Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

FOTO & VIDEO. Ziua Ambulanței, sărbătorită la Satu Mare. Salvatorii au simulat intervenția la un accident

Astăzi, vineri, 18 august, Ambulanța Satu Mare și-a deschis porțile pentru sătmăreni, organizând festivitatea de celebrare a Zilei Naționale a Ambulanței. 

Medici, asistenţi, ambulanţieri, autorităţi locale şi judeţene au sărbătorit împreună împlinirea a 111 ani de funcţionare a serviciului de ambulanță. Manifestarea a debutat cu intonarea imnului ambulanței și urmat de discursurile conducerii instituției și a oficialităților sătmărene.

,,Este o zi cu multă emoție și pentru mine și pentru colegii mei. Vă iubesc mult și vă prețuiesc”, a spus, vizibil emoționat, managerul Serviciului de Ambulanță Județean, Gabriela Opriș.

,,Este o zi specială și pentru mine. Este ziua Ambulanței, este ziua dumneavoastră, este ziua salvatorilor. Ziua oamenilor care își dau toate priceperea și silința pentru a salva vieți. Vreau să vă mulțumesc, atât în numele meu, cât și în numele instituției, pentru munca pe care o prestați, pentru eforturile pe care le faceți, pentru ca finalitatea activității dumneavoastră să fie una pozitivă”, a declarat subprefectul județului Satu Mare, Altfatter Tamas.

De asemenea, viceprimarul municipiului Satu Mare, Adrian Albu, a spus următoarele: ,,Dumneavoastră, întreg acest serviciu, această instituție, sunteți o exprimare a voinței statului român de modernizare în toate domeniile”.

La eveniment au mai participat, printre alții, președintele Federației Ambulanței din România, Ghiță Chiș, managerul Serviciului de Ambulanță Cluj, Horea Simu, directorul medical al Ambulanței Timiș, Carmen Dehelean și medicul primar al Serviciului de Ambulanță Prahova, Horațiu Mândăianu.

După aceste discursuri, a urmat un moment care a atras toate privirile. A fost organizată o simulare de accident în curtea Ambulanței, salvatorii arătând astfel cum decurge cu adevărat activitatea lor și cum salvează atâtea vieți.

Un comentariu

  1. euuuu Răspunde

    Teodora a fost?!:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.