Ultima actualizare: azi, 12:55

Locale

Criză uriașă la Olimpia. Suporterii vor să taie în carne vie. Se cer demisii în bloc!

Suporterii Olimpiei s-au săturat! După a 4-a înfrângere consecutivă, înregistrată astăzi la Snagov, scor 0-2, fanii trupei galben-albastre au răbufnit și cer demisia conducerii, a băncii tehnice și a unora dintre jucătorii care nu luptă pentru culorile echipei fanion a județului Satu Mare.

Pe pagina de Facebook Voluntari Olimpiști, suporterii trupei sătmărene au ținut să transmită un mesaj clar celor care se ocupă de soarta clubului, dorința fanilor fiind una clară. Aceștia vor demisii în lanț și propun preluarea a tot ce înseamnă Olimpia de către suporteri. Redăm integral mesajul postat de suporterii galben-albaștrii pe pagina de Facebook Voluntari Olimpiști.

,,Având în vedere recentele rezultate ale echipei pe care o susținem, noi, #VoluntariOlimpiști , am considerat oportun să prezentăm opiniei publice sătmărene și tuturor celor implicați în viața Olimpiei, punctul nostru de vedere.

Noi am fost cei care am considerat întotdeauna că faptele sunt mai presus de vorbe și că un gest, cât de mic, face mai mult decât o mie de cuvinte. Am fost cei care am pus la dispoziția clubului resursele noastre de timp, materiale sau fizice. Am făcut ce am considerat de cuviință pentru a aduce un plus imaginii clubului, am încercat să suplinim minusurile existente în club, și mai ales am pus umărul la bunul mers al clubului. Nu vrem să ne lăudăm cu cele pe care le-am întreprins, vrem doar să știți că și pe noi ne doare.

Nu suntem diferiți de voi, și pe noi ne afectează orice eșec sau semieșec al echipei, dar am considerat până acum că e mai important să mergem înainte, în ideea că dacă toți cei care sunt angrenați în club își vor face treaba, totul va fi bine într-un final.

Din nefericire am ajuns și noi la capătul răbdării. Rezultatele recente ar fi fost probabil mai ușor de digerat dacă erau ”obținute” în alte condiții. Dacă înfrângerile ar fi fost rezultatul jocului juniorilor și nu al unor jucători care nu demult băteau liderul din clasament. Dacă am fi văzut dăruirea din prima repriză a meciului cu Clinceni și la meciurile cu Afumați, Călărași sau Snagov. Am fi înțeles dacă observam că toți cei angrenați în club trag în aceeași direcție la căruța Olimpiei.

Înțelegeam dacă nu vedeam articole și interviuri belicoase în presă, dialoguri purtate la distanță, dialoguri care își aveau locul în sânul echipei, față în față ca între bărbați, nu pe la colțuri sau terase. Dar pentru că nu a fost așa, pentru cei care nu înțeleg că interesul Olimpiei trebuie să fie peste orice interes de natură personală avem un singur mesaj: PLECAȚI!

Conducere, bancă tehnică, jucători deopotrivă! Dacă nu iubiți Olimpia, părăsiți-o! Nu începe și nu se termină Olimpia cu niciunul dintre voi! Singurii veșnici la acest club au fost, sunt și vor fi suporterii! Faceți un ultim gest de onoare și demisionați. În caz contrar propunem celor abilitați desființarea actualei forme de organizare a clubului, înființarea unui club pentru suporteri, condus de suporteri care să reprezinte cu adevărat numele de Olimpia.

Având în vedere că ne apropiem de centenarul clubului și în loc să ne pregătim de sărbătoare ne batem capul cu conflicte copilărești, vă somăm să aveți un moment de decență și să ne lăsați clubul în pace!”, este mesajul suporterilor Olimpiei, care cer demisia președintelui Attila Karda și a antrenorului Tibor Selymes.

După 8 etape, Olimpia Satu Mare se află pe locul 16, retrogradabil, acumulând 7 puncte, după 2 victorii, o remiză și 5 înfrângeri.

