Ultima actualizare: ieri, 20:55

Locale

Cel mai căutat poliţist din Satu Mare, eliberat din Penitenciar

Fostul poliţist sătmărean, Ioan Puţi, condamnat la cinci ani şi şase luni pentru sprijinirea unui grup de traficanţi de ţigări poate fi eliberat din Penitenciar.El a fost cel mai căutat poliţist sătmărean deoarece s-a ascuns de autorităţile române dar a fost descoperit în Franţa şi extrădat.

Potrivit unor surse judiciare, magistraţii au decis că Ioan Puţi poate fi eliberat condiţionat. El a fost arestat în perioada 06.07.2006 – 13.11.2006, pe perioada anchetei dar după arestul preventiv a fugit din ţară. A fsot prins în 7.10.2014 în Franţa şi extrădat.

În 2 august 2006, pe când era şeful biroului zonal de Poliţie Rurală ce acţiona în zona Livada – Turulung, a fost trimis în judecată pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat, constituit în vederea săvârşirii de infracţiuni grave, luare de mită, dare de mită, abuz în serviciu şi complicitate la contrabandă calificată. Alţi patru indivizi au fost reținuți. Conform anchetatorilor, în perioada 20 iunie – 6 iulie 2006, Ioan Puți și-a traficat atribuțiile de serviciu, sprijinind introducerea ilegală în țară, a 540 de baxuri de țigări peste frontiera de stat cu Ucraina, prejudiciul produs fiind de peste 800.000 de lei.

Conform rechizitoriului, Puţi a fost dat în gât de un coleg de la Poliţia de Frontieră pe care a încercat să îl mituiască, oferindu-i 1.000 de dolari pentru fiecare transport. Polițistul de frontieră F. I. a depus la Biroul Satu Mare al DNA Oradea un denunț, iar pe urmă a intrat în jocul contrabandistilor până au organizat flagrantul.

Practic Puți s-a dus cu unul din membrii reţelei de contrabandişti acasă la poliţistul de frontieră şi l-au “cumpărat”. I-au cerut ca în dimineaţa zilei de 26 iunie 2006 în intervalul orar 3-7 dimineaţa să nu fie echipaje de patrulare ale poliţiei de frontieră într-o anumită zonă, pentru a-şi transporta fără probleme ţigările. Totul s-a întâmplat ca la carte, contrbandiştii şi-au adis ţigările, poliţiştul de frontieră şi-a luat banii, dar i-a predat la DNA.
Ei au mai programat un transport, dar a fost amânat din cauza ploii, şi pe urmă un altul, la care poliţiştuld efrontieră a primit 3.500 de lei.

Cel de-al treila transport a fost programat în 5 iulie 2006.

Puți s-a întâlnit cu cei trei contrabandişti, au făcut fost de un Iveco au pornit spre frontiera, pe la mina Turţ. Aici au lăsat autoutilitara şi şi-au continuat drumul spre frontieră cu un tractor, unde trebuiau să vina contrabandiştii ucrainieni cu țigările. Au transportat 320 de baxuri de țigări în trei ture.
Când au pornit în a patra tură au fost prinși în flagrant.

Unul dintre contrabandiști, Emeric Kovacs, a fugit de la locul evenimentului în ziua flagrantului dar s-a predat în ziua următoare, după ce a fost dat în urmărire generală.

Puţi a dezminţi acuzaţiile: “Nu este nimic adevărat. Totul mi-a fost inscenat”, a spus el, cu toate că i s-au prezentat dovezile.

În rechizitoriu apar inclusiv înregistrări între Ioan Puți şi poliţiştul de frontieră F.I.

F.I.: O…f.(…). Dumnezeu de drum, că-mi rup masina. Cum a mers?
I.P.: Super! N-o fost…no… Na, o mie, numără-i!
F.I.: Tu ai încredere în ei?
I.P.: Deci, io cu cine am fost la tine (Baba)… deci ăsta-i un om pe care poţi să tai lemne… poţi să le tai gâtul jos, poţi să le tai mainile jos… nu se pune problema…
I.P. : Stai să-ţi spun… că astia ştii cum se duc? S-o dus azi noapte… pe la cât aţi venit?… cu zâua… în două ore a fost gata, jos cu ele (tigările)… erau aicea pă cand…
F.I.: Nu,… deci o mărs la 100 m de acesta… şi jos…hat ma jos… am vrut să văd, zic să nu cumva să fi picat. Cum o fost aproape, ei nu s-o uitat, în p… calului, zic îmi pică unul din tractor, vine careva şi-l găseşte.
I.P.: Nu, le leaga (baxurile), le leagă în ceva nylon… şi peste nylonul acela ai ceva rafie.
F.I.: … şi să le acopere cu oarice…
I.P.: Is bagate în ceva folie neagră, folie de aceea neagra, aşe fac ăstia…

5 comentarii

  1. satmarean Răspunde

    Un titlu penibil! Ce se intampla cu voi, cei de la portalsm? Sunteti tot mai slabi, lipsiti de profesionalism. Cu o asemenea prestatie lamentabila, nu veti avea viitor. Pacat! Odinioara, erati cei mai buni.

  2. Certezan Răspunde

    Poate il angajeaza inapoi in Politie ?
    Ar fi bine…differenta intre el si cei care lucreaza acum in aceasta institutie (Penala) nu este.
    Toti sunt Corupti…gen Balta ?

  3. Zoli Răspunde

    Bãi certezan, vezi-ți tu de oile tale, nu toți polițiştii sunt corupți

  4. Garcea Răspunde

    Se rezolva si asta…..si Chisluca si Span sunt deja pe cai mari…..:)

  5. Ruzsa Sándor Răspunde

    Szopja ki a faszomat az összes gennyes ráákos geci rendör….
    A rák egye ki a gyomrukat…az anyuknak…az egész családjuknak…
    Geci állat..tolvaj banda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.