Ultima actualizare: azi, 13:19

Locale

Elevi în practică în Ungaria. Au primit cazare, masă și bani de buzunar

În cadrul unei burse oferite de statul maghiar, cinci elevi ai Colegiului Tehnic  „Unio-Traian Vuia” de la profilul instalaţii, însoţiţi de un cadru didactic de specialitate, ing. Oros Romul, au participat la un stagiu de pregătire practică la Liceul Povolny din Debrecen.

Elevii au petrecut aici întreaga lună august, beneficiind de cazare, masă, cheltuieli cu deplasarea şi bani de buzunar. Pe lângă pregătirea practică, elevii au avut ocazia să participe la activităţi artistice, culturale şi recreaţionale diverse, toate cheltuielile fiind decontate de gazde. În cadrul acestui schimb de experienţă cunoştinţele elevilor au fost completate cu metode de lucru moderne în domeniul instalaţiilor de apă şi gaz. De asemenea, munca elevilor a fost apreciată de partenerii maghiari, motiv pentru care au propus continuarea colaborării şi în anul şcolar care începe.

Ultimele activităţi în care care au fost cuprinşi elevii Colegiului Tehnic  „Unio-Traian Vuia”: concursul  „Szakma Sztar”, proiectul „Bethlen Gabor” de finanţare a atelierelor şi bursa mai sus amintită, au făcut cinste învăţământului românesc, Colegiul Tehnic  „Unio-Traian Vuia” fiind apreciat în străinătate mai mult decât pe plan local.

3 comentarii

  1. gheorghe Răspunde

    Nu stiu de ce nu ma mai mira nimic in roooomanica….Totul este VARZA incepand de la presedintele tarii care printre altele se lauda cu,,lucrul bine facut”.Oare asta o fi acel lucru?sa nu avem grija de viitorul tarii(tinerii de azi …profesionistii de maine)…si continuand cu guvernul .parlamentul autoritatile locale.
    Daca asta este scopul politicienilor si autoritatilor locale de a pregati in scolile noastre meseriasi pentru ungaria si alte tari….atunci bravo voua v-ati indeplinit misiunea…puteti merge CU TOTII la zid….stiti voi care zid? …banuiesc ca stiti…

  2. patron Răspunde

    ai dreptate, acesti oameni au incercat sa ofere o solutie pentru cerintele patronatului local dar… dezinteres total.

  3. Peter Răspunde

    Ce e mai trist e ca am inteles ca de anul acesta nici macar nu mai exista clasa de profesionala pe instalatii. O sa aducem instalatori din Ungaria. Chiar nu e nevoie de meseriasi in orasul asta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.