Ultima actualizare: ieri, 20:15

Locale

FOTO. Primăria atenționează asupra consecințelor dezordinii, dar în Carpați II jungla este la ea acasă!

Primăria municipiului Satu Mare lansează apel după apel către cetățeni, cu privire la întreținerea proprietăților invadate de celebra buruiană ambrozia, însă tocmai municipalitatea este cea care nu-și respectă principiile. În aceste zile, am primit pe adresa redacției mai multe poze cu zona cartierului Carpați, acolo unde buruienile au ajuns să depășească înălțimea unui copil de 5 ani.

,,Jungla din Carpati 2. Primaria si Florisalul sustin ca nu este de competenta lor sa intretina. Platim taxe degeaba”, este mesajul unei sătmărenece, revoltate de situația din acest cartier.
 Să ne amintim cum sună atenționarea primăriei și apelul disperat către sătmăreni: “ Îi rugăm pe cetățenii municipiului Satu Mare să pună în aplicare proverbul  Curățenia este mama sănătății! și să se îngrijească de terenurile pe care le au în proprietate, cu atât mai mult cu cât, acestea sunt invadate de Iarba Pârloagelor, se arată într-un comunicat al Primăriei municipiului Satu Mare.
Vă invităm să analizați îndeaproape imaginile din cartierul Carpați II și să citiți mai apoi mesajul primăriei.

12 comentarii

 1. y Răspunde

  Noroc că măcar în niciunul din poze nu este ambrosie. Dar buruiana tot este imensă. Îi trebuie vreo 6-8 săptămâni să crească așa mare. Florisal ????? Aaaa, ei sunt numai cu taxa de mediu și cu nemunca. Ieri am avut minunata ocazie să văd cum operează Florisal la tunsul ierbii pe Goga pe o fâșie de 1 m lățime. Deci 2 vin cu motocoasa, unul cu suflanta după ei și care cară rezerva de benzină plus unul care ține panoul de plastic. Iar la vreo 50 de m în spate 4 femei strâng cu grebla iarba tăiată. Tehnologie de sec. XXI ! Deci de asta este scump. Și de proastă calitate.

 2. Xy Răspunde

  Florisalul ii mobilizat la maxim in Kossuth Kert!
  Ce vreti? Mergeti la gara daca vreti sa nu vedeti buruieni.

 3. Pop Ioan Răspunde

  Dar constat ca Florisalul tot aplica taxa de mediu.Inseamna ca nu a fost anulata?

 4. Garceafi Răspunde

  Fix pix…..daca nu era partiumbuli in kosuthkert se rupea pixum primarului si managerului de toate crengile de acolo. Asa, pe banii primariei si-au amenajat dupa plac scena. Ar trebui ca si in Carpati gasit un copil ungur sa-si dea cu creanga in cap, si editia de anul viitor a partiumului sa se tina in parcarea de la Unicarm….sa vedeti cum se face luna si bec tot Carpatiul

  • y Răspunde

   Cu prima parte cred, de fapt sunt sigur că ai dreptate. Dacă nu era accidentul dădeau de două ori cu mătura, văruiau bordurile, spălau căcatul de după ciori și gata ce pregătiri am făcut. Tata Pușcaș una-două rupea chitanța către Primărie iar ăia și plăteau. În rest nu cred că este importantă etnia copilului. Pe mine mai degrabă m-ar interesa dacă actualul primar mai ține minte ce scandal (conferință de presă, tam-tam) a făcut când încă era deputat și Dr. Dre Coi Ca a anunțat că trebuie intrat cu sculele în parcul respectiv pentru întreținere. Că deja este musai. Ceva de genul “Să nu ascută drujbele …….” cineva. Ei, a trecut un an și se dovedește că place, nu place dar doftoru a avut dreptate.

   • escape Răspunde

    din cate tin eu minte, COI Ca avrut sa taie complet 60 de copaci, deci nu doar toaletare 🙂

    • y Răspunde

     Probabil. Asta nu mai țin minte. Dar toaletarea trebuie făcută anual. Și probabil aici meseriașii de la Florisal nu se mai descurcă pentru că aici nu mai merge cum fac toaletarea copacilor pe strfăzi. Aici trebuie să știi meserie. Și 60 de copaci pe suprafața aia nu e mult. Nu ții minte acum 10 ani primarul de Carei s-a apucat de curățat parcul de la castel și ce scandal a fost? Câteodată mai trebuie curățat nu de alta dar arboretul neîntreținut face posibil răspândirea diverselor boli.

 5. Ana Konda Răspunde

  Apaserv si Florisal ,doua societati fara concurenta in Satu Mare ! Desigur,”niste x” din primarie asa au dorit,sa fie ”unicate”,fara concurenta !!Sunt suta la suta convinsa ca sunt cativa acolo(in primarie,poate si in politie,ANAF sau alte ”structuri”) care isi umple buzunarele de la cele doua societati !!DNA,CE FACETI ??????

 6. Pop V Răspunde

  Domnule primar Kerekeny nu faci conferinta de presa cu Maskulika : ciori sunt , maidanezi sunt , iarba netaiata hectare cat vezi cu ochii ! Asa i usor cu banii ramasi din vechiul mandat Coi sa reabilitezi strazi ,borduri mai ales in cartierul Titulesc unde se voteaza cu mama ,.tata , mai mult UDMR .

 7. Garceafi Răspunde

  Fix pix…doare la basca pe Maskulika de olahi, sa fie frumos la Kosuthkert de Partium si e asigurat si mandatul viitor. APROPO, nu trimiteti militzia locala…este un smecher care si-a parcat busul fix in fata la Dacia, unde e interzis. Sa-l amendeze pe jmecher….si sa-l puna sa-si mute junghiul de bus intr-o parcare unde si trebuie platit, ca toti romanii.

  • y Răspunde

   Fix pix Atât știe @Garceafi. Da fix pix. Oricum este fix pix ce s-a făcut în Parcul Pionierilor, ca să-ți dau o denumirea mai dulce pentru tine pentru locația respectivă. Frecție la piciorul de lemn. Tot ce era mai complicat, gen tiroliana, gata nu mai merge. Dar de unde știi că nu s-a plătit pentru ocuparea domeniului public ? Eu nu știu, tu știi ceva ? Pentru că este și această posibilitate. Sau poate că intenționat au pus busul acolo ca să nu pice pe pietoni hotelul Dacia. Așa fix pix. Că nu mai este mult și se dărâmă singur. Mulțumim conducerii locale și județene.

   • Norick Răspunde

    Stai liniştit, asta n-o fost pioner în veci. Şi nici șoim al patriei.. ☺️ ? ?. Fix-pix… ☺️

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.