Ultima actualizare: ieri, 21:44

Locale

Mai multe zone turistice montane în Țara Oașului și Codru. Mesajul prefectului

Zone montane mai multe în județul Satu Mare. Deoarece în judeţul Satu Mare, în acest moment doar comuna Certeze beneficiază de statutul de zonă montană, prefectul judeţului Satu Mare a solicitat membrilor Comitetului demersuri pentru extinderea statutului special de zonă montană pentru mai multe unităţi administrativ-teritoriale din Ţara Oaşului şi din Codru, astfel acestea ar putea beneficia  de oportunităţile de finanţare destinate proiectelor pentru dezvoltarea zonei montane.

Primarul comunei Certeze – Petru Ciocan a expus principalele proiecte de dezvoltare a comunităţii în special în domeniul turismului şi a agriculturii ecologice (reconstrucţia fostei căi ferate înguste şi punerea în circulaţie a unui tren turistic, modernizarea unui drum forestier pentru accesul facil în zona montană, organizarea unui târg de produse agroalimentare cu specific montan, facilităţi de pescui recreaţional).

Sursa Instituția Prefectului Satu Mare

2 comentarii

  1. Codrean Răspunde

    Codru este și pe alte rute nu numai în zona menționată în articol.!!!!!!!!!!!!

  2. profesor Răspunde

    Certeze, Huta Certeze are un potențial turistic extraordinar, pădurile zonei sunt foarte frumoase, locuri unde te încarci de energie, muzeu, mănăstire, sâmbra, ape minerale, păcat că nu este cine să dezvolte zona!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.