Ultima actualizare: ieri, 21:40

Locale

Joi reîncep lucrările la podul Decebal. Noul termen: 27 de zile

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor a convocat marți, 29 august, o ședință cu proiectantul, executantul și dirigintele de șantier pentru a găsi o soluție pentru deblocarea lucrărilor de pe Podul Decebal. La ședință au participat viceprimarul Adrian Albu și administratorul public, Maskulik Csaba.

După discuțiile purtate pe șantier și apoi la sediul Primăriei municipiului Satu Mare, toate părțile implicate au ajuns la un numitor comun pentru ca lucrările să fie reluate începând de joi, 31 august.

Aceasta este promisiunea pe care conducerea Primăriei municipiului Satu Mare a obținut-o atât de la firma care execută lucrările pe pod, de la proiectant și de la dirigintele de șantier. Firma Drum Inserv Zalău și-a luat angajamentul ca să finalizeze lucrarea începută pe rampa podului în termen de 27 de zile.

“Proiectantul, dirigintele de șantier și executantul ar trebui să conlucreze mai bine. Suntem în 2017, nu cred că nu există soluții. Lucrarea trebuie executată rapid și de calitate. Apucați-vă de lucru și să terminăm odată bâlciul!”, a declarat în cadrul ședinței, primarul Kereskényi Gábor.

41 comentarii

  1. Dr.Albann Răspunde

    Prietene gabor,fugi rapid in BAIA MARE la PRIMARUL CHERECHES,care,daca are timp, sa te invete meserie !!!!!Pana acum,esti zero barat !!Sloganul meu:ANDERCO PRIMAR !!Alegeri anticipate,adica, un PRIMAR INDEPENDENT !!

    • Jackie Kocsan Răspunde

      Te beteg vagy…

    • Mihai Răspunde

      Mai albanezule, e din ce in ce mai greu sa furi din banii publici, lasa-l mai pe Kerekes , pardon Rotariu, pardon Chereches in pace, nu mai are sarmanul nici o idee de furtaciune, s-a terminat. Mai ai alti idoli parasutabili ? Poate ceva manelisti cu bmv ?

    • vatra Răspunde

      sa invete cum este la puscarie fraier ce esti cu FFFFFF MARE

    • Unu' Răspunde

      Doamne ferește să fie iar primar Anderco! Să fugă toți investitorii din oraș?
      Vreți iar să fim coada Maramureșului? Uitați voi oare, că Italsofa și Metro, doi dintre cei mai mari investitori din Maramureș, voiau inițial să investească în sătmar, dar din cauza pretențiilor exagerate ale lui hori(n)că s-au dus la Baia Mare?
      A făcut el unele chestii bune, dar a făcut și multe rele!
      Sunt convins că sunt și alte opțiuni mai viabile decât fostele fosile post-comuniste! Cunosc o grămadă de tineri cu idei foarte bune, dar care nu se bagă în politică tocmai datorită faptului că a devenit o cocină de porci!

      • Norick Răspunde

        Ai omis pe Mc Donald’s in locul fostei Transilvania… ☺️ ?
        In rest O. K…. ☺️

    • Justitiarul Răspunde

      Dr. Albann ești idiot??? Un hot ca Anderco, primar din nou?

  2. Corect Răspunde

    Și la Golescu pe când de termină?la Sfântul Așteaptă?

  3. Baskint Răspunde

    Sugi kocsanu dr albann

  4. Sătmărean Răspunde

    Mai șovini că ungurii nu-i nimeni,nu contează cât rău face Gabor dar bine că-i de-a nostru.pe Coica românii l-au criticat,dar pe asta nu-i voie,chiar dacă a paralizat orașul cu deciziile sale. Până votam etnic ne merităm soarta

    • Baskint Răspunde

      Cand esti prost n-ai cum sa-ti dai seama. Ai fost in Germania sa vezi cum se sta in trafic la orele de varf pe autostrada sau in zonele centrale a marilor orase? Interesant ca acum se circula mai usor desi inca nu se lucreaza la podul Decebal. Numa asta stie tot prostu ca primarul e de vina mai ales daca ii si ungur cu toate ca din cate s-a mai discutat lucrarea era mostenire de la Dr. Coica. Nu ne gandim ca poate cei veniti acasa din tot judetul au pornit la oras cu masinile simultan si au blocat tot traficul.

