pe șoferii ce își lasă mașinile în fața imobilelor. Până aici, nimic ieșit din comun, însă până unde s-a ajuns pentru a-i taxa pe șoferi, este de-a dreptul uluitor.

Astfel de amenințări s-au mai văzut, însă afișate la repezeală, pe porțile caselor și nicidecum prezentate atât de evident. Practic, avem de-a face cu un indicator în toată regula, iar doar gândul că o mașină lăsată în acea zonă, chiar și pentru 5 minute, duce la scenarii dintre cele mai nefericite.

14 comentarii

  1. M Răspunde

    poate asa ne vom da seama ca ne-au crescut doua picioare care se pot folosi pentru mers pe jos.
    Deja vad cum incepe scoala si vin parintii retardati sa comenteze de trafic si locuri de parcare, ca doar pampalaul ala de copil nu e in stare sa se plimbe jum. de ora pana la scoala.

  2. pâr pâr Răspunde

    un mare jmecher !daca ar exista politie comunitara ar fi amendat pe loc pentru lucrari fara autorizatie pe domeniul public,lipsa autorizatie amplasare firma,lipsa acord folosinta domeniu public si poate mai sunt contraventii.Cat priveste “pana” aceasta in limbaj juridic se traduce prin distrugere si este fapta penala.Astfel cine isi gaseste cauciucul pe pana sa cheme cu incredere politia.E plin orasul de imbecili care cred ca proprietatea lor este cat ii duce pe ei capul.Ma intreb daca nu sta sa traga cu prastia dupa avioane ca ii incalca lui spatiul aerian aferent coșmeliei si nu au drept de survol.

    • Norick Răspunde

      Ai dreptate, desi foarte multi soferi ar merita un cui si in cap, nu numai in cauciuc, dar nu ai voie sa atingi de masina altuia, oricat de prost a parcat, chiar daca este in fata casei tale. Solutia? O suni politia si poate peste o ora ajung si ei… ☺️ ? ?

  3. Satmareanul Răspunde

    Unde este politia? Vad ca in orasul asta fiecare face ce ii taie capul, macar de si-ar taia capul!

  4. Pop Ioan Răspunde

    Bine face.Nu cunoasteti sentimentul ,ca vrei sa iesi sau intra in curte si jumatate din intrare este blocat numai pt ca ai ghinionul ca in vecin sa fie ceva inutate economica.Si la max 10m mai incolo strada este goala.Duduitele si smecherasii nu se pot deplasa citiva metri pe cele doua labute cu care au fost dotati.Chemi politia locala,pina ajung,pleaca si-ti rinjesc nesimtit in fata.

  5. matroz Răspunde

    @all:asa-i,ii injuram si pe unii si pe altii functie de dispozitie,marca masinii si gradul de civilizatie!Ii vanam pe soferi,doar doar or incalca regulile de circulatie,ii facem de minune pe sait,ei ne injura etc.
    Dar nimeni nu spune nimic de incompetenta administratiei de acum si trecute de-a rezolva si macar partial problema parcarilor.Va amintiti de parcarea de sub Parcul Libertatii,dar de cea din zona Magazinului Somes etc.Si apoi…de … politia pune semnele de interdictie sau acces in circulatie.Hai ca-i bine.Vinovatii sa plateasca cu capul!Chiar de ce nu incercam o discutie pe tema parcarilor ?

  6. Badea Gheorghe Răspunde

    @matroz, iar ai beut ceva stricat? Zău că semeni tot mai mult cu bășescu! E mai bine când taci!
    Eu și cel puțin 75% dintre sătmăreni suntem împotriva transformării fiecărui petec de trotuar sau spațiu verde în parcare! N-aveți decât să vă lăsați mașinile acasă (parcate regulamentar, nu lăsate precum lasă vaca balega-n drum!)! N-aveți loc de parcare, ghinion! Nu vă cumpărați mașină!
    Ar trebui REDUSE chiar locurile de parcare în toată zona centrală și pe arterele principale și descurajată activ obișnuința de a veni cu mașina în centru pentru orice răhățel!

