Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

FOTO. Noul LIDL, tot mai aproape de deschidere. Sigla este deja montată

Lucrările la noul magazin Lidl de lângă podul Golescu sunt în toi, iar întregul proiect a avansat mult în ultima perioadă. Sunt deja câteva aspecte care ies clar în evidență și prevestesc apropierea marii deschideri. Vorbim despre logo-urile impunătoare montate în cele două colțuri de la intrare și de programul magazinului, afișat și el la vedere.

 

După cum spuneam, lucrările decurg într-un ritm alert, iar ce este mai interesant, s-a luat decizia de a îngrădi foarte bine supermarketul, astfel încât cei care doresc să arunce o privire mai detaliată, să nu poată analiza mișcările muncitorilor. Probabil constructorul a decis că este îndeajuns să termine la timp lucrarea, etapele ei rămănând la discreția celor care răspund de șantier.

Inaugurarea noului magazin Lidl se preconizează a fi undeva la finalul lunii septembrie.

73 comentarii

  1. Academicianul Răspunde

    Mai degraba au montat ditamai gardul sa nu dea cu jula vecinii :).

  2. pop marius Răspunde

    nici aici nu intru inveci numai ptr ca ma tine in trafic cu sensul lor ….in inima cu lidl cu tot

    • Norick Răspunde

      Dupa manifestarea ta plina de cultura si inteligenta, crede-ma ca n-o sa lipsesti la nimeni… ,-)
      P.S. oricum magazinul satesc te asteapta cu usi deschise :-)))

    • abc Răspunde

      Nu traficul de ține în loc ci capul tău. Du-te înapoi la țară de unde ai venit.

  3. M Răspunde

    Macar pot vedea cei din conducerea bisericii ortodoxe cum se poate termina o cladire in cateva luni, nu cum muncesc ei ca nu termina biserica nici dupa 30 de ani.

    • abc Răspunde

      Crezi că îi interesează? Pe ei cu catedralobiserica lor? Au băgat atâta beton deja acolo cât în Centrul Nou. Aveau deștepții toți banii de la stat primiți în 91 pentru finalizare, dar preotul de atunci i-a pierdut la Caritasul din Cluj. Asta e voie? Da nu-i bai, agenturili străine Lidl și Nepi sper că vor face ordine că e de totă jena ce e acolo.

  4. matroz Răspunde

    Romani,voi la tara…Atata stiu sa va spuna inteligentii de unguri!Mai stiam cativa unguri si destepti si cu simtul umorului!Cei ce-si pierd vremea pe aici,e clar nu au parasit decat accidental marea campie a Mongoliei!Prostovanii cand nu au argumente iti spun ca esti taran,ei nascuti din p.ula de grof!Grogaie saracii dupa atata gulyas!

    • Marinar Răspunde

      N-ar strica sa te duci cât mai repede posibil la un control!Nu cu Capul!Cu prostata!Poate e deja târziu!Stii?Seful de Sus face niste glume prea proaste in ultima vreme!Poate urmatoarea gluma o va face cu tine!

      • matroz Răspunde

        @marinar:dar tu straine din ce neguri ale satmarului ai iesit?Pe handicapatul celalalt aproape il inteleg.Atata in duce mintea redusa de palinka ungureasca,dar tu ?Prostutule,nu-i crestineste sa doresti raul altcuiva!!!!!Dar tu de unde sa stii?Procesul de crestinare n-a ajuns inca in stepa!

  5. Norick Răspunde

    Na, a aparut si ciurdarul deportat din codru’… ☺️ ? ?

  6. Norick Răspunde

    Da’ oare cum naiba are asta acces la internet??? ? ? ☺️ ?

    • y Răspunde

      Au uitat nepoții laptopul deschis și au plecat la film. Sau cine știe poate la partiumbuli.

      • Norick Răspunde

        Laptop ????? Asta nu cred. max un calculator Pentium I. cu monitor monochrome … :-)))))

  7. matroz Răspunde

    Noa ,au aparut si comentariile fanteziste facute in fuga calului intelept!Calul!Ca cei doi comentatori sunt triste figuri a ce a mai ramas din fosta mandra natiune ce mai bantuie pe cararile batranei Europe!

    • y Răspunde

      Stai să iau și să tai o bucată de carne ținută sub șa și să beau în cinstea ta un pahar de kumis. Tu poți să mănânci mămăligă.

      • Marinar Răspunde

        Dar spune-i la Desteptul ca inainte de a se pune la masa sa se spele pe mâini si sa se descalce de Opinci!

