Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

Pasiune și istorie. Sătmăreni, la parada nostalgiei din Polonia. Excursii cu celebrele Dacii și concert româno-polonez

Trei echipaje din Satu Mare participă la parada automobilelor Dacia din Polonia. În cadrul evenimentului, pe lângă parada propriu-zisă, vor avea loc și alte activități, printre care diverse concursuri și concerte.

În perioada 7- 10 septembrie, în Polonia, mai exact în orașul Cracovia, are loc Întâlnirea internațională a cluburilor „DRUM BUN”, pasionaților de automobile Dacia.

La acest eveniment vor participa din România, mai mulți pasionați printre care și câțiva sătmăreni, George Negrea, președintele „Drum Bun” România cu Dacia 1300 din anul 1974, Dănuț Bogdan, cu Dacia 1300 „securistă” și Florin Leșcău cu Dacia 1300 din anul 1981.

Pe parcursul celor trei zile se vor desfășura diverse concursuri și excursii de promovare a zonei, petreceri în aer liber și concerte de muzică atât poloneză cât și românească.

În Polonia există înființat un club al pasionaților de autoturisme romanești care numără aproximativ 30 de membrii. Pe tot parcursul anului polonezii fac diverse excursii și expediții în românia.

Polonezii și sătmărenii au legat o prietenie, prin care s-au născut diferite proiecte comune de promovare, atât a turismului românesc cât și polonez dar și a mărcii autohtone de autoturisme, Dacia.

Exportate în număr mare înainte de 1989, vechile modele Dacia nu trezesc nostalgii doar în rândul românilor, ci sunt apreciate și de străinii care au copilărit în jurul acestora. Un caz aparte este cel al unor polonezi din Cracovia, care au devenit atât de atașați de România, încât și-au cumpărat Dacii, au învățat limba română, ba chiar au arborat și Tricolorul pe casele lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.