    • Norick Răspunde

      Ma mir, ca nu a venut superbul matroz, ca ungurul prmar este de vina… ☺️ ? ?

      • Badea Gheorghe Răspunde

        Lasă-l în durerea lui, e un frustrat nenorocit! Dacă bea băutură cu 1,5 lei dețul …
        Atâta-i poate chestia aia de pe umeri care-i ține gâtul uscat când plouă …

    • matroz Răspunde

      @bade-ce sa-ti fac?Nu stiu de unde ai scos procentul,dar daca este adevarat si atunci ceilalti au voie sa se plimbe cu masina unde vreau si unde ii duce buzunarul.Nu stiu daca pricepi?E greu dar daca tu nu ai masina ce pot eu sa-ti fac?Pune mana si strange si tu bani de-o rabla,sa vezi ce te vor admira copii cu care joci septic la coltul blocului!
      Badie,cu bautul ce sa-ti zic…Fiind impotriva vointei tale muncitoresti cu masina in oras,beau mai putin si nu pe banii tai.Iti las tie paharul la 1,5 lei detul.Pofta buna!

      • Badea Gheorghe Răspunde

        Bășescule am două mașini, una a mea personală și cealaltă a nevestei, trei biciclete, un scuter și o trotinetă, cu tăte impozitele și taxele la zi! Stau la casă la 5 minute de centru (cu mașina!), nu la bloc, dar când am treabă prin oraș, chem un taxi merg până în centru și de acolo pe jos!
        Și crede-mă, ies mai ieftin, mai rapid și mai liniștit din toată treaba!
        Nu trebuie să mă lupt pentru un loc de parcare!
        Mai trebuie să mă lupt doar cu măgarii care parchează pe trotuare (uneori blocând total circulația pietonilor) și cu bicicliștii care nu știu că nu au voie pe trotuar iar mai nou și cu scuteriștii care circulă tot pe trotuare!
        Dacă tu nu-ți permiți să mergi cu taxi, ia un autobuz!
        Mersul pe jos este chiar sănătos!
        Vai și-amar de capul tău!

        • Norick Răspunde

          @Badea…: ai grij’ daca vii cu argumente, matrozul se supara si se retrage.. ☺️ ? ?
          In rest toate cele bune, asa ar trebui sa procedeze multi, dar la noi mersul pe jos nu este (inca) la moda… ☺️ ? ?

        • matroz Răspunde

          @bade:sa le folosesti sanatos cu familia.Asta nu convinge pe cei ce vor sa mearga cu masina indiferent unde vor.Nu am spus ca nu trebuie sa respecte regulile de circulatie,dimpotriva!Nu inteleg de ce sunteti impotriva celor ce circula cu masina!Mintea celor ce merg pe jos sau cu taxiul e mai odihnita,poate produce chiar jigniri-in cazul de fata!
          De ce ma copiezi cu bautura?Mintea ta odihnita de atata mers pe jos nu poate produce ceva mai de soi?

  7. y Răspunde

    Satu Mare nu este un oraș mare. Chiar deloc. Dacă n-am avea hăpt pe mijloc r. Someș ne-ar durea în cur de circulație. Cel puțin parțial. Dacă unii din șoferi ar ști să parcheze. Dar asta este. Se poate merge și pe jos, toată lumea are în dotare două picioare. Sau dacă chiar te grăbești, ai bagaje etc. ai la dispoziție vreo 800 de taxiuri în oraș. Și cu 5 – max. 10 – 12 lei te duce oriunde. Eu așa fac. Nu vă recomand bicicleta pentru că este imposibil de circulat cu bicicleta prin oraș. Dacă mulți ar face așa ne-am trezi imediat într-un oraș mai liniștit și mai curat. Dar nu, gunoiul trebuie dus cu mașina, mai e puțin și la budă mergem cu mașina. Fiecare separat. Că deh, intimitate. Și mașina musai să fie vreun tanc poreclit SUV. Așa, să moară de ciudă vecinul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.