Ultima actualizare: azi, 18:24

Locale

FOTO. Asta da captură! A scos un monstru din Someș

Un pescar din Satu Mare a dat lovitura cu o captură impresionantă. A reușit să scoată din apele Someșului un adevărat monstru, iar povestea acestei reușite a ajuns pe Facebook.

,,Desi aceasta pagina e dedicata pescuitului la crap, tentatia scrisului m-a impins sa impartasesc experienta poate rara traita zilele trecute.

O seara linistita de inceput de septembrie care nu promitea prea multe, ne-a oferit pe langa frumosul peisaj al raului Somes si un minunat mustacios, un batranel al Somesului as zice. Pescuitul somnului e total diferit fata de cel al crapului. Singura asemanare poate e stilul plantat. Fiind obisnuit cu finetea monturii de crap, mai mare mi-a fost mirarea cand am vazut cat de robust se prezinta tot echipamentul.

Monturile par a fi facute din topor, insa fiecare elememt este bine gandit si testat inainte de a fi lasat la apa. Totul este adaptat curentului puternic si somnilor mari din Somes. Se pare ca aplecarea spre inovatie a prietenului meu Ciprian Savu si-a spus cuvantul si de data asta.

Plantatul se face din barca cu mare precizie, tinandu-se cont de diferite elemente: adancime, structuri si poate cel mai important, curentul apei. Apoi urmeaza asteptarea…care in cazul nostru nu a fost una de lunga durata.

Linistea serii a fost intrerupta de o tragere violenta urmata de un drill poate si mai violent. Cu mustaciosii nu prea te poti comporta cu manusi, somnul fiind un peste cu un comportament foarte siret in astfel de situatii. Rezultatul insa merita tot efortul si mai mult, satisfactia pe care o ai vazand ca Somesul, dupa dezastrele ecologice din ultimi ani, incet incet reînvie”, a postat sătmăreanul pe facebook, cu dorința de a-și împărtăși aventura.

 

2 comentarii

  1. Omu Răspunde

    Dapiiii probabil o muscat de la Unicarm…. 🙂

  2. abc Răspunde

    @omu nu-i da idei lui Lucuț că acuși se apucă și de pescuit și în curând o să aibă între produse și jambon de pește afumat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.