20 comentarii

  1. Oli Răspunde

    Se aude ca intre presedinte si antrenor exista conflicte iar primarul si presedintele cj nu stiu ce sa faca! Ca sa mai si glumim, iata ca si intre 4 persoane toti maghiari pot exista conflicte! Lasand gluma la o parte acestia trebuie sa gaseasca urgent solutii pana nu este prea tarziu!
    Cred ca sansa acestui club este ca el sa fie evaluat si transformat in societate pe actiuni la care fiecare doritor sa poata deveni actionar dupa posibilitati.
    Doar atunci vom afla cu adevarat cat costa supravietuirea unei echipe in lIga a 2-a si de ce nu care este pretul unui vis de noua promovare!
    Hai Oli!

  2. Academicianu Răspunde

    Vreti sa preluati tot ce inseamna Olimpia? Inclusiv banii publici pompati masiv si fara rost in fitza asta?

  3. Tanase Răspunde

    Cum se poate apropia clubul de centenar din moment ce a fost infiintat (nu reinfiinat!) in 2010?
    Denumirea oficiala a echipei e ”Olimpia 2010”, o echipa distincta de fosta echipa fanion orasului (FC Olimpia Satu Mare). Actuala echipa ce evolueaza in Liga a II-a nu detine palmaresul si istoria fostului club ”FC Olimpia Satu Mare” (club infiintat in 1921).

    • Olimpist Răspunde

      Cum de ești atât de destept si nu am auzit de tine până acum? Crezi că interesează pe cineva forma juridică, sau deștepții care au crezut că Olimpia incepe sau se termină cu ei? Dacă suporterii recunosc un club ăla e continuatorul, nu contează ce părere ai tu.

      • Tanase Răspunde

        @Olimpist, de regula cei care nu fac diferenta intre ”a parea” si ‘a fii” se trateaza psihiatric. Degeaba crezi tu ceva daca realitatea e alta. Care ”suporteri” recunosc ca un club e continuatorul? O mana de copii de liceu ce se joaca de-a ultrasul pe alocatia de la scoala?
        Ia un exemplu de la ce se intampla la Timisoara, Galati, Cluj etc unde suporterii au recunoscut un club abia DUPA ce si-a recapatat identiatea sportiva (palmaresul). Daca tu cu vecinului tau Gyuri si cu Istvan mergeti in curtea scolii sa jucati fotbal si va autodeclarati Olimpia voi puteti sa credeti asta in realitate, insa nu inseamna ca si sunteti. Daca maine o mana de oameni infiinteaza o alta echipa numita Olimpia2017 (distincta de Olimpia2010) poate unii ”suporteri” vor zice ca aceasta e adevarata Olimpia. Se pot ajunge asa la douazeci de echipe Olimpia insa doar aceea unde e palmaresul se poate numi contunuatarea de drept. Momentan, echipa fanion a orasului ”FC OLIMPIA SATU MAR” (club infiintat in 1921) se afla cu activitatea sportiva suspendata. Poate candva, niste suporteri de caracter ii vor relua activitatea asa cum s-a intamplat cu alte cluburi din tara. Dar nu mai numiti o clina (Olimpia2010) drept echipa reprezentativa a urbei .
        Peste tot in lume echipele care fraudeaza (paraziteaza) istoria altor echipe se numesc CLONE si sunt respinse de toti suporterii atasati unei echipe de traditie.

        • LOL Răspunde

          Haha, cred ca glumesti. ASU Poli Timisoara, Otelul si “U” sunt tot niste clone, infiintate recent, la fel ca Oli. Singura diferenta e ca acelea au fost infiintate de catre alti ultrasi. Pana una alta, aceasta echipa se numeste tot Olimpia, iar suporterii sunt aceiasi. Ca are sau nu palmaresul, nu cred ca mai conteaza, atata timp cat e acelasi public precum la fosta echipa, cea desfiintata.

          Palmaresul nu se poate recupera daca o echipa a fost desfiintata, e nevoie de continuitate sportiva. Continuitatea sportiva din punct de vedere simbolic exista, deoarece aceasta “Olimpia 2010” a fost de fapt sectia de juniori a Olimpiei desfiintate. Tibi Csik a preluat echipa de juniori, i-a crescut si ne-a readus in “B”!

        • LOL Răspunde

          Hahaha, a zis si Robu ca a cumparat palmaresul de la Iancu pentru Poli Timisoara, dar de fapt nu il are. Dar de fapt nici macar Iancu nu il avea!