        • Norick Răspunde

          Nah , iarăşi aţi fugărit pe omul asta cinstit şi mândru de pe portal.
          Sau poate numai au schimbat vecinii parola de la router ??? :-))))

        • matroz Răspunde

          @marinar:ultima opinca am lasat-o pe Parlamentul unguresc!Iti ofer in schimb o pereche de…tenisi…in khiur!

  8. Norick Răspunde

    Nah am sutat pe langa poarta. invalidul s-a trezit si este mai nervos ca niciodata. Sau poate de weekend este lasat lantul mai lung – ajunge si pana la balcon… :-))))))

  9. matroz Răspunde

    Asa e androidul lasat la mana handicapatilor naste postari de genul :
    Nah am sutat pe langa poarta. invalidul s-a trezit si este mai nervos ca niciodata. Sau poate de weekend este lasat lantul mai lung – ajunge si pana la balcon… :-))))))
    E ultima zvanire inainte de colapsul genetic!

    • y Răspunde

      Măi eu am crezut că v-am mai liniștit dar văd că slabe șanse. Mai bine ieșiți la o bere. După a doua halbă sunteți garantat haveri.

    • Norick Răspunde

      Nah , macar aici printre oameni le inveti sa folosesti definitia copy-paste. Dar cu “handicapatul” lasa te rog mai moale. Mai mare handicapat ca tine inca nu s-a nascut aici . Oricum tu ai aparut de la periferie , sau poate si mai departe… :-))) Stai calm si baga-ti capu’ in nisip , cum te procedezi de obicei… 😉
      P.S. daca tu folosesti sistem de operare Android , asta nu inseamna ca toata lumea asa se procedeaza – oricum deja ai dat ocazie pentru mirare , ca le cunosti asemenea termeni similari… ,-)

  10. y Răspunde

    @norick încă nu ai constatat că orice spui lui @matroz ricoșează din el? El are dreptate, el știe tot și cu asta gata, fine, konec, kész vége.

    • Norick Răspunde

      @y: da , îl cunosc de mult şi am observat stilul lui brut(ă). Numai ,că în ultiva vreme este foarte “duşmănos” şi nu cred , că e musai să-l înghit chiar toate aberaţiile ce-i iese din “capo” lui deştept. Poate să-mi facă o cinste , bineînţeles , daca îl accept… ,-)))
      Din păcate nu ai cu cine discuta civilizat – s-a supărat pe toată lumea – probabil n-a avut cameră de copilărie separată – sau pur şi simplu este încă un mic copil din provincie… :-))
      Să ai parte intr-un weekend cât mai plăcut ! 😉

  11. matroz Răspunde

    Weekend placut ,le doresc si eu celor doi pe care-i f.te mereu grija de mine!
    @y -slabe sanse de intelegere cu …ungurul asta!Nu are simtul umorului,e incuiat,frustat-cred ca mai mult de sofer de furgoneta second-hand la stapan nu a putut accede.Daca te-ai uita putin in urma apar clar,dar clar=clar in discutii cu ipochimenul semne timpurii de schizo.Cum il contrazici cum te face taran ,viitura cum mai zic unii,lipsit de civilizatie…Ce suparare sa discuti cu un specimen rateu al naturii ca asta!Dar se poate indrepta,tu,consiliaza-l in continuare!Ar fi pacat pentru laboratoarele de anatomie sa piarda specimenul!
    Sigur ca glumesc,dar ce dracu sa-i faci amarasteanului ce vede acum cate ceva in lume.
    Apropo,ca sa va linistiti amandoi,sa nu va stricati sfarsitul de saptamana,scriu de un i Mac,iar produsele mele sunt cu mici exceptii apple.Fa un pustiu de bine si explica-i prietenului nostru ce inseamna i Mac.
    Multumesc!

    • Norick Răspunde

      Mânca-te-ar jarul pe un vapor pe Tisa ! Eu nu înţeleg gluma ???? :-)))) Vezi , că ai şanse reale pentru a reveni la normal – să nu spun ideal…. 😉 Şi totodată sunt sigur, că nu ţi-am spart capul şi revii săptămâna viitoare – Ne lipseşti , aşa cum eşti mai “ciudat ” ca alţii … 😉
      Weekend plăcut şi ai grijă de “merele” tale . (sper , că nu din China ai comandat-o) 😉

      • y Răspunde

        @norick, nu ești bine informat, merele “autohtone românești” se aduc din Polonia, iar usturoiul este din China. Asta trebuie reaminitit lui @matroz sau altora când pomenesc că toți mâncăm pită românească. Asta pe lângă făina ungurească și drojdia turcească. Fene egye meg, această globalizare.

