Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

HARTA. Cod galben și de inundații la Satu Mare! Pot apărea viituri!

Cod galben și de inundații la Satu Mare! După ce Administrațția Națională de Meteorologie a emis un cod galben de furtună pentru județul Satu Mare, Institutul Național de Hidrologie a emis și un cod galben de inundații pe Tur.

Codul este valabil pentru noua bazine hidrografice de miercuri ora 18.00 pana joi ora 24.00. Avertizarea este valabila pentru bazinele Viseu, Iza, Tur, Lapus, Somesul Mare, Crisul Repede, Crisul Negru, Ialomita si Buzău.

Avand in vedere situatia hidrometeorologica actuala si prognoza meteorologica pentru urmatoarele 24 de ore, ca urmare a precipitatiilor prognozate si propagarii se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale, cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de atentie. Avertizarea este valabila in intervalul 20.09.2017 ora 18:00 – 21.09.2017 ora 24:00 pe raurile din bazinele hidrografice: Viseu, Iza, Lăpus (judetul Maramures), Tur (judetul Satu Mare), Somesul Mare – bazin superior si afluenti (judetul Bistrita Nasaud), Crisul Repede – bazin superior si afluenti bazin mijlociu (judetele Sălaj, Cluj si Bihor), Crisul Negru – bazin superior si afluenti bazin mijlociu (judetul Bihor), Ialomita – bazin superior si afluenti bazin mijlociu, (judetele Dambovita si Prahova), Prahova – bazin superior si afluenti (judetul Prahova), Buzau – afluenti bazin mijlociu (judetele Buăzu si Prahova). Fenomenele se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe unele rauri mici din judetele Dambovita, Prahova si Maramures.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.