      • Munteanu Daniel Răspunde

        Domnule Baskint (!?), Afirmatiile domniei tale sunt adevărate,…dar total false . Dumneata faci referire la faptul ca si in Germania ,, sa sta in trafic” si ca acest proiect este ,,o moștenire de la alții “. Am doar o vorba: cine nu e in stare de nimic caută doar scuze ! Dumneata pe ce planeta trăiești ? Aici nu e vorba de etnie, ci de incompetenta crasă !

        • y Răspunde

          Un fel de studiu de circulație făcut în luna august în zona Burdea, acolo stau. Făcut la diferite ore cum scrie la carte. Număr mașini cu numere de

        • Mihai Răspunde

          Da Daniel, este vorba de incompetenta crasa. In loc sa-si adimistreze cabinetele veterinare, scuze, medicale, in timpul serviciului,ca si primar, noul primar se implica si raneste orgolii. Daca nu ai fi indoctrinat pana la maduva oaselor ai vedea probabil si putin afara din cap si ai realiza ca te-ai autocaracterizat : de incompetenta crasa- sper ca macar tu nu furi sau cel putin nu te duce mintea…

    • vatra Răspunde

      cum il chema pe mata eudochia sovin prost roman lingeti bilutele lui COI el nu este din satu mare dar la mama ta ia placut p… a de gulyas leves ca a facut din tine o ciorba radauteana dupa scripturile lui sfantul coi pupati moasele si noi reparam ce a facut govor -ciocan si altele

  5. y Răspunde

    Tastatura bat-o vina Deci mașini străine, nu ungurești, ucraineene etc, deci în medie 20 % din totalul mașinilor pe șosea. Număr camioane în tranzit în medie 60 pe oră. Cred că ajunge ca și explicație pentru trafic. Iar în ceea ce privește primarul, ai dreptate, e cam aerian pe puțin spus.

    • Mihai Răspunde

      Y, poate ca e o conspiratie a mosului Soros , singurul ungur evreu – ever – care si-a schimbat numele intr-un nume Esperanto si inainte de moarte vrea sa nimiceasca toate guvernele de pe planeta. El a indrumat sute de mii de romani expatriati de cele mai diverse profesii: capsunari, proxeneti, schimbatori de scutece, servitori, cersetori, hoti, asistati sociali, sa se plimbe cu rablele inmatriculate is strainatate ditamai pe podurile satmarene , ba dincolo, ba dincoace, toate aste cu un scop obscur. Nu inteleg totusi daca si Soros si Kereskenyi sunt unguri la cine plateste Soros ?

      • y Răspunde

        Nu cred că ar fi vreo conspirație. Ăștia s-au dus prin vest să câștige o pâine, că ce e în județul nostru este dezastru. Iar faptul că se plimbă o lună de colo în colo cu rablele lor, asta e, atâta le ducea mintea. Noroc că oșenilor nu prea le plac manelele. Dar este totuși caraghios că toată lumea vorbește de moșul ăsta evreu. O fi el șmecher dar totuși nu te supăra acest Soros născut Schvartz are 87 de ani. Și cât toată lumea behăie după el și îl scuipă, nimeni nu pomenește o vorbă de faptul că Orbán Viktor ce frumos s-a întreținut cu Putin la Budapeste cu ocazia CM de judo. Și Putin și cu alții, dacă era acolo.
        Iar pe Kereskényi nu cred că îl plătește, cel puțin nu Soros. E prea mic, naiv, etc. , etc……
        PS – Eu de aceea am scris chestia cu mașinile pentru că atâta timp cât avem traficul ăsta suplimentar, slabe șanse sunt să scăpăm de blocajele din circulație.

  6. Academicianu Răspunde

    Fix pix….

