Ultima actualizare: azi, 13:59

Locale

FOTO. Municipiul Satu Mare se înfrățește cu un oraș din Moldova

Municipiul Satu Mare se înfrățește cu un oraș din Republica Moldova. Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor s-a aflat în vizită oficială în orașul Orhei din Republica Moldova, acolo unde a avut o întrevedere cu primarul localității, Ilan Șor. În cadrul întrevederii s-a luat decizia de înfrăţire a celor două municipii, eveniment care va avea loc în luna octombrie a acestui an.

În cadrul întâlnirii, interlocutorii au efectuat un schimb de opinii pe marginea chestiunilor ce ţin de implementarea proiectelor investituţionale în infrastructura serviciilor de alimentare cu apă şi canalizare, pledând pentru intensificarea colaborării pe dimensiunea bilaterală între cele două municipii în domeniile administraţiei publice locale.

Totodată, primarul Ilan Șor a comunicat omologului său despre proiectele de dezvoltare a oraşului Orhei, implementate în ultimii doi ani de zile, menţionând că o atenţie sporită a fost acordată domeniilor de infrastructură, sociale şi culturale a oraşului.

La rândul său, Primarul municipiului Satul Mare din România, Gabor Kereskenyi s-a pronunţat pentru sporirea cooperării între cele două municipii, salutând pozitiv reformele ambiţioase realizate de Ilan ŞOR, pentru dezvoltarea oraşului Orhei, reiterând toată deschiderea pentru efectuarea schimbului de experienţă în acest sens.

De asemenea, în cadrul discuţiilor, oficialii au pledat pentru valorificarea potenţialului de cooperare între municipiul Orhei şi Satul Mare în sectorul comercial-economic, al turismului şi cultural.

Orhei este un important oraș din partea centrală a Republicii Moldova, situat la 48 km spre nord de Chișinău, pe malul râului Răut. Este centru administrativ al raionului cu același nume. Municipiul Orhei are o populație de aproape 34 de mii locuitori și, fiind al 9-lea oraș ca mărime din țară, este unul din principalele centre economice ale Regiunii centrale a țării.

Municipiul Satu Mare mai este înfrățit cu alte 5 orașe, și anume Wolfenbuttel (Germania), Nyiregyhaza (Ungaria), Reszow (Polonia), Zutphen (Olanda) și Beregovo (Ucraina).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.