Ultima actualizare: azi, 16:15

Locale

Nu vă panicați. Primăria testează două noi sirene la Satu Mare

Miercuri, 5 iulie, și joi, 6 iulie, Primăria va testa două noi sirene de alarmare publică montate în municipiul Satu Mare. Cele două sirene vor fi instalate în zona Unirii și zona Gara Ferăstrău. Exercițiul de testare a sirenelor va începe după ora 16.00 , atât miercuri, 5 iulie, cât și joi, 6 iulie și va consta în semnale sonore scurte.

Pe această cale, îi rugăm pe cetățenii municipiului Satu Mare care aud semnalele sonore să rămână calmi și să țină cont de faptul că este vorba despre un exercițiu care urmărește testarea acestor mijloace de alarmare a populației și nu despre o situație de urgență.

În municipiul Satu Mare există 11 sirene electronice care pot fi comandate centralizat și local, cu posibilitatea transmiterii de mesaje vocale,  dispuse în zonele cel mai aglomerate și 40 de sirene electrice care pot fi acționate centralizat.  Conform legii în vigoare, responsabilitatea menţinerii în stare de operativitate a sistemului de înştiinţare-alarmare revine autorităţilor publice locale și a reprezentanţii inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă care derulează în acest sens acţiuni de verificare în teren.

Sursa: Primăria Satu Mare

 

Un comentariu

  1. justin Răspunde

    poporul asta va sta “calm” si cand vor pica din cer bombele atomice peste el =))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.