Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Postul de director al Direcției de Cultură Satu Mare, scos la concurs

Rămas vacant după ce titularul George Vulturescu s-a pensionat, postul de director executiv al Direcției Județene pentru Cultură Satu Mare a fost scos la concurs de Agenția Națională a Funcționarilor  Publici (ANFP). Conform anunțului postat pe site-ul instituţiei, candidații vor susține proba scrisă în 8 august.

Conform ANFP, candidații trebuie să aibă studii universitare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă.  De asemenea, candidații trebuie să aibă studii de masterat sau postuniversitare absolvite în domeniul administraţiei publice, management ori în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice.

Totodată, potrivit anunțului, pentru a conduce Direcția de Cultură Satu Mare, este suficientă o vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice de minimum trei ani.

Concursuri pentru ocuparea funcţiei de director se organizează la şapte direcţii judeţene pentru cultură din țară, respectiv Bacău, Braşov, Covasna, Dâmboviţa, Olt, Satu Mare și Sibiu, iar în toate cazurile se cere vechimea de trei ani, fără a fi luat în considerare specificul județului, Braşovul, Sibiul sau Satu Mare fiind mult mai „încărcate” din punct de vedere istoric decât Olt.

În prezent, funcţia de director este ocupată de Mircea Drăgan, numit interimar pe acest post în luna aprilie a anului trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.