Ultima actualizare: azi, 21:51
Locale

Tabără de matematică la Satu Mare. Elevi din zece județe prezenți

Tabără de matematică la Satu Mare. În perioada 3-8 iulie, Inspectoratul Şcolar Judeţean (IȘJ) în parteneriat cu Clubul Lions Someș, în colaborare cu filiala Satu Mare a Societății de Științe Matematice din România și Liceul Teoretic German „Johann Ettinger”, organizează a II-a ediție a Taberei de matematică – Lions Someș Satu Mare.

În cadrul taberei participă un număr de 35 elevi absolvenți ai clasei a VI-a, selectaţi dintre premiaţii la olimpiada de matematică 2017 și la alte concursuri de profil desfășurate în anul școlar 2016-2017. Noutatea acestui an constă în faptul că, alături de elevii sătmăreni, sunt invitați să participe și elevi din județele: Bacău, Prahova, Brașov, Mureș, Bistrița-Năsăud, Cluj, Sălaj, Bihor și Ilfov.

Această tabără se dorește a fi un stagiu de pregătire a Olimpiadei de Matematică 2018. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, elevii vor avea un program intens de pregătire, îmbinat în mod armonios cu activităţi de petrecere a timpului liber.

Astfel, în fiecare zi, elevii vor participa dimineaţa la 3 ore de curs şi seminar susținute de profesorii: Pop Ovidiu de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Satu Mare, Muntean Doina inspector școlar pentru disciplina matematică, Braica Petru de la Școala Gimnazială „Grigore Moisil” Satu Mare, Bud Adrian de la Liceul Teoretic Negrești Oaș și Pop Virgil de la Școala Gimnazială „Viorel Sălăgean” Beltiug.

Pe parcursul activităţilor vor fi combinate temele de geometrie cu cele de algebră. De asemenea, zilnic, elevii vor participa la activități care se vor desfășura în limba germană, sub îndrumarea profesorilor Szekelyi Sandor și Onciu Camelia de la Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” Satu Mare.

Dintre activităţile de petrecere a timpului liber amintim: deschiderea festivă – program artistic de „Bun Venit” realizat de elevi de la Liceul Teoretic German „Johann Ettinger”, jocuri de inițiere a prieteniilor, workshop tematic de dezvoltare personală – invitat psihologul Raluca Jurge, star of the day, activități în aer liber, excursie în zona Negrești-Oaș, seara specială a talentelor, jocuri sportive, jocuri de tabără și foc de tabără la Beltiug, premierea participanților.

O noutate constă în realizarea revistei taberei care va cuprinde aspecte de la toate activitățile derulate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.