Ultima actualizare: azi, 09:33

Locale

Proiect: Laborator de analize la Spitalul Județean! Prețuri mai ieftine și servicii de calitate

Pe lângă noua unitate spitalicească, conducerea Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, se pregătește înființeze un laborator de analize medicale în cadrul spitalului, pentru a stopa astfel supremația absolută a laboratoarelor private care pretind în multe cazuri tarife astronomice.

Mai exact, managerul Spitalului Județean, Adrian Marc, a precizat că ar cam fi timpul ca sătmărenii să aibă alternative când vine vorba de analizele medicale, iar oamenii să nu fie constrânși să apeleze exclusiv la laboratoarele private.

Șeful SJU a precizat, de asemenea, că prețurile impuse de laboratoarele private sunt foarte mari, iar sătmărenii sunt nevoiți să scoată din buzunare și ultimii bani pentru a beneficia de un set de analize medicale.

Ca un exemplu, pentru un set de analize medicale un laborator privat pretinde 160 de lei, iar aceleași analize, dar făcute la spital, i-ar costa pe sătmăreni doar 60 de lei.

12 comentarii

  1. Bubu Răspunde

    Tot, povesti!

  2. Carmen Răspunde

    Toată lumea îl suspiciuneaza pe Coica care în cârdășie cu fostul menenger Costelo vroiau sa folosească banii pt laboratorul privat asa se vorbește prin spital.
    Bine ca am scăpat de dr Army.

    • Unu' Răspunde

      Carmen dragă, sper din suflet că nu ești angajata Spitalului, sau dacă ești, ești femeia de serviciu care spală vestiarul femeilor de serviciu!
      “suspiciuneaza”, exist[ doar ]n sc[f\rlia dumnitale! Poate VOIAI s[ scrii “SUSPECTEAZĂ”!
      “vroiam” e un alt cuvânt inventat care u există în dicționarul limbii române! Variantele corecte (DA! SUNT DOUĂ!) erau VOIAM sau VREAM, nu struțo-cămila debitată de neuronul singuratic din căpuțul matale!

      • y Răspunde

        Las-o pe săraca. Comentariul ei este pe măsura serviciilor oferite de spital. Adică vai de capul ei. Dacă ai o problemă de sănătate, du-te frate la Baia Mare, Oradea, Cluj, Tg.Mureș, București, Debrecen, Budapesta. Și aici vorbesc de medici care nu nimeresc diagnosticul, ca să nu mai vorbesc de tratament. Și vorbesc în cunoștiință de cauză. În familie, și vorbesc de familia restrânsă, am avut în 10 ani 5 cazuri pe care le-au tratat paralel. Unii am murit, alții au rămas cu sechele pe viață. Deci poate construi 5 spitale moderne dacă n-are medici-medici și bani pentru tratamente.

  3. Fanariotul Răspunde

    Asistenta șefa de la laboratorul spitalului face orice analize contra unei mici atenții. De ce sa mai plătești ca fraierul?

  4. ion de la raion Răspunde

    felicitari celui care a scris articolul 🙂 habar nu are! spitalul are laborator numai ca nu e acreditat. povestea cu spitalul nou va ramine poveste fiecare judet are aprobat un numar de paturi, astia vor sa le suplimenteze 🙂

  5. Garcea Răspunde

    De unde sa stie Marc Adrian, care e decat seful spitalului, ca in spital este si un laborator? Nu i-a spus nimeni….sau angajatii au folosit recuzita din piesele de teatru pe care le joaca pentru a-l masca in atelier auto.

  6. bubulina Răspunde

    De la cei 2 handi, numai aberatii. Un handi sef al doilea ,,supt,, sef. Vai si amar de zilelel nostre.

  7. parearea mea Răspunde

    Tare m-as bucura sa gasim un laborator cu competență ca lumea, ca de rezultate caraghioase ne-am saturat: contra cost sau nu, la 2 laboratoare diferite, un colesterol a iesit 120 si 280. Ei, ce ziceti? Super! Traiasca bolnavii sa plateasca cat mai mult pentru rezultate cat mai false!

    • y Răspunde

      Pentru colesterol se prescriu medicamente scumpe care nu sunt compensate. E așa simplu. Mergi la medic cu analiza automat scrie rețeta. În loc să spună fă și tu niște mișcări. Interesul medicului este să prescrie medicamente scumpe. Ca să nu spun că aceste medicamente pentru colesterol distrug ficatul. Altă rețetă, altă distracție. Și să nu încerci minunile de pastile omega3. Nu fac doi bani și știu și ei. Plimbări dese și scurte, alimentație sănătoasă, fructe și legume și mai puțină carne și mișcare, mișcare, mișcare.

    • altă părere Răspunde

      Depinde de perioada zilei în care ţi-ai făcut analizele.Dacă ţi le-ai făcut la orele prânzului,colesterolul ţi s-a urcat în cap fiind mai uşor decât sângele şi ai obţinut o valoare mică.Dacă îţi faci analizele dimineaţa sângele e amestecat cu colesterolul şi ai obţinut o valoare mai mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.