Ultima actualizare: azi, 12:24

Locale

Primarul Kereskenyi recunoaşte: Constructorul podului Decebal, depășit de situație!

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, vine în fața sătmărenilor cu lămuriri privind situația Podului Decebal. Edilul-șef a ținut să le explice oamenilor care sunt adevăratele motive pentru care lucrarea este total dată peste cap.

,,Traficul aglomerat din oraș este ”subiectul zilei” în Satu Mare și, pentru că nu am fugit niciodată de răspundere, dorim să le explicăm tuturor sătmărenilor situația privind această reparație. Lucrările de la Podul Decebal sunt întârziate din cauza constructorului, care este depășit de situație”, își începe discursul Kereskenyi Gabor.

Primarul a ținut să explice și motivele din cauza cărora nu se lucrează noaptea: ,,De ce nu lucrează firma noaptea? Nu are suficienți oameni, dar și pentru că sunt anumite tipuri de lucrări care nu pot fi efectuate noaptea, pe rețele de înaltă tensiune subterane din motive de SIGURANȚĂ!”

De asemenea, Kereskenyi vorbește și despre alte lipsuri: ,,În 2015, vechea administrație a încheiat un contract atât de prost încât acum nu avem pârghiile necesare pentru a sancționa firma sau pentru a aplica penalizări. Contractul cu firma din Sălaj a fost semnat în decembrie 2015 și prevedea că lucrările se vor finaliza în … 2018! De ce în 2016 fostul primar nu a dat ordinul de începere a lucrărilor? Este foarte simplu: i-a fost frică de luarea acestei decizii incomode, pe care noi am luat-o și ne-o asumăm. Zilnic apar o sumedenie de probleme legate de această investiție. Zilnic luăm decizii legate de rezolvarea acestor probleme, de la cele tehnice la cele legate de blocajele din trafic”, mai spune edilul-sef.

Primarul cere răbdare din partea sătmărenilor: ,,Suntem conștienți că până la finalizarea lucrărilor vor mai exista blocaje, cerem răbdarea Dumneavoastră. Am discutat joi cu șeful Biroului Poliției Rutiere Satu Mare și a Poliției Locale Satu Mare și am decis suplimentarea polițiștilor în intersecții. Este prima măsură, dar vor mai urma și altele pe care le vom aplica foarte curând și pe care le vom anunța opiniei publice”, încheie primarul Kereskenyi Gabor.

21 comentarii

  1. Garceafi Răspunde

    In fata satmarenilor? Trec podul de minim patru ori pe zi, ar inca nu i-am vazut mutra pe acolo. Nici a lui, nici a managerului, nici a gumisului…doar niste amarati de militzieni locali, no aia depasiti de situatie. Mergi si te lauda la partiumybuly cu realizarile tale…nu aici.

  2. Unu Răspunde

    Cine … i-au adus pe şuşterii ăştia pe podul Decebal, nişte putori şi total iresponsabili, iar pe unii edili choar îi doare undeva de noi sătmărenii. Să vă fie ruşine, a ajuns municipiul acesta sub orice critică.

  3. Una Răspunde

    Groaznic ce râu se circulă şi ce drumuri sunt în Satu Mare.

  4. y Răspunde

    Domn primar, o sugestie ca nu cumva ….. să-i vină o idee lui Maskulik. Pe perioada vârfurilor de trafic când oamenii muncii merg, sau de fapt încearcă să meargă la lucru restricționați sau opriți temporar traficul TIR-urilor. Ei tranzitează orașul, noi nu câștigăm nimic din ei. Decât praf, nervi, poluare și asfalt distrus. Măcar cei care încearcă să producă ceva, știți mai plătim și impozite, să le poată face. Că deja nu se mai poate circula în oraș. Și cine are o afacere cum face, ține câte un om de fiecare parte a Someșului pentru rezolvarea problemelor curente?

    • Coica Dorel Răspunde

      Cum poti opri TIR-urile sa intre in oras ? In baza a carei legi ?

      • y Răspunde

        Acum să dau și articol din lege, nu? Nu știu, sincer, a fost o idee. Dar la unguri nu se circulă deloc în weekend sau de sărbători. E greu de întrebat cum fac ei, mai ales că primarul vorbește limba? Cel puțin restricționarea pe perioade de vârf n-ar strica. Până omul ajunge la lucru. Ce va fi din 15 septembrie?

