Ultima actualizare: azi, 15:55

Locale

 Delegaţie AHK la Satu Mare

Prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean, Pataki Csaba şi primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor au primit astăzi, în cabinetul prefectului, vizita delegaţiei Camerei de Comerţ şi Industrie RomânoGermană (AHK România) condusă de Dragoş Anastasiu, preşedinte şi Sebastian Metz, director general. Alături de delegaţie a fost prezent Iuliu Cadar, preşedintele Asociaţiei Economice Româno –Germane, DRW Satu Mare, membră a AHK România.

După salutul gazdelor de bun venit în judeţul Satu Mare, Dragoş Anastasiu a făcut o sinteză a principalelor probleme cu care se confruntă mediul de afaceri din România în ceea ce priveşte forţa de muncă, calificarea şi calitatea acesteia şi predictibilitatea fiscală şi legislativă.

Ca şi specialist în domeniul finanţelor, prefectul a apreciat că schimbările legislative propuse de Guvern au scopul de a îmbunătăţi mediul economic, de a reduce evaziunea fiscală. De asemenea prefectul a subliniat faptul că judeţul Satu Mare este printre primele judeţe  în care s-a implementat învăţământul de tip dual după modelul german în scopul creşterii calităţii calificării absolvenţilor, realizată printr-o relaţie specială între angajator, şcoală, elevi şi familie.

Preşedintele Pataki Csaba a prezentat parteneriatul judeţului Satu Mare cu Ostalbkreis, Germania, domeniile de colaborare şi a solicitat sprijin pentru o linie aeriană directă cu zona de sud a Germaniei. Primarul municipiului Satu Mare a expus facilităţile şi programele derulate de primarie adresate mediului de afaceri.

Atât reprezentanţii autorităţilor sătmărene cât şi cei ai AHK România şi-au propus o strânsă colaborare în viitor deoarece schimbul de idei, experienţele şi proiectele comune pot contribui la creşterea economică şi implicit a nivelului de trai.

Sursa: Prefectura Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.