Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

Satu Mare, codaş la programul Start Up Nation. Doar 91 de proiecte primesc finanţare

Doar 91 de proiecte din Satu Mare au șanse mari la obținerea unei finanțări prin programul Start Up Nation derulat de ministerul pentru IMM-uri. Conform primelor statistici, din cele 289 de proiecte depuse din judeţul Satu Mare, doar 91 sunt finanţabile în limita bugetului şi 198 sunt în așteptare, adică având șanse aproape de zero, aşa că rata potenţială de succes este de doar 31,49%, printre cele mai mici din România.

La nivel naţional au fost depuse 19.026 planuri de afaceri depuse dintre care doar 8.653 se estimează că vor primi finanţare.

Judeţul Satu Mare nu stă foarte bine nici la numărul proiectelor depuse. Bihorul a depus 738 de proiecte, Maramureşul 344 iar Sălajul 263. Cu toate să Sălajul stă mai prost la capitolul proiecte depuse, el stă mult mai bine la proiecte finanţate, astfel că 133 de noi firme din județul vecin vor primi finanţare, rata potenţială fiind de 50,57%. În Bihor vor fi finanţate 322 de proiecte iar în Maramureş 223.

Cifrele sunt primare, făcute după o primă analiză la finalizarea perioadei de înscriere. Acestea pot suferi modificări, după analizarea atentă a fiecărui proiect.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.