Ultima actualizare: ieri, 21:44

Locale

Salarii mai mari pentru funcționarii Primăriei Satu Mare. Primarul: ,,Angajații trebuie să fie motivați”

Astăzi, luni, 31 iulie, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local s-a adoptat proiectul de hotârâre privind stabilirea salariilor pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului Satu Mare şi din serviciile publice din subordinea Consiliului Local al Municipiului Satu Mare.  

Astfel, la stabilirea salariilor comisia a ținut seama de ierarhizarea posturilor, cât și de următoarele criterii generale stabilite în cadrul Legii 153/2017.

cunoştinţe şi experienţă;

complexitate, creativitate şi diversitate a activităţilor;

judecata şi impactul deciziilor;

responsabilitate, coordonare şi supervizare;

dialog social şi comunicare;

condiţii de muncă;

incompatibilităţi şi regimuri speciale.

“ Prin acestă hotărâre se realizează o ierarhizare, pe verticală, cât și pe orizontală, în cadrul aceluiași domeniu, în funcție de complexitatea și importanța activității desfășurate. Se elimină toate sporurile care se acordau până acum, astfel că va exista o transparență a mecanismului de stabilire a drepturilor salariale”, a declarat Kereskényi Gábor.

Edilul a mai afirmat că Satu Mare e poate singurul municipiu din țară care și-a fixat o încadrare a fondului de salarii într-un procent de maxim 25% din veniturile proprii.

Primarul a afirmat că scopul acestei legi este de a stimula personalul în contextul recunoașterii și recompensării performanțelor profesionale obținute, pe baza criteriilor stabilite.

Totodată, Kereskenyi Gabor a mai subliniat că vor crește și așteptările conducerii Primăriei, ale consilierilor locali precum și ale cetățenilor față de angajații Primăriei Satu Mare și a instituțiilor subordonate.

28 comentarii

  1. Cali Gyula Răspunde

    Ce mai conteaza jungla de iarba si mizeria care domina satmarul !!Ce mai conteaza ”parcarile” din cartierele unde s-au daramat garajele iar locurile au ramas ca dupa razboi ! Ce mai conteaza ca pretul apei e cel mai mare din tara iar salubritatea lasa mult de dorit(in Oradea fiecare locatar are acces la container in baza unei cartele,iar tiganii nu au acces si nici gunoaie pe langa grupul de containere nu exista,acestea fiind inchise)???Sa fie salarii mari,sa fie schema de personal cat mai incarcata iar politia locala sa-si dubleze nr. de personal !! Consilierilor le convine si lor ca-si iau ”tain-ul” si tac din gura !!

    • Norick Răspunde

      Vezi , daca ai umblat langa scoala si n-ai invatat…;-) 😉 😉

    • Unu' Răspunde

      Auzi gyuluș-puluș, în cartiere, înainte de construirea garajelor între blocurile din cartiere, era mult spațiu verde, pe care unii profitori l-au ocupat abuziv și și-au construit garaje, care erau de fapt pline de toate gunoaiele furate de prin fabrici iar mașinile erau lăsate tot în drum! Nu crezi că era obligația (cel puțin morală) a foștilor ocupanți de a aduce terenul respectiv cel puțin la starea inițială?!?

      • Cali Gyula Răspunde

        Nu ! Pentru ca atunci cand indivizii si-au facut garajele improvizate pe spatiul verde NICIO AUTORITATE PUBLICA nu i-a oprit,ba din contra,chiar si dintre acestia aveau garaje din acelea improvizate pe spatiul verde ! Cetatenii au facut nenumarate sesizari catre primarie cum ca unii construiesc dupa bunul plac,fara autorizatii si pe nimeni n-a interesat !Cui dracu crezi ca le-a placut acele mizerii din cartiere,construite din tot felul de deseuri,de ziceai ca suntem oras dintr-o tara de lumea a III a ???Dar de ce nimeni n-a stopat aceste tiganii??Iar banii care trebuie alocati pentru a moderniza aceste spatii trebuie alocati de catre primarie,asta inainte de a-si mari salariile,pentru ca de-aia platesti tu si alti ”destepti” ca tine impozite,nu pentru ca ti-e mila ca nu iau ei 7000 de lei pe luna !!!(daca sunt destepti pot face acest lucru din fonduri europene,insa nu cred ca sunt in stare).Au ”reabilitat” din fonduri UE reteaua de apa,de exemplu in C2,iar azi nu curgea apa la robinet,pentru ca undeva pe strada Ambudului lucrau de zor niste ”apaservisti” la o spartura ”reabilitata” din fonduri UE unde la nici 10 metri distanta s-a lucrat la o alta spartura acum trei zile !! Insa ce sa vezi? ”Reabilitarea” era tot la tubul ala vechi de azbociment pe care dobitocii nu l-au inlocuit cu tuburi de PVC asa cum trebuiau sa o faca conform proiectului pentru care s-au alocat bani de la UE !! Daca s-ar face verificari cred ca nici jumatate din lucrare nui a fost facuta conform acelui proiect pentru care s-au alocat multe milioane de euro de catre UE !!Logic,cineva acum ar trebui sa fie in puscarie !!Ai vazut trotuarele ”reabilitate” in C2? De tot rasul !!Niste lucrari de mantuiala,facute fara niciun fel de profesionalism,fara niciun fel de aspect,direct peste lucrarea veche,urcata cu 10-20 de cm mai sus,si gata !!! Asta e Romania,sa fie salarii si pensii babane la bugetari,in rest…tiganie cat incape !!!

