Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

FOTO. Festivalul de Teatru TRANZIT FESzT a luat sfârșit. Spectacol cultural la cel mai înalt nivel

Duminică, 24 septembrie 2017, s-a încheiat la Satu Mare Festivalul Internațional Multicultural de Teatru TRANZIT FESZT organizat de secția română și Trupa Harag György a Teatrului de Nord, cu sprijinul Consiliului Județean și Consiliului Local Satu Mare.

Teatrul de Nord și-a deschis porțile și a primit, timp de 11 zile, trupele teatrelor din România, Ungaria, Ucraina, Serbia și Republica Moldova și mii de spectatori din oraș și din țară.

În cele două săli ale Teatrului de Nord, în sălile Casei de Cultură a Sindicatelor, pe strada Horea și pe scena mobilă de la Turnul Pompierilor au fost prezentate 20 de spectacole de toate genurile, pentru toate vârstele și gusturile, semnate de regizori consacrați dar și de regizori foarte tineri. În cafeneaua teatrului au avut loc întâlniri și discuții cu regizorii spectacolelor și trupele participante, moderate de directorii Teatrului de Nord și profesorii de teatrologie invitați, lansări de carte, dezbateri cu public.

Publicul a putut să vadă spectacolele teatrelor din București, Debrecen, Cluj, Nyíregyháza, Târgu Mureș, Timișoara, Oradea, Arad, Sombor, Beregovo, Chișinău, Baia Mare și Turda, semnate de regizorii Tompa Gábor, Andrei Şerban, Schilling Árpád, Mihai Măniuțiu, Novák Eszter, Keresztes Attila, Alexandru Dabija, Szabó K. István, Theodor Cristian-Popescu, Berettyán Nándor și Cosmin Matei.

Mulțumim publicului pentru bucuria de a fi avut mereu săli pline la toate evenimentele din festival. Ne-am descurcat mult mai ușor cu ajutorul tinerilor noștri voluntari și le mulțumim.

Mulțumim tuturor partenerilor media.

Sponsorii evenimentului au fost: ELECTROLUX, GENERALI, INFOCENTER SRL, SAMFERO, NAGY TEXTILE SRL, DERȘIDAN, YODAYOGA, DECOLUX, NEON, ROMARTA, AUTOREFLEX.

Consiliul Local și Consiliul Județean Satu Mare au făcut posibilă realizarea acestui proiect cultural și reluarea tradiției festivaliere la Satu Mare.  

Sursa Teatrul de Nord Satu Mare

sdr

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.