Ultima actualizare: azi, 20:30

Locale

Poliția Locală, descinderi la oamenii străzii care ocupă ilegal zona stadionului Unio

Poliția Locală a municipiului Satu Mare a descins luni, 25 septembrie în zona stadionului Unio, unde locuiesc mai mulți oameni ai străzii.

În cadrul acțiunii, agenții Poliției locale au legitimat 28 de persoane care locuiesc pe străzile Vulturului, Zefirului și Crângului. Astfel, 11 dintre persoanele legitimate au fost amendate pentru că domiciliază ilegal în zonă, iar în cazul a 17 dintre aceste persoane, care au fost deasemenea legitimate, s-a stabilit că au domiciliu provizoriu în municipiul Satu Mare, fără o adresă anume.

Polițiștii locali au aplicat și 10 amenzi pentru depozitare ilegală de deșeuri. Totodată, polițiștii locali le-au impus acestor persoane să facă curățenie, după care să părăsească zona, în caz contrar urmând să mai fie sancționați.

Primăria municipiului Satu Mare a luat în ultima vreme mai multe măsuri pentru combaterea cerșetoriei și a prostituției. A fost suplimentat numărul agenților Poliției Locale care patrulează în centrul municipiului, iar pe strada Corvinilor s-a luat măsura demolării unui imobil folosit ca adăpost pentru cerșetori, prostituate și oameni ai străzi.

Tot pentru a descuraja fenomenul infracțional în aceste zone, conducerea Poliției Locale Satu Mare a luat și decizia de a instala noi camere de supraveghere video pe străzile Horea, Corvinilor și pe Calea Traian.

Primăria municipiului Satu Mare cu sprijinul substanţial al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice derulează în prezent proiectul privind reabilitarea unui imobil dezafectat de pe strada Ostrovului.  Valoarea totală a contractului este de 1.022.000 lei.

Prin acest program de investiţie, municipalitatea doreşte înfiinţarea unui bloc de locuinţe sociale care să respecte prevederile standardelor europene. Blocul va avea un număr de 30 de apartamente, respectiv 16 apartamente cu o cameră, 10 de apartamente cu două camere şi patru apartamente cu trei camere.

Sursa Primăria Satu Mare

 

 

      

 

17 comentarii

  1. Pop Popovici Răspunde

    Oameni buni, dupa ce se lasa intunericul nimeni nu are curaj sa treaca prin zona !!!! In timpul zilei tiganii nici macar nu se trag de pe drum stau in fata masiniilor !!! E mizerie mare acolo s-ar putea face ceva frumos in zona dar degeaba, politistii au frica de tigani.

  2. cetateanul relaxat Răspunde

    Sa ntelegem ca politistii nu planteaza panselute in zona de frica tiganilor?Omule fi coerent in gandire;cineva sa vina cu un proiect concret si intr-o ora politia evacueaza zona…problema e ce le oferi in schimb?

  3. y Răspunde

    Problema e că degeaba îi scoți de acolo că revin. Sau dacă ei nu, vin alții. Și la vestitul bloc Dallas era la fel dacă nu era reabilitat și dat la oameni serioși. Și cu stadionul și zona adiacentă ar trebui făcut la fel. Imposibil să nu se poate găsi o destinație. Cu banii acum e puțin mai greu.

    • Norick Răspunde

      @y : eventual cu napalm mai ai sanse . Se face curat dupa utilizare… :-)))

      • y Răspunde

        @norick, falimentezi așa bugetul național. Nu că altfel am sta bine. Sunt cam prea mulți.

        • Norick Răspunde

          @y : crede-mă , că ar fi o grămadă de sponzori private . Poate şi eu aş dona câteva zeci de lei… :-)))

          • Norick

            P.S. nu trebe’ mult , doar o butelie…. :-)))

          • y

            @norick. Sunt sigur de asta. Problema e că îi fugărești o perioadă și revin după un timp sau vin alții, țigani sudiști. Pentru ăia Satu Mare e Monte Carlo față de condițiile de acolo de unde vin.

          • Norick

            @y : nu ştiu… soluţie ideală momentan nu există. Este uşor să povestim de bancuri şi teorii din anii 60′-70′ , dar problema lor rămâne o bombă neexplodată. Cert este , că ajutorul social este doar o menţinere “ieftină” a indienilor şi nici pe departe nu rezolvă integrarea lor în societate . Aşa cum spuneai , ei nici nu vor să audă de muncă…. :-))) Patthelyzet… 😉

  4. vax albina Răspunde

    Ţiganilor trebuie să le fie asigurat un loc numai al lor,departe.departe,departe…câte o masa caldă la prânz doar celor de la faţa locului şi astfel vor uita de kuka de la oraş.

    • y Răspunde

      @vax albina. Țiganii trebuie să primească exact atât ajutor pe nemunca lor cât am primit de exemplu eu pe munca mea cinstită de 40 de ani. Adică nimic pentru că pentru pensie eu am și muncit cu vârf și îndesat. Chiar și cu puradeii lor nespălați. Câtă vreme primesc o masă caldă fără să muncească ei nu se vor schimba. Dacă ăi obligi la muncă ei fug de acolo.

  5. una Răspunde

    sa vina politia si pe horea in razie chiar sambata a fost dus un drogat lesinat in scara blocului din cate se pare este in coma nu intereseaza pe nimeni de la cine le cumpara politia locala trece prin fata blocului nu li se pare interesant ca anumite persoane stau afara zi de zi de dimineata pana seara chiarsi eu simlu trecator remarc asta

    • y Răspunde

      Acum ai avea și tu pretenția ca ei să lucreze ?

    • zsiga Răspunde

      Daca s-ar legaliza absolut toate tipurile de droguri incepand cu iarba si pana la fentanil eu tare m-as bucura iar asta din urma l-as distribui gratuit tuturor celor care isi doresc un adevarat extaz chiar daca e ultimul.
      Pofta buna.

  6. una Răspunde

    ai dreptate numai cu oamenii amarati din parc au treaba dar ce se intampla in centru orasului nu sa vina in razie in timpul zilei nu dimineata la 6 cand nui nimemi oricum numai le legitimeaza si dau 20 lei amenda

  7. cetateanul relaxat Răspunde

    @una…daca tu ai fii o gipsy adica o tiganca ti-ar placea sa fii ridicata de pe strada doar pentru ca esti tiganca? Sa nu crezi cumva ca sunt avocatul sau aparatorul lor…dar deocamdata sunt cetateni romani ca mine si ca tine.si sunt egali in fata legii! Cuvantul,, abuz ”ti se pare cunoscut?Sau discriminare?Gasiti o solutie sa i scoatem de acolo si creati (daca puteti) o baza legala prin care sa le interziceti dreptul la libera trecere si apoi aruncati cu piatra in fortele de ordine daca ii mai vedeti pe strazi!

  8. una Răspunde

    eu nam spus sa i ridice din strada doar ca ar fi bine sa fie mai atenti ce afaceri fac acolo pe horea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.