  12. Norick Răspunde

    P.S. asta cu furgoneta a fost lovitură sub centură – mi-a plăcut tare…. :-))))

  13. matroz Răspunde

    @y:fa oficiul pana in capat.Ofer in timp limitat pentru habaucul asta posibilitaea de-a vedea produse apple.Nu le-am comandat,le-am cumparat din magazine Media Galaxi,unele din Spania,altele din Germania …Dar ce spui neumblatului asta care daca a vazut Csengerul zice ca a fost in lume.
    Astazi da,am mancat faina ungureasca,adica strudel din Petresti si banuiesc ca fosta primarita a adus-o de acolo!Si-l asigur pe tanarul sofer ca nu mi-a stat in gat!Cum nu am refuzat-o nici in Ungaria cu prietenii de acolo-unguri-si n-au dat ortul popii nici ei de cate ori au fost oaspetii mei in Romania!Dar ce poti sa-i spui unuia care se bucura ca a ajuns sofer de duba cu 4 roate ca…cu 6 nu se poate!
    A,era sa uit.Sa stie mutulica asta ca eu chiar m-am plimbat cu barcuta pe Tisa.Firesc pe partea romaneasca !!!
    Chestia cu jarul e simpatica,dar imberbul nostru prieten nu stie la ce s-a foloseaca.Si apoi prefer totusi pe Somes!

  14. Norick Răspunde

    @y : eu te înțeleg în totalitate, doar bețivanul asta se crede mai presus ca alții. Măcar ar fi dus până-n Csenger să vadă cultură. Dar el din Stâna ajuns în SM crede că este deja în vest. Cică Spania… Auzi tu la el, dar nici măcar pe hartă nu știe să le arete unde e. Iar cu ” media galaxi” m-a convins în totalitate cu paralelitatea față de produsele electronice… ☺️ ? ? Măcar scria în goagle tåmpitul dracului, dar nici atåta minte n-are…. ☺️ ? ?
    Gata., am terminat cu el, așa jos deja nu mai pot să cobor… ☺️ ? ? Deja mă scarpină pielea…))))
    Csak felba.. om az agyam vele… ☺️

    • y Răspunde

      @y Să știi că ai dreptate și pe mine mă enervează. Crede că știe tot, eu de ex. nu cred asta, dar când l-am luat mai tare imediat dă înapoi. Știi noi în familie avem o boală pe prostie și nu ne place să fim luați peste picior. Dar cel mai mult nu ne place, cum se spune la noi – a bunkóság. Asta e, n-ai cei face. Dar cred că de multe ori provoacă intenționat.

  15. matroz Răspunde

    @y de ce nu te convingi daca nu crezi?Te iei dupa zevzecul asta de satmarean din Balta Blonda?Uitat-te la ce elegant am scris eu si la ce marlanie recurge neadaptatul asta!Despre media galaxi si prostii din Stana pot spune mai mult decat amicul nostru…Asta chiar e dus,dar dus pe Tisa rau,rau!Singura lui sansa sa-l vada cineva sunt emoticoanele folosite de copii cand refuza sa manance cacatul fratelui!Acum chiar ,serios,ce poti discuta cu scapatul in asta extremis din ghearele Academicianului?
    Imi pare rau de boala din familia ta!Te pot ajuta cu o vorba buna undeva?Emoticoanele le pune prietenul de serviciu!

  16. Norick Răspunde

    Ha ha ha. Foarte slab, tipic taranesc… ☺️ ? ? ?

  17. matroz Răspunde

    Ha,ha,ha iar e unul pe aici care a beut apa de la caine!

  18. y Răspunde

    @matroz, de mine faci ce vrei, poți să asculți și Iris sau La Familia dar mai încet cu sonorul în cazul ăsta. E treaba ta. Oricum e frumos că îi știi pe cei de la Omega.

    • matroz Răspunde

      Multumesc marite sultan pentru acordul de-a asculta muzica.Inclusiv pe Omega!Stiam eu ca esti un mare om!!!

      • y Răspunde

        Ești glumeț. Dar care sultan, Baiazid Yldîrîm sau Murad I. ?

        • matroz Răspunde

          @y:eu zic sa fie Süleyman Magnificul!Ca tot aveți o amintire grozava cu el de la Mohács .???

          • y

            Na vezi, la faza asta nu ai nimerit. Șmecherul ăsta turc și-a lăsat dinții în Ungaria în timpul bătăliei de la Szigetvár. Nici nu a căzut în bătălie, era bolnav rău de tot. Turcii s-au luptat atunci fără să știe că șeful mare deja era mort. Nici nu se știe exact unde este înmormântat.

  19. matroz Răspunde

    @y-asta după ce a câștigat la Mohács in 1526???

