Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

Primăria Satu Mare vrea 4 noi pasarele supraterane. Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană

Primăria Municipiului Satu Mare a gândit, până în anul 2025, peste 60 de proiecte importante, menite să contribuie la dezvoltarea și stabilitatea Sătmarului. Proiectele se regăsesc în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană, ce va fi supusă votului consilierilor în ședința de astăzi.

Proiectele gândite de Primăria Satu Mare reprezintă un prim pas către dezvoltare, iar dacă anul 2025 va găsi orașul pus la punct precum în schițele municipalității, Sătmarul va putea aspira cu reale șanse la un titlu de municipiu-capitală, indiferent de categoria la care va concura.

Printre proiectele cele mai importante se numără: modernizarea și extinderea traseului pietonal din Centrul Vechi și Centrul Nou, transformarea Lacului Cubic în zonă de petrecere a timpului liber, construirea unui pasaj pietonal și pentru bicicliști la Burdea, construirea unei pasarele pentru pietoni și bicicliști peste râul Someș, în zona centrală, construirea unei pasarele pentru pietoni și bicicliști peste râul Someș, în zona Micro 17, construirea unui pasaj suprateran pentru pietoni și bicicliști în intersecția Crinul, realizarea a 18 sisteme de închiriere biciclete, achiziționarea de autobuze electrice – hibrid, transformarea zonei degradate dintre cele două poduri în zonă de petrecere a timpului liber, refacerea zonei din jurul Turnului Pompierilor, reabilitări de grădinițe, licee, reabilitarea clădirii Filarmonicii, reabilitarea Grădinii Romei, construirea unor parcări supraetajate pe străzile Kogălniceanu și Decebal, modernizarea de străzi de pământ etc.

Pentru vă putea informa mai clar, lista cu proiectele pregătite de primărie poate fi consultată accesând următorul link, de la pagina 209 –> http://www.satu-mare.ro/fisiere/proiecte_hcl/Anexa_SIDU_.pdf

10 comentarii

  1. pâr pâr Răspunde

    fix-pix in doua ,trei luni se rezolva, ce sa asteptam pana in 2025.

    • comentator Răspunde

      Pe hârtie, poate. Nu vezi că nu suntem în stare să reasfaltăm de un an podul Decebal! Sweet dreams!

  2. Unu Răspunde

    Vise, iluzii, poveşti. Când vă apucați de al treilea pod şi de şoseaua de centură domnule primar, că nu se mai poate circula în oraşul ăsta, peste tot blocaje şi ambuteiaje, este singurul oraş din țară cu infrastructură atât de proastă! Ce aveți de gând totuşi?

  3. alin Răspunde

    ești un bou primare ai reușit sa blochezi un oraș întreg cu gândirea ta de gospodar Si pe L .Blaga de doua luni nu fac nimic ,frezat au închis si au plecat

  4. Radu Alexe Răspunde

    Bancuri de bugetar ! Fapte , nu promisiuni !

  5. Garceafi Răspunde

    Fix pix….oricum fraierii de unguri ies la vot la prima ora, inainte de slujba, asa ca Gaborka va fi iar ales. Doare la basca de trafic pe pod, oricum ei vor fi la buli toata saptamana, la kosutkert, cu partiumu. Ca de aceea s-a izgulit citimanageru sa mute provizoriu ciorile de acolo, ca stie ca la Gabor plac doar cei cu tenul alb si putin dolofani. Cam ca Sori….

  6. Garceafi Răspunde

    Oricum, deja ma trec fiorii cand aud de proiecte gandite de polgarmester si manageru sau…. .

  7. Un trecator Răspunde

    blablablabla…..vorbe’n’vant….ca la noi la nimeni

  8. Bogdan Răspunde

    Nu credeti ca e plictisitor sa va plangeti atata,in fiecare zi orice se posteaza mereu cineva este nemultumit.ce ati face sa locuiti in cluj,timisoara,arad,etc acolo de peste 10 ani se fac modernizari,cum vreti sa se faca ceva in orasul asta daca nu lasati lumea sa isi faca treaba?toti sunteti cu migrene la cap?bucurativa ca se face ceva fratilor nu va tot plangeti ca niste curve.

  9. y Răspunde

    Sunt de acord cu tine. Dar se lucrează ? Sau noi nu vedem bine și tranșea antitanc este goală la baza podului Decebal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.