Ultima actualizare: azi, 22:59
Locale

Luni vor suna din nou sirenele la Satu Mare

Primăria Municipiului Satu Mare aduce la cunoștința cetățenilor că, luni, 25 septembrie, începând cu orele 10.00, pe raza municipiului Satu Mare se va desfășura un exercițiu de alarmare publică, condus de Comitetul Local pentru Situații de Urgență Satu Mare.

Astfel, populația municipiului este rugată să nu intre în panică la pornirea sirenelor și să țină cont de faptul că este un exercițiu care are rolul de a verifica sistemele de alarmare folosite în caz de dezastre.

Vă informăm că, în municipiul Satu Mare există 13 sirene electronice care pot fi comandate centralizat și local, cu posibilitatea transmiterii de mesaje vocale,  dispuse în zonele cel mai aglomerate și 40 de sirene electrice care pot fi acționate centralizat.

Conform legii în vigoare, responsabilitatea menţinerii în stare de operativitate a sistemului de înştiinţare-alarmare revine autorităţilor publice locale și a reprezentanţii inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă care derulează în acest sens acţiuni de verificare în teren.

Sursa: Primăria Municipiului Satu Mare

 

 

 

3 comentarii

 1. De ce trage sirenele Mitică ? Răspunde

  Demolăm boxele cu ”lomuri” construite în subsolurile ANTIATOMICE și pornim instalațiile de aerisire abandonate de aprox. 30 de ani…..pe urmă folosim wc-urile din acelea;i subsoluri transformate în depozite….și nu am văzut în viața mea nici o măsură luată,…. dar salariați pe linie de Apărare Civilă avem ”câcălău”.

 2. si? Răspunde

  Populatia trebuie sa faca ceva sau doar sa asculte sirenele din diferitele zone ale orasului?
  Un ghid simplu cu ce au de facut cetatenii in astfel de cazuri exista, s-a publicat undeva, il putem accesa la o adresa de internet?
  Treburi practice ne intereseaza nu statistica sirenelor!
  Autoritati, trezirea!

 3. l Răspunde

  Se face deja verificarea aceasta lunar, in prima marti.
  De ce le tot schimbati? LA CE BUN DACA LUMEA NU STIE CA E UN EXERCITIU SAU UN CAZ REAL?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.