Ultima actualizare: azi, 14:04

Locale

Organizatorii Zilelor Partium: Ediția a 16-a, cea mai reușită din istorie

Organizatorii Zilelor Maghiare Partium au făcut bilanțul celei de-a XVI-a ediții a evenimentului și au ajuns la concluzia că festivalul din acest an a fost cel mai reușit din punct de vedere calitativ.

„Zilele Maghiare Partium este cel mai mare, cel mai caracteristic și cel mai variat eveniment al regiunii care, cu trecerea anilor, aduce la Satu Mare din ce în ce mai mulți vizitatori”- a declarat Stier Péter, organizator principal, la conferința de presă de evaluare a celei de-a 16-a ediții.

S-a confirmat că foarte mulți oameni și-au planificat condediile, astfel încât să fie acasă în această perioadă căci, pe parcursul celor 8 zile organizatorii au pregătit peste 150 de evenimente, concerte, expoziții, evenimente culturale și de gastronomie, spectacole de teatru, evenimente la care au perticipat peste 70 de mii de vizitatori, a rezumat Stier Péter, cea de-a 16-aediții a Zilelor Maghiare Partium.

Totodată și-a exprimat bucuria față critica pozitivă din partea celor prezenți, fapt ce îl face să creadă că au reușit să depășească standardele edițiilor precedente. În acest sens a mulțumit contribuția sponsorilor, participarea asociațiilor civile coorganizatoare, a partenerilor media, avoluntarilor și nu în ultimul rînd a mulțumit partciparea publicului care, în acest an, prin prezența sa, a fost, poate chiar cel mai important partener al organizatorilor.

Szőcs Péter, președintele Asociației Identitas, a mulțumit și el prezența publicului la eveniment. Pe parcursul celor opt zile au sosit în oraș vizitatori din toate colțurile județului, mai mult și din afara hotarelor județului și a țării. Niciun spectacol sau concert, oricât de bun să fie el, nu are nicio valoare fără public. La conferința de presă a fost prezent și Kereskényi Gábor, primarul municipiului, care subliniat din nou faptul că Satu Mare este capabil să organizeze un eveiment multicultural în cadrul căruia, pe lângă maghairi, se pot simții bine și locuitorii șvabi sau români.

Chiar și la concertul de închidere al evenimentului au fost prezenți mulți români, dar am întâlnit echipe românești și la concursul de gătit care, pe lângă că s-au simțit bine, au obținut și premii. Primarul i-a felicitat pe organizatori și i-a încurajat să păstreze și în următorii ani aceeași calitate, cu toate că, în acest an, ștacheta a fost mult prea ridicată. Pataki Csaba, președintele Consiliului Cudețean și Magyar Lóránd, deputat, au căzut și ei de acord că, din punct de vedere caliativ, această ediție a întrecut mult pe cele de până acum și nu în ultimul rând au menționat faptul că de-a lungul tuturor celor opt zile, locuitorii orașului au dat dovată că distracția se poate savura și în condiții civilizate.

Sursa Organizatorii Zilelor Maghiare Partium

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.