  20. matroz Răspunde

    @y:nu mai face prostii sa cirezi numai istoria ce convine!La noi toti copiii stiu de bătălia in care sârbii au rezistat eroic armatei turce!Din păcate pentru 150 de ani Ungaria a devenit pasalic !

  21. y Răspunde

    Istoria este una, faptul că tu nu cunoști partea asta nu este vina ta. Deocamdată la Szigetvár există monumentul închinat în cinstea lui Zrinyi Miklós și Suleyman Magnificul. Știi tu ăla care avea șefa de harem pe Hürem, o gagică roșcată creștină ucraineancă. Poți căuta pe goagăl. Iar cu istoria nu o să reușești să te iei la trântă cu mine. Proful de istorie de la facultate ne-a explicat, și asta înainte de 89 cu mult, că istoria fiecărui popor este glorios. Și punct. Sunt anumite aspecte ale istoiiei care nu ne convin, deci nu se predau. Eu am învățat ambele istorii.

    • matroz Răspunde

      Bun,si ce neadevăr am spus eu?Voi aveți o problema fantastica!Cititi pe jumătate si înțelegeți si mai puțin!

      • y Răspunde

        N-am spus eu asta. Doar că tu te-ai blocat la faza cu Mohács și chestia cu pașalîc. Da, așa e, și und so weiter? Trecem mai departe nu repetăm doar anumite momente. Pun pariu că nu știai unde a murit acel Magnific.

        • matroz Răspunde

          Din nou divaghezi!Moartea magnificului nu are nimic cu lupta.A murit se pare de inima,de fapt plecand bolnav la razboi-firesc dupa ce-i batu-se pe austrieci si unguri in 1526.Iar Zrinski -si nu Zrinyi-nu prea era Miklos,era Nicola toata ziua si era sarb!Istoria fiecarei tari e gloriasa de fiecare data,nu te contrazic!

  22. y Răspunde

    Bravo, te-ai documentat. Asta știam și eu. Nu am vrut să intru în detalii că zicei că dau lecții. Iar la faza că Zrinyi a fost sârb vezi să nu te audă croații. Ungurii așa știu că a fost croat. Știi la noi nu este o problemă dacă cineva este de altă naționalitate, nu este o rușine. Majoritatea generalilor executați în 1849 nu au fost unguri. Petőfi a fost sârb, așa se și predă. Despre Eminescu tu ce știi?

  23. matroz Răspunde

    Domn profesor,chiar nu am nevoie nici de note si nici de medie buna la purtare.Daca mama lui Petofi a fost slovaca in mod cert el a fost …sarb!Eu cred ca nimeni,dar absolut nimeni nu ar trebui sa aiba retineri fata de originea ,nationalitatea etc a unui semen.Nici chiar romanii,pentru ca atunci cand ai spus NOI in mod cert te-ai referit …la poporul roman!Nu ma face sa rad degeaba profesore!Dar,atunci cand acestea se interpreteaza si se prezinta intr-o istorie paralela parca ies din tipar.Si sigur nu plac la nimenea!Eminescu?Daca Eminovici e originea,parca seamana mai mult a sarb decat Petofi!!!!!Nu stiu ce interes prezinta pentru unprofesor cei 13 generali executati la Arad.Cert nu au fost unguri toti!Dar in lipsa de eroi,ungurii si-au insusit!O fi bine,o fi rau?
    Si apropo,incercati o discutie ex-catedra!Ar parea mai sincera !

    • y Răspunde

      Nu pot altfel, tu m-ai luat cu mărite sultan și cu Mohacs. Iar eroi nu au fost însușiți de unguri, acei generali au ales. Și Eminovici nu e sârb, știi tu bine ce e dar te doare să pronunți cuvântul. Așa din toleranță.

      • matroz Răspunde

        Asa e,eu cu familia ii sarbatoresc la Arad!!!De ce suparare nu acceptati Mohacs-ul.Pai v-au tras-o turcii si prin fata si prin dos.Nici asta nu-i adevarat!Hai spune tu varianta ungureasca !!!A lui Ion Creanga limba e prea grea daca nu vrei sa judeci!Si chiar nu stiu de o origine ungureasca a lui Eminescu!Jur!

  24. y Răspunde

    Hai că ești deja obositor, cine a spus că e ungur? Lasă-mă, du-te la culcare.

    • matroz Răspunde

      By,by!Nu te așteaptă Omega2?Noapte buna!Sa-mi scrii cand termini cu istoria Paralela!Cum te-au ținut ăștia in învățământ,daca nu rezisti la stres!Vezi ca se iese la pensie mai devreme!???

