Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

GALERIE FOTO. Coșmarul Ambrozia. Familie din Satu Mare, în pragul disperării. ,,Copilul nostru este sub tratament continuu”

Noi imagini extrem de îngrijorătoare au fost surprinse în municipiul Satu Mare! De data aceasta, este vorba de celebra Ambrozia, buruiana despre care primăria a emis atâtea și atenționări în ultima perioadă. Mai mult decât atât, municipalitatea a transmis cetățenilor că, în cazul în care aceștia nu își vor curăța proprietățile de cea mai alergenică plantă, vor fi amendați aspru. Doar că, lovitură de teatru. Tocmai Primăria Satu Mare este cea care a lăsat de izbeliște un teren invadat de Ambrozia, cel puțin asta susține o sătmăreancă.

Una dintre cititoarele PortalSM, a trimis pe adresa redacției noastre mai multe imagini cu un teren aparținând primăriei și care este invadat de Ambrozia: ,,Locuiesc impreuna cu familia mea pe strada Dealului. Va sesizez in legatura cu o problema cu care ne confruntam de anul trecut. Este vorba de un teren din fata casei (undeva la cateva sute de metri) care apartine primariei si care este plin de ambrozie. Copilul nostru este in evidenta medicilor cu astm bronsic, polialergica si este sub tratament continuu”, spune sătmăreancă.

 

,,Aceasta planta, despre care se stie cat de toxica si alergena este, ne face viata un chin. Fetita noastra e dependenta de Ventolin, noi de Aerius, locuinta nu o putem aerisi, copilul nu se poate juca afara, sta numai in casa, iar noptile le trecem cu crize de astm. Am sesizat primaria in nenumarate randuri, protectia mediului, politia locala zilnic. Niciun raspuns”, mai adaugă cititoarea PortalSM.

De asemenea, aceasta se referă și la atenționările primăriei cu privire la întreținerea terenurilor invadate de Ambrozia: ,,Fiecare proprietar este somat sa isi curete spatiul din fata casei, inprejurimi, etc in caz contrar este amendat. Intrebarea mea este de ce Primaria nu isi curata terenurile? Mie cine imi plateste tratamentul copilului, tratamentul nostru? M-am oferit chiar sa platesc eu ierbicidul dar sa vina sa-l imprastie pentru ca noi avem reactii foarte puternice in apropierea plantei, insa fara raspuns!”, încheie, pe un ton resemnat, sătmăreanca.

Portalul eşti tu!

Fii reporter PortalSM! Tot ce trebuie să faci este să fotografiezi un eveniment, cu telefonul mobil, și să trimiţi pozele la [email protected] sau pe pagina noastră de facebook https://www.facebook.com/PortalSM.ro/, însoțite de o scurtă explicație, pentru a deveni o știre.

De asemenea, puteți semnala și telefonic o știre, la nr. 0771 677 210. Putem fi contactaţi atât pe WhatsApp, cât şi pe Viber.

 

Un comentariu

  1. parearea mea Răspunde

    In urma cu ani multi, oamenii erau instiintati despre ceva important cu TOBA. Acum ar trebui gasite mijloace eficiente de instiintare a oamenilor despre pericolul pe care ambrozia il reprezinta. Poate si la biserica, daca preotii ar aminti, lumea ar afla ceea ce are de facut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.