  5. Gogu Răspunde

    Daca firma fin Salaj e depasita de situatie poate stie cineva o firma din HU care ar putea rezolva problema… parerea mea… hîc…

  6. Garceafi Răspunde

    Ooo da…sa vina Vacondu. Isi pot face si stand la partiumybuly. Sau mai degraba sa dea lucrarea la Tarr….macar ala stie ca poate face ce vrea, ca DIICOT e la picioarele lui, le-a dat clasa cand cu afacerile cu academicianu local si alti medici de valoare si cu caracter.

  7. Varga Răspunde

    Mai bine pe perioada lucrărilor ar interzice TIR-urilor care tranzitează sa între in oraș Sa ocolească pe la Ardusat Si camioanele de la Hagero din Farcasa vin din vama trec podul si o iau pe Păuleștiului in loc sa meargă prin Ardusat Si in alte orașe s-a practicat asta când au fost lucrări. In Ungaria știu sa respecte perioadele in care nu se circula de sărbători si Weekend
    Cozile ar fi cu 30 la suta mai mici

  8. Garceafi Răspunde

    Asta cu tirurile nu e o idee buna….abia ce au fost convinsi sa opreasca la partiumbuli in loc de parasute, si acum vreti sa nu mai ii lasati?

  9. Remus Răspunde

    Daca ati fi citit cu atentie acest contract de reabilitare a poduluia fost semnat de conducerea pe vremea lui Coica cine a semnat un contract de cacat, iar cei de acuma incearca sa scoata cel mai mult si bun posibil din acel contract. Dar cand cei de la condure sau gandit la buzunarul lor nu a mai contat ce scrie in contract! Si bucurativa ca la anu va mai fi asa blocaj in oras… Ca daca bine stiu anual este la fel de ani si ani….

  10. laurentiu Răspunde

    Esti mai mult decat PENIBIL mai keserkeni sa dai vina pa vechea administratie!!! Pana cand?? Traiasca PARTIUM Esti vai de capul tau

    • justin Răspunde

      apoi asta e politica locala “poi n-am fost eu, o fost ala dinaintea mea!”, intrebarea este atunci ce draq face conducerea locala actuala daca totul a fost facut deja de cei dinaintea lor????????????????? numai arata cu degetul??? mai bine si l-ar baga in cur.

  11. REFERNDUM Răspunde

    STIMATI SATMARENI HAIDETI SA ORGANIZAM REFERENDUM DE DEMITERE A ACESTUI AMATOR IN ALE ADMINISTRATIEI AFARA CU EL SA MEARGA SA CANDIDEZE LA CSENGER EU CRED CA EL ESTE DEPASIT

  12. Cristi Răspunde

    Parca modernizarea rampei de urcare pe pod, pt ca la asta se lucreaza acum, era ideea UDMR, si era separat de pod. ADICA ALTA LUCRARE, ALT CONTRACT

  13. Cristi Răspunde

    Din pacate podul Decebal este singurul pod din judet pe care pot sa treaca TIR-urile. Nici reparatia lui nu trebuia facuta pana nu se construia alt pod, de banii care s-au investit in reparatia lui contruiau un jumatate de pod nou si eram mai castigati ca pana la urma se termina.

  14. x-ulescu Răspunde

    In Satu Mare este un batalion de geniu , adica militarii aia care fac si PODURI , ia sa faca un exercitiu si sa faca un pod provizoriu peste Somes , !! pana primaria rezolva situatia
    Stiu ca este fortata alaturarea cuvintelor ,,geniu ” si .. primaria Satu Mare ” .dar poate cer ajutorul armatei in aceasta problema.

  15. Ana Konda Răspunde

    ”Suplimentarea polițiștilor în intersecții” ????Ba,voi sunteti nebuni??!! Pentru ce sa suplimentezi ”politisti in intersesctii”daca lucrarile sunt de tot kktul,iar proiectul este gresit ???Cetatenii orasului ar trebui atunci cand va vad sa va prinda si sa dea cu voi de pamant,incompetentilor !!!

  16. parearea mea Răspunde

    Nimeni nu intelege cum va arata sensul giratoriu de la Crinul. Deocamdata, in loc de macar 10 oameni, lucreaza doar unul. Se face un șanț urias: se va circula pe sub pamant??? Mai marii satmarului isi bat joc de populatie. De ce nu sunt la fata locului sa vada cum NU se lucreaza? Iar Lidl a fost foarte favorizat din moment ce lucrul sta pe loc, iar magazinul se lauda ca plateste lucrarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.