Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

FOTO. Noapte grea pentru pompierii sătmăreni. Două incendii de proporții i-au ținut în alertă

În cursul acestei nopți, pompierii din cadrul I.S.U. ,,SOMEŞ” Satu Mare au intervenit pentru limitarea şi stingerea a două incendii. Urgenţele au fost anunţate la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, fiind semnalate în localităţile Sâi și Trip.

 Incendiu la o șură din Sâi

Salvatorii Detaşamentului de Pompieri Satu Mare, în colaborare cu pompierii voluntari din cadrul S.V.S.U. Valea Vinului, au intervenit pentru lichidarea unui incendiu produs la o șură situată pe raza localităţii Sâi, evenimentul fiind anunţat în data de 27.09 a.c la ora 23:16.

Incendiul a fost stins în limitele găsite, forțele prezente la fața locului reușind să înlăture pericolul propagării incendiului la casa de locuit.

În urma evenimentului au ars aproximativ 3 tone de fân și s-au degradat acoperișul și elemente de lemn din construcția anexei. Din nefericire, flăcările au surprins în interiorul anexei gospodărești 20 de animale domestice (1 porc, 3 capre, 1 cățel, 15 găini), care nu au mai putut fi salvate.

Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de jar sau scântei de la un aparat de gătit improvizat, cazute pe materiale combustibile (plante furajere).

Incendiu la o casă de locuit din Trip

În data de 28.09. a.c., la ora 01:05, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „SOMEŞ” al judeţului Satu Mare a fost anunțat de producerea unui incendiu la o casă de locuit din localitatea Trip.

La fața locului s-au deplasat șapte subofițeri cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Secției de Pompieri Negrești Oaș, iar alături de pompierii militari, pentru stingerea incendiului au intervenit și pompierii voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Bixad.

La momentul sosirii forțelor de intervenție, incendiul se manifesta violent la întregul imobil. Intervenția a fost una dificilă și de lungă durată, deoarece în interior erau depozitate cantități mari de haine, cartoane și alte materiale combustibile, iar tavanul imobilului era căzut, îngreunând accesul forțelor de intervenție. Pompierii au luptat cu flăcările timp de 3 ore și 40 de minute, acționând și pentru protejarea unei case de locuit din imediata apropiere a locuinței afectate de incendiu.

Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că incendiul a izbucnit în bucătărie și a fost provocat, cel mai probabil, de jar sau scântei căzute dintr-o sobă fără acumulare de căldură pe materiale combustibile.

Din fericire, nu au existat victime.

Sursa ISU Satu Mare

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.