  2. Unu Răspunde

    De ce nu publicați și nivelul acestor salarii??? Sa știe și omul de rand ce salariu are funcționarul din spatele ghișeului.

    • y Răspunde

      Intră pe goagăl, dă căutare declarație de avere primăria satu mare, aflii salariul pe anul trecut și calculează înmulțind cu 1,2-1,5. Săracii de ei !!!

  3. Ica Răspunde

    Sa nu fie cu supărare , dar, motivați să facă ce ? Eu consider ca nu prea li se cuvine aceste măriri.

  4. Unu' Răspunde

    La fel a făcut și Consiliul Județean!
    Mulțumiri din suflet partidului stat mafiot, PSD+ALDE! La mulți, mulți ani … de pușcărie … fără suspendare!

  5. bea Răspunde

    Pana la urma e unul dintre putinii primari de pana acuma care isi motiveaza angajatii…iar cine spune ca functionarii publici nu lucreaza,habar n-au cu ce se mananca administratia, ca mai sunt uscaturi in padure..e alta problema..pacat ca toti asteapta sa rezolve Primaria toate problemele, inclusiv curatenia din fata locuintelor..ia mai puneti mana si curatati in jurul vostru ..nu mai asteptati sa vina functionarul cu matura..

    • Cali Gyula Răspunde

      Serios ??!! Si cu ce ”se mananca administratia” ,ca suntem tare curiosi??!! Ia trimite-i sa lucreze in trei schimburi la Zollner pentru un salariu de 1500 de lei pe luna,sa vezi ca nu le mai trebuie salarii ”motivante” !!!!Si nu-l mai lauda pe ”unul dintre putinii primari” pentru ca cel din Iasi,de exemplu,a ”motivat” salariul unui politist local la 7000 de lei !! V-i se pare normal ??Ok,n-am nimic impotriva,sa i-a si 10000 de lei,insa atunci cand acest oras nu va avea nevoie de reabilitari de strazi inca multe dintre ele pietruite,sau chiar din pamant,nu va avea nevoie de reabilitari de parcari incepute in cartiere si nefinalizate,nu va avea nevoie de poduri peste Somes,caci de mult se putea face un pod,printr-un imprumut al primariei,insa cine sa faca aceste lucruri?Sa-l laudam pe primar ca este un om bun si capabil pentru ca-si ”motiveaza angajatii” cu salarii pe care un om de rand nici nu poate sa le viseze,iar asta din buzunarul nostru???Stupid people !!

      • Norick Răspunde

        Gyula , Gyula ! inca vreo 2 comentari de genu’ si-mi retrag cele srise de mai sus.;-)
        Felicitari ! Este adevarat 100% :-))

        • y Răspunde

          De fapt știi care este problema ? Recent m-am pensionat, de aia am timp să comentez. Știi ce fac de dimineață după ce mă trezesc ? Îmi beau cafeaua cu lapte, îmi iau pastilele pe care musai trebuie să le iau, din păcate, și citesc ziarele. Asta cam până la 9.30 – 10.00. Știi care este diferența față de ziua mea de acum și ziua gagicilor colege la “locul de muncă” din administrație până la aceeași oră, pentru că acolo am lucrat. NIMIC, NADA, SEMMI !!!!! Doar că ele iau bani. Așa că să nu aud Suliman sau alte seriale, bârfe și rețete. Sunt sătul peste cap!!!! Știi care era preocuparea lor principală cât am fost “colegi”. Că cică eu iar nu fac nimic. Păi da, până la 10.00 – 10.30 eu deja terminam în mare ce aveam de făcut pe când ele…….
          Deci. Să fie angajații din administrație stimulați/stimulate, dar pe merit. Dacă iar începe împărțeala posturilor călduțe și bine plătite după alte criterii am dat o palmă la rahat. Punct.

      • y Răspunde

        Administrație = o grămadă de angajați, nici ei nu știu după ce criterii, pe care șeful le-a pus în funcții călduțe drept răsplată pentru reprizele de aplauze și partidele de vânătoare de afișe ale celorlalte partide. Acest lucru se mai și numește promovare de jos în sus. De fapt este lingere.
        NU TOȚI SUNT, DAR DIN PĂCATE FOARTE MULȚI.

  6. Anonim Răspunde

    ” VORBA MULTĂ SĂRĂCIA OMULUI” toți vorbim și comentam dar totuși nu se poate face nimic în privința asta?

  7. sm Răspunde

    Și în administrație ca și în multe alte locuri nu există pădure fără uscături. Dar trebuie spus adevărul, există și servicii unde se lucrează foarte mult, chiar și după orele de program. Dar există și mari diferențe de salariu, salariile mari nu sunt la primărie ci la finanțele locale.

