Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

Polițiștii sătmăreni au vânat vitezomanii. Amenzi peste amenzi, aplicate de oamenii legii

Polițiștii rutieri sătmăreni au depistat în acest sfârșit de săptămână, în trafic, pe arterele rutiere din județ, 13 șoferi care conduceau cu viteză excesivă. Conducătorii auto au fost sancționați contravențional fiecare cu amendă cuprinsă între 1305 și 2900 lei, totodată fiindu-le suspendate permisele de conducere pentru 90 de zile.

În contextul activităților de prevenire și combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere desfășurate de polițiștii sătmăreni în cadrul activităților zilnice sau a acțiunilor punctuale, au fost aplicate în total,  în perioada 04-06.08.2017, 172 sancțiuni contravenționale cu o valoare a acestora ce depășește 70 000 lei.

Pe lângă permisele de conducere suspendate pentru depășirea limitei legale de viteză, au mai fost reținute  în vederea suspendării încă 5 permise de conducere, pentru alte abateri, cum ar fi conducerea sub influența alcoolului sau neacordare de prioritate și au fost ridicate 3 certificate de înmatriculare.

În același context, au fost constatate 5 infracțiuni la regimul siguranței circulației pe drumurile publice, respectiv:

La data de 04.08.2017, în jurul orei  00.10,  un tânăr de 23 de ani din Satu Mare,  a fost oprit în trafic de către un echipaj al Biroului de Ordine Publică al Poliției Municipiului Satu Mare, iar la testarea alcoolscop s-a constatat că acesta avea o concentrație alcoolică de 1.02 mg/l alcool pur în aerul expirat. S-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a  alcoolemiei, întocmindu-se pe numele celui de la volan dosar penal pentru conducerea vehicul de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.

Tot în data de  04.08.2017, la ora 19:45, un conducător auto de 43 de ani, domiciliat în Satu Mare, a fost depistat circulând cu un autoturism pe bulevardul  Henri Coandă din municipiu, cu viteza de 85 km/h pe un sector de drum cu limita legală maxim admisă de 60km/h.  După oprire, polițiștii biroului rutier au efectuat și testarea cu aparatul etilotest, rezultând că șoferul avea o alcoolemie de  0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și în acest caz s-a întocmit dosar penal.

Polițiștii  Secției Rurale Tășnad, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza localității Supuru de Jos, au surprins în trafic la data de 05.08.2017, ora 01:15, pe DN 19A, un conducător auto de 42 ani, din Livada, pentru care , în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. Șoferul este cercetat penal pentru conducere fără permis.

Tot fără permis de conducere a fost identificat de polițiștii Secției Rurale Satu Mare, în trafic la data de 05.08.2017, conducând un autoturism pe raza comunei Lazuri, un tânăr de 17 ani din Botiz, iar un alt conducător auto de 55 de ani din Supuru de Jos a fost depistat de polițiștii Serviciului Rutier, circulând pe DN 19A, după ce anterior consumase băuturi alcoolice. Pentru acesta, aparatul etilotest a indicat o valoare a concentrației alcoolice de 0,77mg/l, alcool pur in aerul expirat. Ambii sunt cercetați penal.

Sursa IPJ Satu Mare

2 comentarii

  1. Jenny Răspunde

    Domnilor polițiști,mergeți cu radarul și pe drumul spre Sătmărel,va-ți face la bani….se circulă super”rapid”, drumul bun,drept.

  2. Gyurika Răspunde

    Mai bine ati dormi prin parcari, mai bine pensionati-va comunistilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.