Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

FOTO. Pistă de biciclete, în lungime de 3 kilometri, pe strada Barițiu

Pistă de biciclete pe strada Barițiu. Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, viceprimarul Adrian Albu și administratorul public, Maskulik Csaba au făcut luni, 18 septembrie, o vizită de lucru în zona Noroieni, pe strada Barițiu unde au fost demarate lucrările în vederea construirii pistei de biciclete.

Pista pentru biciclişti va porni de pe strada Bariţiu şi va ajunge până la capătul străzii Gorunului, în zona Aquapark, cu o lungime totală de 3 km, având un termen de execuție de 9 luni.

“Este o investiție mult așteptată de mulți sătmăreni care locuiesc în acea zonă, dar și de bicicliștii. Știm că nu stăm prea bine la capitoul piste de biciclete, însă ne concentrăm atenția pentru a schimba acest aspect și implicit pentru a încuraja transportul velo care se adresează tuturor sătmărenilor indiferent de vârstă. Intențiile noastre sunt incluse în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al orașului”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

Nu se va lucra doar la pista de biciclete, ci și la amenajarea trotuarelor și pe o parte și pe alta, la intrările în curți, amplasarea de borduri și bineînețeles se va avea în vedere amenajarea spațiilior verzi urmând să fie plantați și copaci.

Valoarea lucrării este de aproximativ 1.580.000 lei, investiția fiind achitată integral din bugetul municipiului Satu Mare.

Sursa Primăria Satu Mare

 

12 comentarii

  1. a-b-c Răspunde

    Aia da fundatie. 20 de centimetri?

  2. Biciclistul Răspunde

    Pai cat de grea este o bicicleta ca te plangi de fundatie?

    • y Răspunde

      Alături circulă din greu camioanele. Dacă faci pista în bătaie de joc cum e pe dig fără borduri să vezi cum va arăta după un an asfaltul proaspăt turnat. La prima frână serioasă pusă de un TIR o să vezi rezultatul și atunci numai pistă n-o să mai fie.

    • a-b-c Răspunde

      Fundatia ca fundatia dar astia niveleaza pamantul dupa ochii. Nu au auzit de greder cu laser. https://youtu.be/41SFIlFCyl8?t=27s

      Si uite asa vor aparea in unele locuri gropi pentru ca fundatia ii numai valuri. Nimica nou, cam asa se fac si drumurile.

      P.S Dupa calculele mele 10 centimetri de piatra la 3 km si 2 metri latime ii pe la 50000 de lei, o avere, chiar trebuie facuta economie la fundatie.
      Si fara parapeti de protectie sa se plimbe Gabor pe acolo si sa isi incerce norocul cu vreun pilot de curse.

  3. GB Răspunde

    Intenția e de lăudat
    Chit că tehnica-i rahat,
    Pista cer ca să se facă
    Pâ-n la Tur că așa se leagă.

    Și de tot v-ați apucat
    Faceți piste pe asfalt,
    Oamenii vor la mișcat
    Și cu bicla nu doar stat.
    “Mă închin”

  4. Norick Răspunde

    ” termen de execuție de 9 luni.” Frate , pentru o pista de bicikli de 3 km ?? Altii fac in 9 luni sute de km autostrada … Cand au fost in vizite ici-colo , nu au ramas cu ceva la aceasta tema ??? Noi inca tot cu roaba turnam asfaltul of of… 🙂 😉

  5. misu Răspunde

    Voi, toti postacii regulati (si cei neregulati), cu exceptia poetului, sunteti niste c-c-ti. Ce vreti mai ?? pista pentru bmw-isti ???. Cand o sa fie gata, tot voi o sa urlati ca nu trebuia si ca se puteau cheltui banii mai bine….

  6. Unu' Răspunde

    Sunt curios cum vor rezolva problema mașinilor oprite în fața caseloe, PE pistă!?!

    • y Răspunde

      Astea pentru ei sunt mărunțișuri. Atâta vreme cât proiectele se fac și se aprobă de parcă toate sunt pe Lună și nici una nu are vecinătăți asta este rezultatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.