  25. Norick Răspunde

    @y : mai reziști amice?? ? ? ☺️

  26. y Răspunde

    Hai lasă, nu mai discut cu el, dacă cineva este bou și necioplit și pe deasupra este și mândru de asta, ce să-i faci. N-am bec destul de puternic să fac lumină în capul lui. Most hogyan mondjam meg ennek az okosnak, hogy a kedvenc kőltője félig ukrán askenázi zsidó. Nem lenne az szégyen egy normális államban de nála ez nehéz. Még kiverné a hisztijével a biztositékot és üvőltőzné hogy bizonyiték, bizonyiték.

    • Norick Răspunde

      ☺️ ?. Măcar ai ceva imaginație cu ce mă chinuiesc eu ani de zile. ☺️ ? ?
      Reménytelen eset, sose látja be a hibáit. Ráadásul még bunkó is… ☺️ ? ?

      • matroz Răspunde

        Bine macar ca am scapat de voi!La cata prostie debitati …Si sunteti doi!!!

        • Norick Răspunde

          Esti ca Darth Vader in Star Wars.. ☺️ ?
          Dar eu cu siguranta cred, ca nu esti chiar asa de rau la suflet. Exista si insusiri bune in tine, numai foarte greu ies la suprafata… Eu nu ma las, pana ce trasaturile astea pozitive nu le vad… ☺️ ? ?

          • matroz

            Iar ai scapat de sub supravegherea stapanului si te joci cu telefonul?Si apoi n-am zis ca am scapat de voi si sa plecati….Nu,nu !Iti spun o chestie personala.Nu suport ingamfarea si suficienta!Cunosc foarte multa lume,toti suntem cu pacate,dar unele depasesc limita de intelegere!Si gata,nu te stradui prea mult .Nu vreau sa ai satisfacii nemeritate!Chestia cu Darth Vader,nu-mi spune prea multe !Am trecut de mult de sf.Atentie la trecerea podului !

          • Norick

            Ai net limitat ? Sau putem continua analiza psihologica a marelui zen din SM ?? ,-) ,-)

        • y Răspunde

          Problema ta este că poate, de fapt sigur ai scăpat de mine, dar de fapt nu ai scăpat de prejudecățile din capul tău. Și știi eu cred că răsună tare aceste prejudecăți în capul tău, din motive tehnice ecoul este puternic. Spui tu multe, te dai deștept, dar de fapt habar nu ai de substanța unor lucruri. Iar referitor la Eminescu, născut știi tu în ce zonă, el e un fel de evreu așkenazi, amestecat cu ceva ucrainean și ce știu încă ce mai. Nu este asta rușine, în zona asta așa se poartă. Nici eu nu sunt 100% ungur. Na, acum să sară siguranța. Și nu mă mai provoca că nu răspund.

          • matroz

            Stiam ca profesorii sunt mai cerebrali,cel putin cei cu facultate facuta in Bucuresti!Deci ai niste ani,ca astia tineri au facut-o la Fehergyarmat ori Matesalka!Nu am prejudecati,nu-mi plac gomosii si cei atotstiutori!Ai vazut cum te-ai suparat ca te-am contrazis ieri?Si stii ca am dreptate!Dar cum suparare sa dai dreptate altuia care mananca mici-ca voi mancati pe ascuns!Nu-mi sare siguranta ,sunt protejat de adevar si de lipsa ta de intelepciune!Hai sa vad daca chiar rezisti!!!Dar hai fii intelept si continua un dialog fara suparari si aere docte!Prostii ai deprins in Bucuresti!

  27. matroz Răspunde

    Ha,ha!Zen -zici?Putem analiza numai vezi ca e japonez si nu mongol cum mandria ereditara te-ar putea stimula sa crezi!!!Net,daca am?Ammmmm si am facut si economie vre-o trei galeti nediscutand si neraspunzand la unele intrebari aiurea de pe portal!Net -financiar vorbind ,nu-ti spun ca sa nu-ti starnesc invidia!(pune emotions please)!

  28. Norick Răspunde

    Da , la internet m-am gandit si nu ma intereseaza ce ai in buzunar… 😉 Stai linistit, mai repede sunt suparat/furios/nervos pe tine, decat invidios. Cand am scris “marele zen din SM” m-am referit la tine, asa ca nu prea inteleg,cum pui in ecuatia Mongolia… dar in fine n-are importanta,precis le ai teoria bine pregatita si pentru asta… ,-) ,-)
    P.S. da’ ce s-a intamplat cu marele “merele” (Apple 😉 ) Ai epuizat stocul la emoticoanele ??? 🙂 🙂 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.