Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

FOTO&VIDEO. Momente absolut senzaționale la Ardud. Stăpânii focului și ai luptelor şi-au arătat măiestria

Seara de vineri, a doua a Festivalului MedievArtFest, desfășurată în cadrul Cetății Ardudului, cu greu poate fi descrisă în cuvinte. Complexitatea actului artistic, emoția transmisă publicului și impactul vizual au făcut ca aceasta să fie una spectaculoasă.

Turnirul cavaleresc prezentat de Ordinul Cavalerilor Lup a fost unul dintre momentele cele mai impresionante ale serii. Amintind de Evul Mediu, competițiile de cavalerie s-au desfășurat sub privirile curioase și entuziaste ale publicului, iar rezultatul a fost cel așteptat: oameni veseli și fermecați de frumusețea epocii demult apuse.

Actul artistic al Legendelor Cavalerilor a fost unul de forță. Desfășurându-se sub numele ,,Gardieni ai Creștinătății”, momentul a prezentat ritualuri fantastice ale Evului Mediu. De la primele secunde, caracterul dinamic al ritualurilor istorice s-a resimțit în vibrația publicului, confirmând astfel reușita punerii în scenă a fantasticelor legende. Chiar dacă era vorba despre demonstrații, cavalerii au fost atât de implicați în poveste, loveau cu săbiile cu atâta forță încât efectiv le ieșeau scântei.

Cavalerii au făcut demonstraţii, au fost instruiţi şi s-au bătut între ei, în numele dreptăţii şi al creştinismului. Domnițele au arătat că știu să mânuiască foarte bine atât spada cât și biciul.

Povestea cavalerilor și a domnițelor a continuat în lumina spectacolului cu foc. Intitulată ”Sfântul Gheorghe”, animația cu foc a constituit o întoarcere în timp, reușind să farmece prin dinamism, emoție și forță artistică.

Seara s-a încheiat în ritm de muzică medievală printr-un concert al formației Terra Alba, după care a avut loc retragerea cu torțe, în pași de tango: Tango to Evora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.