Ultima actualizare: azi, 16:36

Locale

Razie a poliției la societăți comerciale și piețe. Zeci de bunuri confiscate și amenzi de 40.000 de lei

Razie în Satu Mare! Persoane fizice şi juridice verificate de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice

În cursul zilei de 13 septembrie, poliţiştii sătmăreni specializaţi în investigarea criminalităţii economice au acţionat pentru depistarea şi sancţionarea persoanelor fizice şi juridice care desfăşoară activităţi comerciale ilicite.

 Astfel, poliţiştii au controlat 26 societăţi comerciale şi  persoane fizice de pe raza județului și din piața en-gros din municipiul Satu Mare,  în scopul prevenirii și combaterii evaziunii fiscale, a contrabandei și a altor fapte de natură contravențională și penală în domeniu.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat două infracţiuni și au aplicat 12 sancțiuni contravenționale  în valoare  de peste 40 000 lei. În acest context au fost indisponibilizați 55 litri de alcool și 14 pachete de țigări, nefiscalizate, dar și 400 kg de legume și alte bunuri, toate în urma săvârșirii unor contravenții la legislația ce reglementează activitățile de comerț, constând în  vânzarea de produse fără documente de proveniență sau nerespectarea măsurilor de reglementare a pieței produselor agricole.Valoarea bunurilor ridicate în vederea confiscării se ridică la suma de 4 200 lei.

A fost depistată o persoană de sex feminin de 34 de ani din Satu Mare, în timp ce oferea spre vânzare produse industriale, constând în îmbrăcăminte și încălțăminte, suspecte a fi contrafăcute.

Atât față de aceasta cât și de față de tânărul de 21 de ani din Zalău, depistat de o patrulă de jandarmi în timp ce comercializa parfumuri suspectate a fi contrafăcute, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Sursa IPJ Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.