Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

VIDEO. Cartier terorizat de maşinile Florisal. Oamenii nu mai ştiu ce să facă

Cartier terorizat de maşinile Florisal. Sătmărenii de pe strada Crinului din cartierul Funcționarilor și-au unit forțele și vor să alunge camioanele care, spun oamenii, circulă cu viteză pe strada lor și le perturbă constant liniștea. Vorbim de o stradă de 5,80 metri lățime, care este circulată zi și noapte de mașinile de mare tonaj. Locatarii sunt disperaţi, nu mai ştiu ce să facă, sunt revoltaţi de faptul că zilnic, foarte devreme, prin faţa caselor le trec în coloană vechile tractoare şi maşini gălăgioase.

Oamenii au încercat să își parcheze mașinile în zig-zag, pentru a împiedica circulația camioanelor însă, cu toate acestea, camioanele fac slalom printre autoturisme și reușesc să treacă pe strada Crinului. Cea mai mare problemă, spun locuitorii din zonă, este ,,nesimțirea angajaților de la Florisal”, care zi de zi și noapte de noapte, în weekend-uri sau în zile de sărbătoare, iau cu asalt strada și calcă pedala de accelerație a camioanelor, iar pereții și geamurile imobilelor resimt puternic șocul.

Unul dintre locuitorii din zonă a întocmit o listă cu posibilele soluții pentru rezolvarea acestei probleme și spune că a fost cu ea și la mai marii orașului, însă degeaba. Acesta afirmă că totul s-ar rezolva dacă s-ar  monta un indicator care să interzică accesul autovehiculelor cu masa peste 3,5 tone, aşa cum există pe străzile alăturate unde locuiesc “mai marii oraşului”. Dar nu există voință, spune omul.

Locuitorii de pe strada Crinului spun că sunt deciși să facă o petiție, iar cu semnăturile strânse să bată la ușa primăriei și să nu plece de acolo până când nu își văd problema rezolvată. Cert este că deocamdată nu au primit răspunsuri pozitive nici de la primărie, nici de la reprezentanţii firmei. Probabil vor fi băgaţi în seamă doar dacă se va recurge la proteste.

Portalul eşti tu!

Fii reporter PortalSM! Tot ce trebuie să faci este să fotografiezi un eveniment, cu telefonul mobil, și să trimiţi pozele la [email protected] sau pe pagina noastră de facebook https://www.facebook.com/PortalSM.ro/, însoțite de o scurtă explicație, pentru a deveni o știre.

De asemenea, puteți semnala și telefonic o știre, la nr. 0771 677 210. Putem fi contactaţi atât pe WhatsApp, cât şi pe Viber.

10 comentarii

  1. Pcr Răspunde

    Serios !!!!!

  2. abc Răspunde

    Stai să vezi la mine pe Goga, unde la nici un metru de casă trec pe oră !!!! 60 de camioane. Și nu am numărat mașinile Transurban, Apaserv sau Florisal !!!! Dar să vedeți când va fi gata centura și se vor trezi cpă se va lucra pe str. Sighișoara și pe alte străzi și se va intensifica traficul în zonă. Atunci acolo vor trece o parte din TIR-uri care acum trec în fața casei mele!

  3. help Răspunde

    in prima poza figureaza masina apaservului, dece tot timpul numai Florisalul e vinovat pentru toate?

    • abc Răspunde

      Hai că Apaservul treacă-meargă, mai au ceva școală de musai, dar Florisalul e de toată minunea câteodată. Eu de ex. de o lună tot scot punga galbenă luată de la ei pentru fracția uscată. Azi am zi de gunoi, gunoiul a fost dus, punga nu. Alo polgarmester, colectare selectivă numai pentru proști și numai când dă Garda de Mediu amendă?

      • Norick Răspunde

        Degeaba promite polgár-jenő de toate , daca Dorel nu a primit instrucţiunile de lucru … ,-))))

        • abc Răspunde

          Florisal primește bani funcție de cât duce la groapă, nu are nici un interes să ducă mai puțin. Colectarea selectivă e o bătaie de cap suplimentară pentru ei. Iar instrucțiunile le dă Pușcaș, eventual dă el niște telefoane înainte.

  4. Unu' Răspunde

    Hai s-o luăm așa:
    Conform legii (HG1391/2006, Art. 143. – Se interzice staţionarea voluntară a vehiculelor: c) pe drumurile publice cu o lăţime mai mică de 6 m;
    Întrebare: De ce se lasă mașinile-n drum?
    Tot conform legii, parcarea se face în locurile special amenajate, marcate și semnalizate corespunzător! Faptul că omu’își abandonează mașina pe drumul public, din fața casei lui (pe care el o consideră o extensie a domeniului privat) se poate cataloga drept STAȚIONARE, nicidecum parcare!
    Iarăși este interziă oprirea autoturismelor în zig-zag(art. 142 lit. H din același HG)!

    Hai să respectăm legea dacă vrem să fim respectați!

    Pentru cei ce vor întreba unde să-și lase mașinile, dacă în drum nu e voie: în curte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.