Ultima actualizare: azi, 20:25

Locale

O companie germană pune la bătaie 7,5 mil. euro pentru terenuri agricole în Satu Mare

O companie germană pune la bătaie 7,5 mil. euro pentru a cumpăra terenuri agricole în Satu Mare. Lindner, filiala locală a companiei germane cu acelaşi nume, deţinută de omul de afaceri Hans Lindner, investeşte 7,5 mil. euro în achiziţia de tere­nuri agricole în judeţul Satu Ma­re, modelul de business al in­vesti­torului german vizând achiziţia terenurilor şi darea lor în arendă pentru a fi lucrate, potrivit Ziarului Financiar.

„Cumpărăm terenuri pentru prelucrare în vederea implementării conceptului de agricultură ecologică. Până în prezent, avem doar în Satu Mare terenuri, pe care le dăm mai departe în arendă către diferite companii, printre care şi Top Agrar“, spune Vasile Costan, administratorul imo­bi­liar al Lindner SRL, pentru ZF.

Top Agrar are sediul tot în Satu Mare, comuna Crai­do­rolţ, şi are capital tot din Germania.

Vasile Costan nu a dorit să precizeze care este suprafaţa totală a terenurilor pe care le deţine Lindner.

 

11 comentarii

  1. cititir Răspunde

    vindeti va terenurile si veti fi sclavii nemtilor, oricum sentimentul patriotic s-a diluat in constiinta oamenilor; Ungaria nu isi vinde terenurile agricole

  2. Una Răspunde

    Nu vindeți nimic !!!

  3. Pcr Răspunde

    Trebuie interzis vănzarile de terenuri către străinii !!!!!

  4. Pcr Răspunde

    Cred ca Ceaușescu se învîrte în mormînt Cînd vede ce se întîmplă cu țara asta (:(:(:

  5. Norick Răspunde

    Până ce neamţul deţine şi cultivă cum la ei , nu văd nici o problemă. Noi oricum nu suntem în stare să cultivăm nimik. Nemaivorbind de utilaje… 😉 😛 😉

  6. y Răspunde

    Nu vindeți! Vă dați seama, vine neamțul, cumpără terenul, pune pe camion și duce acasă! Sau există pericolul ca terenurile să fie lucrate!

    • Norick Răspunde

      Ai dreptate , dar decât să creştem noi ambrosia pe câmp (la altceva nu prea ne pricepem) mai bine să vină cineva să ne arete cum şi cu ce trebuie cultivat pământul . . Măcar cu forţa de muncă contribuim noi… :-))))

  7. Pcr Răspunde

    Trădătorilor

    • y Răspunde

      M-am așteptat la reacția asta. Dar până ce țăranul român nu pricepe ce comoară are și nu începe să cultive ce poate vinde nu tu grâu, orz, secară, porumb, cartofi, floarea soarelui etc. – adică culturile standard. După care bagă tot la hambar și vânează tot anul șoareci. Dar nu vinde, așteaptă la anul poate-poate crește prețul cu 10 bani. De oa stat nu mă aștept la strategii. Au avut timp destul să demonstreze ce pot.

  8. neamtoi Răspunde

    nu mai vindeti pamanturile la straini, ca va vindeti tara…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.