Ultima actualizare: ieri, 21:43
Locale

FOTO & VIDEO. Fanfare din 3 țări s-au reunit la Satu Mare

În această după-amiază, la Satu Mare, s-a dat startul primei ediții a Festivalului Internațional de Fanfare, un eveniment care a strâns pe străzile din centrul municipiului cunoscători și curioși deopotrivă.

Spectacolul a debutat pe Bulevardul Vasile Lucaciu, în fața Muzeului Județean de Istorie, iar de acolo instrumentiștii au pornit în ritm de fanfară, colindând principalele străzi din inima Sătmarului.

După mai bine de o jumătate de oră străbătută pe arterele orașului, fanfarele, provenite atât din mai multe colțuri ale județului Satu Mare, cât și de peste hotare, din țări precum Polonia și Ungaria, s-au oprit în Piața 25 Octombrie și au urcat pe o scenă improvizată pe treptele Casei de Cultură a Sindicatelor, unde au fost așteptate de mai mulți sătmăreni.

Odată urcați pe scenă, fanfarele au deschis oficial Festivalul prin intonarea imnurilor de stat ale României, Ungariei, Poloniei, precum și imnul Uniunii Europene.

Evenimentul s-a aflat la prima ediție și a fost organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare.

Programul evenimentului

Sâmbătă 15 iulie 2017

18:00- concertul fanfarei „Stibina” din Tăuții Măgherăuș
19:00- concertul fanfarei din Gyula- Ungaria
20:00- concertul fanfarei din Krzyzanowice- Polonia
21:00- concertul fanfarei din Tótkomlós- Ungaria

Duminică, 16 iulie 2017

Ora 18:00 – concertul fanfarei „Promenada” din Zalău
19:00- concertul fanfarelor reunite din Căpleni, Petrești, Beltiug și Palatul Copiilor Satu Mare
20:00- concertul fanfarei din Tótkomlós- Ungaria

2 comentarii

  1. Tantas Ana Răspunde

    FELICITARI DOMNULUI CACU MIRCEA

  2. radu Răspunde

    Foarte frumos festivalul, fanfara din Satu Mare mia placut foarte mult, este o fanfara tanara, frumoasa, care suna grozav de bine. Mult succes in continuare !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Avertizare de furtună la Satu Mare. Localităţile vizate!

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis pentru această seară un cod galben de furtună pentru judeţul Satu Mare. Sunt vizate...

Închide