          Printre altele, istoria si palmaresul nu pot fi cumparate. Asa am putea sa infiintam o echipa pe nume Chinezul Timisoara si sa cumparam palmaresul de la Chinezu, cateva titluri de la Steaua, Dinamo si de la defuncta Rapid si am avea cea mai titrata echipa din Romania! Otelul a cumparat de fapt doar brandul, nici vorba de palmares, fiindca nu poti sa cumperi ceva de la o echipa desfiintata.

          • Tanase

            N-are nici o logica ce spui. ”Cumparam cateva titluri de la Steaua, Dinamo…” – lucrurile nu functioneaza asa. N-ai ce faci, asta e orasul, astia sunt taranii utra. Dumnezeu cu mila!

  4. y Răspunde

    @Olimpist. Echipa Olimpia înseamnă ceva pentru sătmăreni. Pentru Karda înseamnă doar un club chiar dacă declară el altceva. Cei de la echipă sunt niște mercenari, niște risipitori de bani publici. Echipa adevărată a Olimpiei nu este nicăieri de la generația lui Gerstenmajer, Czirbusz, Szenes, Patkos, Palcsa etc. Păcat de bani. Primățria ar trebui să pună întrebarea cum a pus și în cazul echipei de handbal, adică merită și mai ales avem oare bani pentru așa ceva ?

    • Academicianu Răspunde

      Ok K-ule….., atunci lasa istoria in trecut si sa ne vedem de viata. Si nu mai vorbiti in numele satmarenilor…ca daca ei sunt asa mari microbisti si mor de dragul echilei rezolvi problema cu o subscriptie publica, nu cu parazitarea bugetului. Deschideti un cont…si vedeti intr-o luna ce inseamna echipa fanion pt satmareni.

      • y Răspunde

        Ai dreptate. Normal așa ar trebui sau în cel mai bun caz o firmă sau mai multe să susțină sportul și echipa de fotbal. Trebuie să recunoaștem că SM nu are forță pentru așa ceva. Suntem un kkt de oraș de provincie fără bani și fără investiții serioase.

  5. Gigi Lețoiu Răspunde

    Suporterii ??!! Aia 25 de papagali care se lauda ca sunt nustiu ce ”commando” ??Iar individul ala de mai sus care zice ”sa nu finantam nici teatrul, nici filarmonica”,adica amesteca cultura cu maidanul, clar a coborat recent de la stana unde pastoreste vreo suta de oi !!

    • y Răspunde

      Bine zis. Parcă, parcă la teatru și la filarmonică se face performanță pe când la Olimpia …. Și cred că salariile artiștilor nu ating pe cele ale mercenarilor care se prefac că dau în minge. Nu țin minte ca vreodată să ne fi făcut de râs orașul cele două instituții mai sus menționate.
      Corect, am înțeles că trebuie fotbal, dar asta nu este fotbal. Și la Tășnad în weekend băieții și-au depășit condiția și au bătut U Cluj.

  6. Academicianu Răspunde

    Nu inteleg totusi…daca sunt atatia berete verzi, sau commando sau ultrasi sau in ce se mai costumeaza azi, de ce trebuie eu, ca si contribuabil, sa platesc fitzele lor? Ca pe criteriul asta….sa finanteze primaria si un teatru de papusi, ca sigur gasim 10-15 doritori care sa dea un comunicat in acest sens. Si am, daca trebe, si un tricou galben pt spectacol.

  7. danciu Răspunde

    Sa pluce si Karda asta de la echipa, ce mai nou ne face Kelemen Hunor organigrama clubului?

  8. tănase scatiu Răspunde

    @tanase. Ai dreptate cu o singură observație. Cu realitatea nu are nici o legătură în primul rând Karda et comp. Când a zis că Oli trebuie să se califice în play-off a văzut orașul, stadionul, lotul, condițiile în general, bugetul și bineînțeles datoriile ?

  9. Tanase Răspunde

    N-are nici o logica ce spui. ”Cumparam cateva titluri de la Steaua, Dinamo…” – lucrurile nu functioneaza asa. N-ai ce faci, asta e orasul, astia sunt taranii utra. Dumnezeu cu mila!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.