Ultima actualizare: azi, 12:31

Locale

Problemă veche, decizii noi? Soarta casei cu bârne, pe masa consilierilor locali

Celebra casă cu bârne a intrat din nou în vederile municipalității. După mai multe episoade în care nu am aflat încotro se îndreaptă acest ,,serial”, primăria vine cu o nouă dezbatere cu privire la această poveste.

Astfel, la începutul săptămânii viitoare, în cadrul ședinței Consiliului Local Satu Mare, unul dintre proiectele de hotărâre se va referi la soarta arhicunoscutului imobil. ,,Proiect de hotărâre privind unele măsuri referitoare la imobilul situat în Municipiul Satu Mare str. Rândunelelelor nr. 1. Iniţiator proiect: primar Kereskényi Gábor”, se arată pe site-ul primăriei, în anunțul cu privire la ordinea de zi a ședinței.

În ultimii 10 ani, imobilul de la intersecția străzilor Ștefan cel Mare și Rândunelelor a stat proptit în niște bârne, iar în tot acest timp, nimeni nu a făcut nimic pentru a consolida clădirea.

Ședința de Consiliu Local în care se vor anunța noi decizii privind casa cu bârne va avea loc luni, 31 iulie, începând cu ora 14 00.

17 comentarii

  1. Grigore Albandi Răspunde

    Este exact imaginea satmarului !! Aceasta imagine,chiar si a Hotelului Dacia, ar putea fi folosite pentru campania ,,Satu Mare,Capitala Tineretului” !!Asa se prezinta orasul in acest moment.Inca o chestie pentru ”alesii” orasului:APASERV a intrerupt incasarile facturilor la punctele Pay Point aflate in zecile de magazine din oras din cauze numai de ei stiute !!Deci,cine nu are un cont in banca trebuie sa se deplaseze la caserii,una in centru si una langa gara ferastrau !!Excelent pentru pensionarii bolnavi !!Eu as fi de parere sa ne ”mobilizam” si sa nu platim facturile pana nu se rezolva,sa vedem daca toata populatia orasului va fi deconectata de la retea !!??

    • matroz Răspunde

      Odata cu ridicarea gunoiului de ce nu pot distribui si sacii de colectare.Daca platesc online,de ce sa merg pana la dracu in praznic pentru saci?Reciproca ar fi sa vina dupa c.v abonamentului acasa la cetatean!

      • Putori Răspunde

        Nu saci de colectare! Ce dracu sa stau cu punga aia nenorocita in curte sa o păzesc de pisici,de prunc,de ploaie,containere galbene sau albastre sau cum vor ei,oricum noi le plătim .Macar alternativ la pungi pentru cine vrea.

    • Putori Răspunde

      Excelent punctul de vedere ! Si eu am fost chiar azi sa plătesc “la colț” dar nu am reușit.O sa plătesc când am drum prin centru ,asta daca nu uit pana la următoarea factura…Mă gândesc ca este prea încărcată schema de personal si nu mai pot sa-si permită comisionul de câteva centime a celor de la Pay,sau nu se mai susțin posturile de casiera si alea numai soațe si gagici.

    • Unu' Răspunde

      De ceva vreme există posibilitatea plății facturilor Apaserv online. E simplu, îți faci cont, intrii și plătești cu cardul, fără comisioane! Simplu și eficient!
      http://portal.apaservsm.ro/CUSTOMER_PORTAL/welcome.jsp

      • Satmarean Răspunde

        @Unu’ -Crezi cumva ca toti pensionarii amarati si bolnavi au card, laptop si cont online ???Bunicul tau are?Jigodiile paroase de la APASERV ar trebui ”despaducheata” cu niste ”produs de canal” de fiecare data cand ii intalnim pe strada pentru ca si-au tras salarii de occident insa serviciile jigodiilor sunt de lumea a treia !! Domnule primar,ce faci???Incasezi cumva si dumneata dividente de la APASERV ??

        • Unu' Răspunde

          Nu măi sătmărene, nu asta era ideea. Eu încă mai am cunoștințe care nu știu că se poate, probabil mai sunt încă mulți care nu știu. Voiam doar să-i informez pe ceilalți concetățeni, doar atât!
          Pe de altă parte, mi-ar plăcea mie să-mi mai trăiască vre-un bunic sau vre-o bunică, i-aș pupa și urma tălpii unde-a călcat …

    • Corect Răspunde

      @ grigore albandi
      Pay Zone! Facturile se pot plati la Pay Zone! De ce dezinformati? De ce inainte de a scrie pareri pline de ura, nu va informati? Iar onstigarea la neplata facturii nu denota decat prostie! In ideea enuntata de Dvs. Ca invit sa nu platiti factura si dupa vreo 45 de zile sa ne spuneti in coment daca ati ramas fara apa sau nu. Daca tot propuneti astfel de solutii, de ce nu dati chiar Dvs. Exemplu! 😉
      In rest sanatate, ca de informat nu va informati corect, ci asa dupa ureche

  2. parearea mea Răspunde

    Intr-adevar, plata facturilor ar trebui sa ii intereseze pe alesii nostri, chiar daca pe ei nu ii vedem sa caute puncte de colectare a banilor. Sau aceasta chestiune nu are nicio importanta??

  3. GB Răspunde

    Cam de vreo zece ani
    „Rândunica” n-are bani,
    Cuibul să-l consolideze
    Doar cu bârne-n metereze.

    Cred că lege mai există
    Dar la noi nu se aplică,
    Deci somați proprietarii
    Facă treabă nu cu parii.

    De bârne ne-am săturat
    Și de loc înconjurat,
    Ori refac casa frumos
    Ori un parc cu iarbă jos.
    „Mă închin”

  4. Șmecher Răspunde

    Eu plătesc online de 10 ani

  5. Șmecher Răspunde

    Nu casa era subiectul

  6. parearea mea Răspunde

    CASA SPRIJINITĂ-N BÂRNE
    DE GÂTUL CUI SĂ ATÂRNE?
    DE CAM ZECE ANI DE ZILE
    ADUNĂ HÂRTII CU KILE,
    HÂRTII FĂRĂ IMPORTANȚĂ,
    CU FACTURĂ ȘI CHITANȚĂ.
    CHIAR DE E CA O FANTOMĂ,
    CAM DE MULT INTRATĂ-N COMĂ,
    NIMENI NU A AJUTAT,
    NIMENI N-A REMEDIAT
    ȘI-A RĂMAS, BIATA CLĂDIRE,
    O HIDOASĂ AMINTIRE.
    DIN PĂCATE, CA ȘI EA
    E HOTELUL DACIA:
    DE TE UIȚI LA EL, ÎȚI VINE
    SĂ ÎL UMPLI DE BULINE
    CARE, PLINE DE RIDICOL,
    NE INDICĂ …UN PERICOL.
    PARC-A FOST CUTREMUR MARE
    CARE E-N ACUTIZARE,
    CINE-I VINOVATUL, OARE??
    DE CONTINUĂM AȘA
    SATUL NOST VA DISPĂREA,
    CE ZICEȚI VOI, NU-I AȘA?
    NU AȘ VREA PREA RĂU SĂ FIU:
    MÂINE VA FI PREA TÂRZIU.
    DECI, ÎNCEPEȚI DE PE-ACUM:
    TRANSFORMAȚI ORAȘU-N SCRUM
    CĂ MODELE-AVEȚI ORICUM.

  7. ciprian Răspunde

    Lasati- o domnilor alesi, pana pica ea singura, nenoroceste pe vreo cativa si apoi inchideti strada ca si Garadina Romii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.