Ultima actualizare: ieri, 22:20

Locale

Camerele de rovinietă vor fi folosite pe post de radare fixe

Poliţia discută cu reprezentanţii Companiei pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere pentru a folosi camerele fixe montate în întreaga ţară, pentru a-i veghea pe şoferi dacă respectă viteză maximă admisă, informează extranews.ro.

În România există, în acest moment, 74 de camere de rovinietă, însă acestea ar putea fi folosite și pe post de radare. În județul Satu Mare există o singură astfel de cameră, amplasată în localitatea Decebal.

Poliţia rutieră nu are niciun radar fix, iar numărul radarelor mobile a scăzut: de la 600 în 2015 la aproape 500 în 2016.

Radarul fix se activează în momentul în care roţile din faţă ale autoturismului ajung la senzorul montat în asfalt. Sistemul calculează în cât timp se parcurge distanţa de 2,5 metri. Adică distanţa până la următorul senzor. Dacă s-a depăşit limita maximă de viteză, 130 de kilometri pe oră, veţi primi amendă acasă, în plic.

Poliţia a stabilit deja camerele cu ajutorul cărora îi vor depista pe vitezomani. Primele vor fi activate pe autostrada spre mare.

Sursa extranews.ro

Un comentariu

  1. ciprian Răspunde

    Inca ce va in cur la roman…oare ce o sa va mai fete mintea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.