Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

Anchetă la ştrandul din Satu Mare, în cazul fetiţei care era să moară înecată

Poliţia Satu Mare, sub coordonarea unui procuror, efectuează o anchetă la ştrandul din Satu Mare pentru a vedea cum era să se înece fetiţa salvată în ultima clipă de un asistent medical.

“Poliția Județeană sătmăreană a fost sesizată ieri, de 09 august, în jurul orei 13.15 de către  Unitatea de Primiri Urgențe Satu Mare despre faptul că la această unitate a fost adusă de ambulanță o minoră de 7 ani, găsită în apă în stare de inconștiență,  într-un bazin al unei zone de agrement din Satu Mare și care a fost salvată prin  acordarea primului ajutor de unul dintre angajații societății.

Sub coordonarea procurorului de caz, polițiștii judiciariști și criminaliști au demarat cercetările pentru a stabili întregul complex de împrejurări care a favorizat producerea evenimentului, în cadrul dosarului penal întocmit în cauză pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, precizează IPJ Satu Mare, într-un comunicat de presă.

Fetiţa a fost salvată miraculos după ce s-a înecat într-un bazin din ştrand, nu a mai respirat şia fost resuscitată cu succes.

Fetiţa din Sătmărel a fost găsită în unul din bazinele ştrandului, fără suflare, deocamdată nu se ştie în ce circumstanţe.

Norocul ei a fost că asistentul medical de la ştrand, Marius Doru Matei, fost angajat la Unitatea de Primiri Urgenţe, a resucitat-o imediat, astfel că fetiţa şi-a revenit.

La faţa locului a ajuns un echipaj medical care a preluat-o şi transportat-o la spital pentru investigaţii. Fetiţa este în afara oricărui pericol, dar a rămas internată la secţia Pediatrie.

“Fetiţa este sub observaţie la Unitatea de Primiri Urgenţe. I s-a făcut CT pulmonar, la torace şi cranian. Este conştinetă şi rămâne sub observaţie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Satu Mare, Constantin Demian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.