Ultima actualizare: azi, 20:25

Locale

Proiect. Clădire nouă cu șase etaje și heliport pentru Spitalul Județean

Spitalul Județean de Urgență Satu Mare va beneficia de o clădire nouă, ultra-modernă. Este vorba despre un proiect amplu care se ridică la peste 10 milioane de euro, județul Satu Mare fiind foarte aproape de a obține această finanțare. În acest sens, conducerea Consiliului Județean a pregătit și un proiect de hotărâre, ce urmează să fie votat astăzi, de către consilierii județeni, începând cu ora 14.00, în cadrul unei ședințe ordinare.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea proiectului „ROcHUs – Care for health in Satu Mare and Szabolcs-Szatmár-Bereg counties”, a cheltuielilor legate de proiect și a parteneriatului aferent proiectului, în vederea depunerii acestuia în fază de Notă conceptuală, face parte dintr-o colaborare transfrontalieră cu Ungaria, votul de astăzi din cadrul ședinței Consiliului Județean fiind unul extrem de important.

Noua clădire va avea 5 nivele plus parter și subsol, în care vor funcționa următoarele secții: Bloc operator central (10 săli) plus sterilizarea centrală, ATI + UTS, Oftalmologie + ORL. chirurgie generală, ortopedia și chirurgia pediatrică, urologia și chirurgia plastică, vestiar, o farmacie și o sală de conferință. De asemenea, pe acoperișul noii clădiri va fi amenajat și un heliport, care va fi astfel mutat din curtea spitalului. Mai mult decât atât, conducerea spitalului intenționează să mute și neurologia în noua clădire, secția funcționând acum în spitalul vechi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.