Ultima actualizare: azi, 18:24

Locale

GALERIE FOTO. Satu Mare are talente. Thomas Szollosi, un designer de mașini, premiat la doar 19 ani

PortalSM lansează astăzi Campania Satu Mare are talente. Dincolo de știrile de zi cu zi, mai mult sau mai puțin pozitive sau fericite, vrem să arătăm sătmărenilor, și nu numai, că Satu Mare are talente şi oameni de succes!
Campania Satu Mare are talente dorește să arate că Satu Mare are şi viitor, să aducă în fața publicului oameni valoroși care pot să ducă numele orașului pe cele mai înalte culmi. Dedicăm câte un material pe săptămână oamenilor talentaţi din Satu Mare, pe care îi vom încuraja să continue să meargă pe drumul succesului și să reprezinte Sătmarul cu mândrie în toată țara și în toate colțurile lumii.
Aşteptăm şi propunerile dumneavoastră. Dacă ştiţi tineri care au confirmat într-un anumit domeniu, vă rugăm să ne semnalaţi la adresa [email protected] sau pe pagina noastră de facebook.
Primul material îi este dedicat lui Thomas Szollosi, un tânăr sătmărean pentru care lumea automobilelor este una mai mult decât familiară. Thomas are 19 ani, este din comuna Botiz, județul Satu Mare și a dezvoltat o pasiune pentru mașini încă de la o vârstă extrem de fragedă. Desenează, schițează și realizează concepte complexe, reușind să obțină nenumărate premii și aprecieri, atât în țară cât și în străinătate.
,,Pasiunea mea pentru mașini a început de la o vârstă fragedă. Primele desene cu mașini le-am făcut la vârsta de 2 ani. Dintotdeauna am fost atras de mașini și încă de mic voiam să creez și să dau formă acestor mașinării. Nu eram nici atunci, cum nu sunt nici acum prea preocupat de partea mecanică, mă atrage mai mult partea de design”.
Cursele de Formula 1, drumul către lucrări din ce în ce mai complexe
,,Îmi amintesc cum mai demult, în fiecare duminică după ce veneam de la biserică și ne-am pus cu toții la masă, unchiul meu pornea televizorul și ne uitam toți, de la mic la mare, la Formula 1. Acest lucru m-a ajutat mult să mă apropii de mașini. Pe la vârsta de 6 ani am început să învăț mai multe despre mașini și despre proporțiile acestora, iar astfel am reușit să le desenez mai corect. La 8 ani deja aveam o imagine clară despre ce anume voiam să devin în viitor, și anume designer de mașini. La 10 ani am început să desenez primele concepte. Nu erau foarte bune, dar toate au un început”.
Internetul și beneficiile lui 
,,Cu ajutorul internetului am încercat să mă dezvolt și mai mult, deoarece în Satu Mare nu există nicio școală ori profesor care să se ocupe de designul de mașini. Pe la 15 ani am început să dau viață desenelor mele printr-un program numit Paint.net. Nu este cel mai bun program pentru reprezentarea desenelor în format digital, dar pentru un începător era numai bun. După zeci de ore de vizionare a clipurilor de pe YouTube, am dat de programul Adobe Photoshop Cs6, cu care lucrez și în prezent”.
De la reticența profesorilor vizavi de desenele cu mașini, la obținerea celei mai mari performanțe de până acum: numărul 2 în lume
,,Pentru mine designul de mașini a reprezentat tot timpul o cale de relaxare. Cu fiecare schiță desenată încercam să mă dezvolt, dar niciun profesor nu părea să acorde atenție acestui lucru, ba dinmpotrivă, unii mi-au și rupt foile din caiet. Dar nu m-am lăsat descurajat, iar acum, la 19 ani, am câștigat locul 2 în lume cu un concept de mașină electrică, la concursul InfoMatrix, la categoria ComputerArt”.
Visul merge mai departe
,,Doresc să îi mulțumesc doamnei profesor Cozma Georgeta și Echipei MoultiTouch pentru sprijinul acordat. Recent am intrat la Facultatea de Arte și Design din Cluj-Napoca, acolo unde doresc să-mi dezvolt abilitățile”.

 

7 comentarii

  1. Unul Răspunde

    Hai Tomi crează urgent un model de maşină şi hai urgent o fabrică în parcul industrial şi la gară cu Drexalmaier şi mulți alții. Baftă !!!

  2. Balta Răspunde

    Felicitari an continuare ,si baiatul meu e la Istituto Tecnico an Torino an anu 3 si face Meccanica Mecatronica Energia e Design Auto e Moto

  3. gioni Răspunde

    altii la 2 ani invata sa umble asta desena masini, pff
    si ntrebare: atunci cum de nu l-a saltat NASA demult ?

    • y Răspunde

      Cred că e puțin forțată chestia cu desenat la 2 ani, dar mă rog. Pentru partea a doua, nu crezi că articolul este un fel de promo? Dar bravo lui și să plece urgent din țară că aici degeaba ai talent. Te mănâncă rechinii.

  4. Molnar Mariana Răspunde

    Felicitari Thomas! Ma bucur pentru reusita ta si iti doresc mult succes in continuare. As vrea totusi sa te temperez un pic in ceea ce priveste reactia unor profesori la desenele tale in timpul orelor si te rog sa iti aduci aminte unde ti-au fost publicate pentru prima data articole si desene cu masini. E important sa nu uiti niciodata de unde ai pornit si cine ti-a apreciat talentul chiar daca nu erai intotdeauna atent la ore!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.