Ultima actualizare: azi, 12:55
Locale

Un nou proiect european câştigat de Primăria Satu Mare

Primăria Satu Mare a câștigat un nou proiect european. Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a semnat miercuri, 20 septembrie 2017, contractul de finanţare al proiectului „Sprijin pregătitor pentru elaborarea Strategiei de Dezvoltare Locală şi înfiinţarea Grupului de Acţiune Locală al municipiului Satu Mare”.

Proiectul a fost depus în cadrul Programului Operaţional Capital Uman 2014 – 2020, Axa prioritară 5 – Dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunității, Prioritatea de investiție: Dezvoltare locală  plasată  sub responsabilitatea comunităţii, apel de proiecte „Sprijin pregătitor pentru elaborarea Strategiilor de Dezvoltare Locală”  – orașe/ municipii cu populație de peste 20.000 locuitori.

Obiectivul general al proiectului constă în dezvoltarea unui set de măsuri şi instrumente inovative care să optimizeze implicarea membrilor comunităţii la acţiunile de interes public la nivel local, în vederea reducerii numărului de persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială din patru zone urbane marginalizate din municipiului Satu Mare.

“Proiectele finanțate din fonduri europene sunt o prioritate pentru Primăria municipiului Satu Mare. Dezvoltarea orașului depinde în mare măsură de aceşti bani europeni. Din fericire, am reușit să recuperăm timpul pierdut de fosta administrație a orașului, care a neglijat acest capitol”, a declarat primarul Gabor Kereskenyi.

Proiectele POR și POCU ce vor fi propuse spre finanțare vor viza investiții complementare axate atât pe infrastructura (de locuire — locuințe sociale, infrastructura socială — educație, sănătate, servicii sociale, amenajarea spațiului urban degradat și/ sau ale spațiilor publice urbane, etc.) cât și pe servicii (măsuri destinate încurajării ocupării — inclusiv prin activități de economie socială de inserție și dezvoltării serviciilor socio-medicale la nivel comunitar, inclusiv implementarea unor activități de dezvoltare comunitară integrată — informare/ consiliere/ mediere etc.).

Bugetul total al proiectului este de 226.041 lei, iar perioada de implementare a proiectului este 21 septembrie – 13 noiembrie 2017.

În urmă cu o săptămână, ADR Nord-Vest a considerat “conforme și admisibile” Strategia de Dezvoltare a Municipiului Satu Mare și Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, aprobând astfel  proiecte în valoare de 26,8 milioane de euro ale Primăriei Satu Mare ce vor fi implementate în perioada 2018-2020.

Partenerii proiectului sunt: OTP Consulting România şi Organizaţia Caritas a Diecezei de Satu Mare.

Sursa: Primăria Municipiului Satu Mare

13 comentarii

 1. SANTA CLAUS Răspunde

  BRAVO !!!!!!!!!!!!!

 2. Vasile Tudor Răspunde

  Personalul din primărie pregătește acest program din 2015.Asa că mai ușor cu programele cu prealocare sau aproape impuse.Primarul actual nu are nici un merit.Este el primarul tuturor sătmărenilor? Deci și al românilor.NU.Sa vedem daca va mai avea și parteneri de alta naționalitate nu doar UDMR.In Satu Mare sunt și ONG SI firme de consultanta Românești.Primarul tuturor.Vax doar UDMR.Ce fac consilierii PNL sau nu știu nimic despre Ghidul pus la dispoziție ptr înființate GAL ?Alo PSD SOMN USOR.

  • Mihai Răspunde

   Mai baiatule, complexul tau de inferioritate nu justifica ca postezi aberatii. Mai citeste de cateva ori articolul, poate-l vei intelege macar partial . Cine a spus ca e meritul lui Kereskenyi? Ai fi vrut sa-l vezi pe poza pe idolul tau , veterinarul oltean ?

   • Vasile Tudor Răspunde

    Mihai ,citește mai bine”să recuperăm timpul pierdut de fosta administrație. Cineva din locul de unde rasare soarele a hotărît că acum a venit timpul.Conducerea actuală a prins conjunctură favorabilă.Iar despre proiecte putem discuta.

 3. trenea Răspunde

  Asta din poza este primarul satmarenilor?

 4. matroz Răspunde

  Voi sunteti nebuni?50.000 de euro?Ii ajunge handralaului de șpriț?

  • y Răspunde

   Asta e numai pentru lista de băuturi. Pentru achiziția propriu-zisă urmează probabil alt proiect, alți bani.

 5. laurentiu Răspunde

  proiectele altora…mor de ras… asta in tot mandatul nu o sa repare nici macar podul 🙂

 6. Alex Răspunde

  Pesimisti….daca e negru,de ce nu e alb!

 7. Lorena Răspunde

  Domnule primar, nu va mai umflați in pene, este proiect depus in 2015.
  Mai bine sa explicați haosul pe care l-ați produs in Satu mare in această vară.
  V-ați bătut joc și asta faceti in continuare cu reparațiile la ambele poduri.
  Sa va fie rusine.

 8. Radu Răspunde

  Primare chiar ne crezi prosti pe toți?
  Prima măsura a primarului când a ajuns la primarie a fost sa-și cumpere pe banii primarie și a sătmărenilor o mașina cu 30.000 euro iar apoi sa închidă o strada ca nu avea unde sa parcheze.

 9. Anonim Răspunde

  Oameni buni! Nu v-ati dat seama inca ca numai cu o forta comuna, cu o alianta vom reusi sa transformam “satul asta mare” intr-un oras, municipiu de nivel european al seconului XXI? Voi ce ati facut pentru orasul vostru? Sau macar pentru cartierul sau strada pe care stati?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Primăria Satu Mare introduce noi sensuri unice pe străzi

Primăria Municipiului Satu Mare anunță cetățenii că, începând de duminică, 24 septembrie 2017, se instituie sens unic pe străzile Ion...

Închide