Ultima actualizare: azi, 08:27

Locale

FOTO. Indicatoare pentru pietonii ignoranți. Pe când și la Satu Mare?

Numărul accidentelor în care sunt implicați pietoni a crescut considerabil în ultimii ani în Satu Mare, iar dacă s-ar realiza o statistică, cu siguranță aceasta ar fi una mai mult decât alarmantă. Pentru a scădea numărul acestor evenimente, Primăria municipiului Cluj-Napoca a instalat câteva indicatoare menite să educe pietonii și să aducă la cunoștința acestora că deși este dreptul lor să pășească și să treacă pe zebră, nu toți șoferii încetinesc la vederea marcajului, iar mulți nici măcar nu au intenția să oprească.

Un asemenea indicator ar fi binevenit și în Satu Mare, având în vedere că șoferii sătmăreni invocă nenumărate probleme când vine vorba de accidentele cu pietoni, fie că sunt sau nu implicați într-un asemenea eveniment rutier. Aceștia au încercat să explice, într-un fel sau altul, care sunt principalele cauze ale acestor accidente, aducând fel și fel de argumente, în special pe rețelele de socializare.

Sătmărenii spun că neatenția vine atât din partea șoferilor, cât, de multe ori, mai ales din partea pietonilor, care se angajează în traversarea trecerii fără să se asigure dacă șoferii au într-adevăr intenția să oprească. Un alt argument ar fi lipsa unui contact vizual pieton-șofer, un lucru care ar scădea foarte mult probabilitatea unei întâmplări nefericite.

 

Un comentariu

  1. Jan Răspunde

    Bravo Emil Boc !
    Pe cind si niste sageti indicatoare pe marcajul pietonilor, pe o larerala intr-un sens iar pe cealalta laterala in sens opus, astfel incit sa se evite “ciocnirea” fata-n fata a doua grupuri de trecatori ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.