Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

Judeţul Satu Mare “importă” poliţişti. Prea puţini candidaţi la şcolile de poliţie

Judeţul Satu Mare “importă” poliţişti din alte judeţe ale ţării. Şeful IPJ Satu Mare, Sorin Stan, transmite sătmărenilor să se înscrie la şcolile de poliţie. El a spus că sunt foarte puţini sătmărenii care termină astfel de şcoli şi, prin urmare, la Satu Mare sunt distribuiţi poliţişti din alte părţi ale ţării, dar care, după ce sunt bine şcoliţi, vor să se întoarcă acasă.

“Numărul de candidaţi înscrişi nu este suficient pentru noi, poate în mediul rural informaţia ajunge mai greu. Ar fi foarte bine dacă am ocupa funcţiile care ni se alocă cu sătmăreni. E oarecum de înţeles că ceilalţi cum îşi termină stadiul de tutelă tind să se întoarcă spre localităţile de unde provin şi atunci suntem un inspectorat care formăm cadre, eu zic că le formăm profesional bine, chiar foarte bine, iar în momentul care sunt formaţi şi am putea benefica de aportul lor, ne cer să plece. Lumea găsește alte joburi, e oferă mare de joburi, merg în străinătate, nu e atractivă profesia, nu ştim de ce nu vin”, a spus Sorin Stan.

El a precizat că IPJ Satu Mare are un deficit de cadre, dar face faţă provocărilor.

Interesant este faptul că sătmărenii nu se înscriu la şcolile de poliţie, dar la recrutările de personal din sursă externă sunt şi 20 de candidaţi pe un loc. Adică vor să fie poliţişti după un examen, nu după ani de şcoală.

Absolvenţii de liceu care doresc să se înscrie la şcolile de poliţie trebuie să se prezinte la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare, cu sediul în municipiul Satu Mare, str. Mihai Viteazul, nr. 11, pentru recrutare şi selecţie la concursurile de admitere în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne, respectiv pentru:

  1. Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina – 500 locuri (14 romi, 8 alte minorităţi);
  2. Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj Napoca – 150 locuri (6 romi, 3 alte minorităţi);

Înscrierea pentru admiterea şcolile postliceale ale MAI se adresează tinerilor absolvenţi de liceu şi continuă până în data de 21.07.2017.

Informaţiile privind înscrierea, condiţiile de participare şi constituirea dosarelor de candidat se pot  obţine la Serviciul Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, telefon 0261/807777, interior 20667, de luni până vineri, între orele 09:00 – 15:00, precum şi pe site-urile:, www.scoalapolitie.ro, www.scoalapolcj.ro,

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.