    • Cali Gyula Răspunde

      @sm-Da,sunt mai mari decat cele din MAPN sau MAI,invatamant sau administratie !! Si de ce sunt ”salarii mari” la finante?Pentru ca fostul ministru Ialomotianu le-a inclus in 2010 cele trei salarii stimulente in salariul de baza,crescand astfel salariul acestora de trei ori plus salariul lor de pana atunci !Asa ca cei care aveau la momentul respectiv 1000 de lei s-au trezit cu…4000 de lei !Insa pe acestia nimeni nu-i arata cu degetul,ba in ultima vreme se declara nemultumiti ca ei ”nu sunt in carti” la calculul noii legi a salarizarii si promit greve !!De ce nimeni nu vede aceste aspecte ???

  8. GB Răspunde

    Motivația la muncă
    E salariul ce te-ajută
    Să trăiești un pic decent
    Fără frică permanent.

    Întrebarea încuietoare
    Meriți banii de pe card?
    Ești salariat pe bune
    Sau ești pila vreunui ștab?

    Este boală moștenită
    De care nu vom scăpa,
    Și în UE se întâmplă
    Doar puțin nu chiar așa.
    “Mă închin”

  9. functionar public Răspunde

    Eu am terminat 3 facultati , la locul de munca imi vad de treaba iar la biroul meu chiar se lucreaza mult… iar salarul nu mi se pare mare comparativ cu alte judete..asa ca mi se rupe de de comentati..

    • Aris Totel Răspunde

      Daca aveai trei facultati nu te bagai in seama !! Ori ai terminat spiru,goldis,si asa zisa academie comerciala din subsolul lic.Eminescu?Oricum,ne bazam pe tine,vezi’ de treaba in continuare !

    • y Răspunde

      Hai lasă!

    • Norick Răspunde

      Functionarule si expresia: “mi se rupe de de comentati” la care dintre cele 3 facultati ai invatat ??,
      Cred,ca a fost acolo si ceva seral , sau ff…. 😉 😉 😉

      • y Răspunde

        Biztoș nu la limba română. Săracul nu are pe calculator nici caractere românești. O fi vreun șef serviciu supărat la care s-a tăiat din macaroană.

  10. y Răspunde

    Hai lasă! Și eu am 2 facultăți și 3 mastere, dar astea pe bune. Una la Universitatea Bucuresti făcut înainte de 89 și una la Babeș-Bolyai imediat după 90, când încă se făcea școală, deci nu la fabrici de diplome. Masterele le am mai mult din cauza serviciului, alea au fost mai ușoare pentru mine. Față de universitate. Și după 27 de ani în administrație nu-mi explică mie nimeni ce se întâmplă acolo. Am dat la examene de promovare în grad fără număr-fără număr. Și de fiecare dată trebuia mulțumit cumva. Nu obligatoriu, dar totuși ar fi bine. Că altfel …. Problema nu e cu tine și cu mulți ca tine și care trag tare și lucrează. Publicul asta nu știe. Problema e cu umpluturile care trag jos și pentru care trebuie să lucreze fiecare. Și cu legislația total aiurea. Tot simplificăm procedurile până le complicăm în ultimul hal. Și când nu suntem siguri nu avem curaj să luăm o decizie. Cerem hârtii de la alte instituții că poate solicitantul nu mai insistă și o lasă mai moale.

    • Norick Răspunde

      @y : cu atâta școală și experiență în spatele Tău , de ce nu folosești un nickname mai…profesional ? 😉
      Pe bune întreb , fără provocare, sau să mă leg de Tine .
      În rest toate cele bune , fără evenimente și multă umbră… 😉

  11. Norick Răspunde

    P.S. exclusiv pentru Tine , doar cu caractere românești… :-)))

    • y Răspunde

      Nu nickname-ul contează. Poate fi ambalajul frumos dacă înăuntru sunt porcării. Am avut mai demult chiar două @comentator și @bigbrother ( ăsta anul trecut dar nu cred că citeam portalsm ) dar au început să-i folosească alții și au început să debiteze tâmpenii. Mulțam pentru caractere, dar asta am scris pentru supăratul de @functionar public. Că la ei e cam obligatorie. Știe și el.

      • Norick Răspunde

        Da , una dintre slăbiciunile acestui Site este, ca poți să folosești mai multe pseudonime , fără număr.
        O pagină web “normală”numai după înregistrare te lasă să comentezi si evident răspunzi pentru cele scrise, urmărind consecințele . Na , dar aici se mai distrează și “redactorii” citind prostiile unora, totodată crezând ce multă lume citște știrile lor…:-)))

  12. justin Răspunde

    asa asa mariti-va salariul si pensiile , ca meritati…..omul de rand care munceste (cu adevarat si nu la un birou uitandu-se la comentarii de pe portalul p…ii) toata viata primeste pensie de 600 de lei, mai bine ati vota omului un cartus in cap ca ar scapa mai repede, sa va fie rusine de toti “boieri” care votati legile ca sa va fie bine, gunoaie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.