Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

,,Hoții sunt creativi, fii preventiv!” – o campanie a IPJ pentru prevenirea furturilor

”Hoții sunt creativi, fii preventiv” se numește campania de prevenire a furturilor care a fost lansată astăzi de către Inspectoratul de Poliție Județean, în cadrul unei conferințe de presă.

Fotografiile din concediu, ponturi pentru hoți

Orice fotografie din concediu postată pe rețelele de socializare poate deveni un as în mânecă pentru hoți. Șeful IPJ, Sorin Daniel Stan cere public sătmărenilor să nu mai posteze pe rețelele de socializare fotografii din concediu. Acesta susține că astfel de fotografii sunt o sursă de informare, reale ponturi, pentru hoții care, în acest fel, află momentul în care proprietarii locuinței nu sunt acasă.

Conform șefului IPJ, numărul furturilor din locuință a scăzut semnificativ în ultimii doi ani, asta datorită faptului că sătmărenii și-au protejat lucrurile mai bine decât în anii anteriori. Totodată, acesta a declarat că cele mai multe furturi au fost înregistrate în mediul rural, în mediul urban numărul acestora fiind în scădere.

Sătmărenii sunt îndemnați, în cazul în care devin victimele unor furturi, să anunțe poliția în cel mai scurt timp. Cu cât furtul este anunțat mai repede, cu atât șansele de prindere a hoților sunt mai mari.

Infractorii riscă să fie împușcați

Pentru a prinde infractorii, polițiștii au dreptul să folosească toate mijloacele tehnice din dotare, inclusiv pistolul. Inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare, Sorin Daniel Stan a spus că, în urma ultimelor atacuri asupra polițiștilor, procedura internă s-a schimbat foarte mult.

”După ultimele evenimente care s-au întâmplat și la nivel național, da, nu mai e o procedură anevoioasă. E normal ca polițistul dacă are în dotare pistolul să îl folosească. Bineînțeles, în condiții de legalitate. Acolo trebuie să putem ajunge: să folosim toate mijloacele din dotare, acolo unde situația o impune, bineînțeles. Să nu cădem nici în cealaltă extremă. Îmi place să cred că toți polițiștii de la nivelul Inspectoratului Județean Satu Mare o au sau o vor deprinde în timpul cel mai scurt”, a declarat Sorin Daniel Stan.

Un comentariu

  1. Horti Miklos Răspunde

    Măcar ei să tacă din gură.
    Cei mai mari hoți, chiar ei sunt !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.