  7. Sătmărean Răspunde

    Da ,sens giratoriu Golescu 3 săptămâni doar s-a spart,Micro15 făcut pe jumătate lăsat de izbeliște, Lucian Blaga 2 săptămâni ce s-a asfaltat? Și pe astea Coica e de vină?mari proști și orbi in orașul ăsta.Ura fața de români și Romania va orbește

  8. Baskint Răspunde

    Dar intr-o buna zi vor fi iar alegeri si totul se va rezolva. :-))

  9. Pcr Răspunde

    Trebuie un om serios în fruntea orașului !!!!!Serios ,ce așteptați voii de la acești oameni ce experiență au ,ce au făcut în viața lor Ect !!!

  10. Unu' Răspunde

    Hai dați-i drumul odată la lucrare că ne-am săturat de explicații!
    La Crinul oare ce mama dracului se întâmplă? Peste 2 săptămâni Lidl deschide și încă sensul girator nu e terminat nici pe jumate!
    … și ăncepe și școala …

    • Norick Răspunde

      Inainte cu o zi se va face si acolo din LEGO, cum au procedat la toate altele… ☺️ ? ?

      • y Răspunde

        Așe păste noaptye. Eu propun primașului ca după adânci cugetări să desființeze trecerile de pe pietoni ca și la Burdea. Să înjure și partea asta de oraș. Oricum deja tot omul care se respectă merge cu jipul și la budă. Dacă nu cu camionul.

        • Norick Răspunde

          Într-o zi frumoasă o să fie totul ok, toate străzile asfaltate, multe poduri peste Someş, centură, Mall-uri, Mega Mall-uri, Extra Mega Mall-uri etc. Este scrisă și în Biblie… ☺️ ? ? ?

  11. Norick Răspunde

    P. S. Bonus: un primar tzigan.. Nu de alta, dar să nu fie nici romånaș și nici bozgor… ☺️ ? ? ?

    • y Răspunde

      La sporul lor de natalitate tot ce se poate, adică puradei fără număr, fără număr. Au toate șansele să fie majoritari, nu trebuie mult.

  12. y Răspunde

    @norick. Până toate astea vor fi gata, la viteza asta noi vom circula cu avioane, drone sau ce știu eu ce. Și nici în centura de ocolire nu pun mari speranțe. La Suceava și Bacău erau în faza în care suntem noi acum în 2003-2004. Și nici acum nu e gata. Să nu uit termenul de execuție și acolo era de 36 de luni.

    • Norick Răspunde

      @y : știu frate, din păcate șansele noastre este egal cu 0 (zero), pentru cele de mai sus.
      Csak akasztófahumor volt. Sajnos… ☺️ ? ?

  13. y Răspunde

    La poza din articol ar trebui pus titlul “Un moment de reculegere la ruinele podului Decebal – R.I.P.”.
    Mie personal mi-e rușine dacă trebuie și în locul celor cărora nu le este.

  14. Onofrei Răspunde

    27 de zile! Au uitat sa precizeze anul !!!

  15. M Răspunde

    Vaai de capul nostru, numai sedinte fac astia, dar ce mai trebuie sa se intample ca sa desfaca contractul? Sa se darame podul? Cum mai puteti avea incredere in aceasta firma chiar nu inteleg… pun pariu ca ne prinde zapada si podul va fi tot asa.

  16. matroz Răspunde

    Oare nu primarul ne spunea ca proiectul e gresit,ca rezistenta,ca bla,bla etc nu sunt corespunzatoare?Mai a dracului chestie!!!In 10 zile toate s-au rezolvat.Nu mai cade podul,rezistenta s-a refacut…Omul ori e dus ,ori ne crede pe noi!

  17. y Răspunde

    @matroz, mai în glumă, eu cred că de la atâta muncă intensă depusă de firma asta handicapată podul ăsta al nostru a evoluat și și-a dezvoltat niște rădăcini. Rezistă adică. Știam eu că primarul e cam paralel cu treaba, nici nu e meseria lui, dar ștabul lui e praf și pulbere. Vezi să nu te uiți la o televiziune locală, pentru că primașul și sitimenajerul e invitat special de la 18.30. Nu afli nimic și te și enervezi degeaba. Ști tu, glicemia, tensiunea etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.