Ultima actualizare: ieri, 21:33
Locale

Medic și asistentă, arestați pentru luare de mită și fals. DGA Satu Mare, în acţiune

Un medic și asistentă medicală din Maramureş au fost arestați la domiciliu pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de luare de mită și fals intelectual, la anchetă contribuind şi ofiţeri de la DGA Satu Mare.

În perioada 08-09.08.2017, ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) — Serviciului Județean Anticorupție (S.J.A.) Maramureș, împreună cu lucrători ai S.J.A. Cluj, Satu Mare, Bistrița Năsăud și Sălaj, în baza ordonanțelor de delegare emise de procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, au efectuat 7 percheziții domiciliare: 2 la Cabinetele de Expertiză Medicală a Capacității de Muncă, situate în Baia Mare și Sighetu Marmației, județul Maramureș și 5 la spațiile de locuit ale persoanelor suspecte.

În dosarul penal înregistrat la unitatea de parchet sus menționată, în baza unui proces verbal de sesizare din oficiu al S.J.A. Maramureș, se efectuează acte de urmărire penală vizând săvârșirea de către M.M., medic primar expert al asigurărilor sociale și M.F., asistentă medicală, membri ai unei comisii de expertizare a capacității de muncă, a infracțiunilor de luare de mită în formă continuată și fals intelectual.

La data de 09.08.2017, procurorul competent a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de cele două persoane.

În fapt, în zilele de 01.08 și 03.08.2017, în prezența inculpatei M.F., inculpatul M.M. a primit de la mai multe persoane diferite sume de bani în legătură cu îndeplinirea unor acte care intră în atribuțiile de serviciu ale acestuia (58 de acte materiale).

De asemenea, s-a stabilit faptul că, în perioada 18-20.07.2017 și în zilele de 01.08 și 03.08.2017, inculpata M.F. a primit de la mai multe persoane diferite sume de bani și alte foloase în legătură cu îndeplinirea unor acte care intră în atribuțiile de serviciu ale acesteia (113 acte materiale).

Cu ocazia activităților de percheziție, au fost găsite și ridicate bunuri care sunt în legătură cu comiterea infracțiunilor pentru care s-a început urmărirea penală, respectiv sume de bani (aproximativ 24.000 lei, 2.200 euro, 100 lire sterline), registre de evidență medicală, alte înscrisuri relevante pentru cauză, telefoane mobile și alte bunuri.

Cauza a fost documentată cu sprijinul de specialitate al D.G.A. — Structura Centrală și al Brigăzii de Operațiuni Speciale Cluj, care au contribuit substanțial la instrumentarea dosarului penal.

Perchezițiile au fost efectuate cu participarea unor efective ale Inspectoratului de Jandarmi al județului Maramureș.

La data de 08.08.2017, inculpații M.M. și M.F. au fost reținuți pe o perioadă de 24 de ore, iar ulterior au fost prezentați Tribunalului Maramureș cu propuneri de arestare preventivă, instanța dispunând măsura arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.