Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Felicitări instituțiilor care au intervenit la accidentul cu 13 răniți: implicare, profesionism și devotament!

Subprefectul județului Satu Mare, Altfatter Tamas, transmite felicitări reprezentanților instituțiilor care au intervenit la accidentul cu 13 răniți de lângă Carei.

“Felicitări instituțiilor statului cu responsabilități in domeniu pentru modul profesionist in care au acționat la accidentul rutier dintre Petrești și Pișcolt : implicare, profesionism și devotament.
PS: nu am mai văzut o asemenea mobilizare masivă la UPU Satu Mare- Felicitări!!!”, a transmis subprefectul.

Amintim că luni seara, pe DN 19, între localitățile Petrești și Pișcolt, un autocar plin cu sârbi ce veneau la muncă la Draxlmaier, s-a lovit de o autoutilitară..

La fața locului au intervenit echipaje de poliție din cadrul Poliției Municipiului Carei și din cadrul Serviciului Rutier, care au stabilit faptul că două autovehicule, care circulau din sensuri opuse pe DN 19, s-au acroșat în momentul trecerii unuia pe lângă celălalt, din motive neelucidate încă.

În fapt, unul dintre vehicule era un autocar înmatriculat în Serbia, cu 36 de pasageri sârbi,  condus de un cetățean sârb în vârstă de 31 de ani și circula din direcția Oradea către Satu Mare, iar cel de-al doilea vehicul era o autoutilitară condusă de un bărbat de 24 de ani din comuna Foieni, județul Satu Mare.

În urma impactului, autocarul a părăsit partea carosabilă și a intrat în șanțul din partea dreaptă a direcției sale de mers, fapt ce a condus la rănirea mai multor persoane, fiind necesară intervenția echipajelor de salvatori din cadrul SMURD și Serviciului Județean de Ambulanță.  12 persoane din autocar au fost transportate la Spitalul Județean Satu Mare pentru investigații, iar pentru o altă persoană a fost solicitat un elicopter SMURD, cu care aceasta a fost transportată la spitalul din Oradea.

După efectuarea recunoaşterii, personalul sosit la faţa locului a constatat faptul că  în urma impactului, 13 persoane dintre cele 39 câte se aflau în autocar au fost rănite. S-au luat toate măsurile necesare pentru a se asigura acordarea primului ajutor medical pentru toate victimele, precum și transportarea acestora la cea mai apropiată unitate spitalicească cu capabilități, astfel s-a intervenit cu un număr de 12 ambulanțe, dintre care 9 ambulanțe din Satu Mare (3 ambulanțe SMURD și 6 ambulanțe ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean) și 3 ambulanțe din județul Bihor (2 ambulanțe SMURD și o ambulanță SAJ Valea lui Mihai) și un elicopter SMURD Arad.

Elicopterul a fost solicitat pentru a prelua o victimă cu un traumatism cranio-cerebral, a cărei stare impunea transportarea de urgență la o unitate spitalicească din municipiul Oradea. Celelalte 12 victime au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe Satu Mare.

Traficul rutier a fost întrerupt pe perioada cercetărilor.

Dinamica și cauzele producerii accidentului rutier, urmează să fie stabilite după identificarea tuturor circumstanțelor în care acesta a avut loc.

Sursa: IPJ, ISU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.