Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

UPDATE. Incendiul de aseară din Lipău a avut loc la o șură. Anexa a fost mistuită. Ce spun pompierii

UPDATE. Incendiul izbucnit ieri seara în localitatea Lipău din județul Satu Mare a avut loc la o șură, informează pompierii.

În data de 29.08. 2017, la ora 20:25, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „SOMEŞ” al judeţului Satu Mare a fost anunțat de producerea unui incendiu la o anexă gospodărescă din localitatea Lipău.

La adresa menționată s-au deplasat două autospeciale de stins incendii cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare și o ambulanță SMURD tip EPA, în vederea acordării îngrijirilor medicale în caz de necesitate.

La momentul sosirii, incendiul se manifesta violent la o șură în care erau depozitate fân, grâu și lemne de foc. Concomitent cu stingerea incendiului, forțele de intervenție au acționat pentru limitarea propagării acestuia la cele două case de locuit din vecinătatea anexei. Intervenția a fost una de amploare și de lungă durată (aproximativ 4 ore) din cauza cantităților mari de fân și grâu depozitate în interiorul anexei. Alături de pompierii militari, pentru stingerea incendiului au intervenit și pompierii voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Culciu și Valea Vinului.

Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de folosirea focului deschis în spații închise: fumatul în locuri nepermise.

Ca urmare a producerii evenimentului au ars: structura de lemn a anexei, aproximativ 20 de tone de fân, 2  tone de grâu și 5m3 de lemne pentru foc și s-au degradat: parțial pereții anexei, aproximativ 5 tone de fân, 3 tone de grâu și alte materiale aflate în anexă.

Sursa ISU Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.