Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

Bani mai mulţi pentru drumurile judeţene. Se repară circa 300 de km

Consiliul Judeţean efectuează lucrări pe aproximativ 300 de km de drumuri judeţene, cu trei echipe, în şedinţa de astăzi fiind alocată o sumă suplimentară de două milioane de lei pentru aceste lucrări.

Preşedintele CJ, Pataki Csaba, a explicat, la finalul şedinţei, că se lucrează intens, fiind de recuperat doi ani în care nu s-au făcut lucrări la drumuri.

“În două luni avem de recuperat cât nu s-a făcut în doi ani. Acum lucrăm simultam în trei locuri, dacă totul e ok, săptămâna viitoare în patru locuri. În total avem 295 km de drumuri într-o stare în care necesită intervenţei urgenţă. Astăzi am regrupat aproape 2 milione lei în plus din TVA defalcat cu destinaţia de drumuri. Potenţialul de intervenţie al firmei a crescut, dacă ne permite vremea o să mai găsim resurse să suplimentăm”, a declarat Pataki.

El a explicat că la Botiz se face doar o plombare deoarece se intenţionează modernizarea întregului drum. S-au mai făcut reparaţii pe rutele Satu Mare – Ardusat, Tăşnad – Săuca.

De astăzi au început lucrările pe rutele Pirul Nou – Pir, Carei – Foieni – Berea – Ciiumeşti – Sanislău – Petreşti, Sanislău – Marna Nouă, Crişeni – Craidorolţ – Moftinul Mare, Valea Seacă – Batarci.

În câteva zile va apărea o echipă şi pe tronsonul Supur – intersecţia DJ 108, dar se are în calcul şi drumul Medieşu Aurit – Potău.

Pe lângă aceste drumuri pe care se fac plombări, mai sunt în derulare şi materile investiţii care prevăd lucrări serioase.

“Avem 200 de km de drumuri în şantier la propriu, prin PNDL. Este vorba despre Mădăras – Tăşnad, Tăşnad – Santău – Andrid – Tiream – Carei, Satu Mare – Amaţi – Tărăşe.to – Homoroade – Solduba – Răteşti, Bârsău – limită cu Maramureş. Se lucrează la ora actuală pe actuală pe aproximativ 300 de km simultan, cu patru firme, nu una”, a mai spus Pataki.

4 comentarii

  1. Marusca rusca Răspunde

    Din fund de balta ,patru ochi priveste,oare ce sa fie??? Este doua peste!

  2. Pcr Răspunde

    Ce înțeleg ăștia de drumuri ,și construcții !!!!!

  3. Ddd Răspunde

    Cati bani s au cheltuit pe drumurile judetene se faceau autostrazi in tot judetul SM dar……autoritatile sa isi faca treaba si sa traga la raspundere…..

  4. cc Răspunde

    Rugam respectuos pe cei abilitati sa verifice efectuarea pavarii trotuarelor de pe bdul TRansilvania (ex. in fata magazinului PLAFAR), deoarece lucrarile realizate lasa de dorit.
    Va rugam de asemenea, sa nu uitati de promisiunea facuta asociatiilor de locatari de a reface trotuarele din asa zisa ” spatiul de joaca pt. copii” , spatiu situat intre Arhiva Primariei si blocurile din fata, situate pe bdul Transilvania.
    Am mai avea rugamintea ca acest spatiu, dupa ce trotuarele vor fi facute, sa fie reamenajat, ingradit si daca e posibil sa fie “curatat” de boschetarii care acolo isi petrec toate zilele.
    Cineva zicea: ” Am stat inainte itr-un cartier mai marginas, dar acolo nu erau atatia “din astia”.
    Si punctul gospodaresc ar fi bine sa fie mutat in spatele magazinului PROFI.
    Va multumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.